Το τασάκι στον ΠΑΟΚ, οι wild cards, οι 5 ξένοι και το ... αλαλούμ στην Εθνική ανδρών

Επιστρέφει ο Καλμαζίδης στον ΠΑΟΚ, ο ΠΑΣΑΠ θέλει 10 ομάδες στη  Volley League, οι ομάδες θέλουν 5 ξένους και στο ελληνικό βόλεϊ ο καθένας κάνει ό,τι του καπνίσει και την πληρώνει η Εθνική ανδρών.

 Το τασάκι στον ΠΑΟΚ, οι wild cards, οι 5 ξένοι και το ... αλαλούμ στην Εθνική ανδρών

*** Ο Γιάννης Καλμαζίδης επιστρέφει -όπως όλα δείχνουν- στον ΠΑΟΚ, μετά το 2016, όταν και δεν είχαν βελούδινο διαζύγιο με τον Θανάση Κατσαρή και όλοι έλεγαν ότι όσο δεν αλλάζει ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, δεν επιστρέφει και ο ομογενής προπονητής.

*** Το πρόβλημα ήταν ένα τασάκι που πετάχτηκε πάνω σε οξεία αντιπαράθεση πριν απομακρυνθεί ο Καλμαζίδης από τον ΠΑΟΚ, αλλά ο παραλήπτης του δεν είναι πλέον στον σύλλογο, γι’ αυτό και άρθηκαν οι απαγορεύσεις. Ο Καλμαζίδης είναι η καλύτερη λύση για τον "δικέφαλο" και ένας από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές.

*** Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, μετά την παταγώδη αποτυχία της ομάδας, είναι στο στόχαστρο των οπαδών και πρέπει να κινηθεί άμεσα με εντυπωσιακές κινήσεις και μεταγραφές ενόψει των εκλογών του επόμενου μήνα.

*** Γι’ αυτό και επαναφέρει τον Καλμαζίδη που είναι λαοπρόβλητος, πήρε τον Καναδό πασαδόρο Μπρετ Ουόλς, ανανέωσε το συμβόλαιο του Μένιου Κοκκινάκη και θέλει για κεντρικούς δύο από τους Πελεκούδα, Πετρέα.

*** Με οκτώ ομάδες θα γίνει, όπως όλα δείχνουν, το νέο πρωτάθλημα, σε στυλ κλειστής λίγκας, αφού ο όγδοος με τέσσερις ξένους θα παίξει με τον τρίτο της Πρι Λιγκ, που θα είναι σαφώς κατώτερη ομάδα και δεν υπάρχει θέμα υποβιβασμού ομάδας της Βόλεϊ Λιγκ.

*** Θα υπάρξουν όμως αντιδράσεις από τους παίκτες που θέλουν να δοθούν wild cards σε άλλες δύο ομάδες, για να υπάρξουν περισσότερες θέσεις εργασίας, ενώ θα έχουμε και πολιτικές πιέσεις για την αύξηση των ομάδων.

*** Η πολιτεία μοιράζει λεφτά από τη φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών και υπάρχουν πολλές ομάδες και πόλεις που θέλουν να παίξουν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, με επικεφαλής την Καλαμάτα, τον Παναιτωλικό, την Ορεστιάδα, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, τη Σάμο, την Κοζάνη...

***Η φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών και η διοχέτευση χρημάτων στις ομάδες βόλεϊ ανδρών και γυναικών εκτόξευσε τα κασέ των παικτών-παικτριών, ιδιαίτερα στη Βόλεϊ Λιγκ ανδρών, αφού υπάρχουν μόλις 8 ομάδες!

***Μυρίστηκαν χρήμα οι παίκτες και με το δίκιο τους θέλουν να βγάλουν τη χασούρα των προηγούμενων χρόνων, για αυτό και ανέβασαν τα κασέ τους στα ύψη.

***Η λίγκα επιμένει να κρατήσει στο πρωτάθλημα μόλις οκτώ ομάδες, δεν δίνει «wild card» και αυτό έχει ως συνέπεια να εκτοξευτούν τα συμβόλαια των πρωτοκλασάτων παικτών, αφού ο Παναθηναϊκός μπήκε δυναμικά, έδωσε 90.000 ευρώ για τον Βαν Ντε Ντρις και τρέλανε τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Φοίνικα Σύρου, που προσπαθούν να πλειοδοτήσουν στους εναπομείναντες παίκτες.

***Ο ΠΑΣΑΠ ζητάει την αύξηση των ομάδων σε 10 για να πολλαπλασιαστούν οι θέσεις εργασίας, οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Φοίνικας θέλουν 5 ξένους για να είναι ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη και δεν αποκλείεται να βρεθεί χρυσή τομή με την ικανοποίηση και των δύο αιτημάτων.

***Από εκεί και πέρα φαίνεται περίτρανα ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει εθνικός σχεδιασμός, καθώς καθένας κάνει ό,τι του καπνίσει. Ο Ράπτης έπαιζε διαγώνιος στον Παναθηναϊκό και στην Εθνική με τον ίδιο προπονητή θα είναι ακραίος με υποδοχή. Ο Ζουπάνι αγωνίζεται ως διαγώνιος στην Εθνική και στον Ολυμπιακό θα παίζει κεντρικός. Ο Κοκκινάκης θα παίζει λίμπερο στην Εθνική και ακραίος στον ΠΑΟΚ.