Σοκ στο ιταλικό βόλεϊ: Πέθαναν από καρκίνο οι Μικέλε Πασινάτο και Πιέτρο Μολντούτσι (vids)

Βαριές απώλειες για το ιταλικό βόλεϊ συνιστούν οι θάνατοι των Μικέλε Πασινάτο και Πιέτρο Μολντούτσι. Αμφότεροι άφησαν την τελευταία τους πνοή χτυπημένοι από τον καρκίνο.

Σοκ στο ιταλικό βόλεϊ: Πέθαναν από καρκίνο οι Μικέλε Πασινάτο και Πιέτρο Μολντούτσι (vids)

Για τον θάνατο δύο μεγάλων προσωπικοτήτων του θρηνεί το ιταλικό και κατ' επέκταση το παγκόσμιο βόλεϊ, καθώς ο Μικέλε Πασινάτο και ο Πιέτρο Μολντούτσι έφυγαν από τη ζωή έχοντας προσβληθεί και οι δύο από την επάρατη νόσο.

Ο Πασινάτο αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής το 1998 στο Τόκιο και δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης, στο Τούρκου το 1993 και δύο χρόνια αργότερα. Το 1995 κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ως μέλος της ανίκητης τότε ομάδας του Χούλιο Βελάσκο. Φόρεσε 256 φορές τη φανέλα της «Σκουάντρα Ατζούρα».

Ήταν μόλις 52 χρονών...

Λίγες ώρες αργότερα έγινε γνωστός και ο θάνατος του Μολντούτσι σε ηλικία 65 χρονών.

Ο έμπειρος Ιταλός προπονητής υπήρξε στο παρελθόν υποψήφιος για να συνεργαστεί με τον Ολυμπιακό, ωστόσο η επίτευξη συνεργασίας δεν ευοδώθηκε.

Ο Μολντούτσι ανέδειξε τη Ρόμα, ενώ καθοδήγησε ακόμα προπονητικά τις Ραβένα, Πάρμα και Λατίνα. Τα τελευταία χρόνια ήταν προπονητής σε ομάδες της Ισπανίας, δίνοντας ταυτόχρονα τη μάχη του με τον καρκίνο...