Καζαμίας 2021: Ο φιλάσθενος προπονητής του ΠΑΟΚ, οι ευχαριστίες Καραμπέτσου και η Άννα Βίσση…

Το 2020 ζήσαμε και είδαμε απίστευτα πράγματα λόγω κορονοϊού, αλλά και το 2021 προβλέπουμε ότι θα βιώσουμε απίστευτες καταστάσεις και μας προϊδέασαν για αυτές οι τηλεδιασκέψεις των 14 της Βόλεϊ Λιγκ γυναικών. Καζαμίας βόλεϊ 2021.

Καζαμίας 2021: Ο φιλάσθενος προπονητής του ΠΑΟΚ, οι ευχαριστίες Καραμπέτσου και η Άννα Βίσση…

Με την αρχή του χρόνου, λοιπόν, ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες των αθλητικών παραγόντων που διεκδικούν το χρυσό μετάλλιο απραξίας και στην κορυφή βρίσκονται τέσσερα δικά μας παιδιά. Ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο Γιώργος Καραμπέτσος και ο Παντελής Ταρνατόρος. Οι δυο πρώτοι ήταν το 2020 υπεύθυνοι αθλητισμού, χωρίς να υπάρχει αθλητισμός, ο τρίτος ήταν πρόεδρος βόλεϊ χωρίς να παίζεται το άθλημα σε όλη τη χώρα, ο τελευταίος ήταν υπεύθυνος Βόλεϊ Λιγκ ανδρών χωρίς πρωτάθλημα. Αναμενόταν μάχη στήθος με στήθος, αλλά οι τρεις πρώτοι κάνουν ένσταση στην επιτροπή καταγγέλλοντας ότι ο Ταρνατόρος έκανε το φάιναλ φορ των «ηρώων» και κακώς διεκδικεί το βαρύτιμο τρόπαιο. Η επιτροπή τούς δικαιώνει και μοιράζει το βραβείο και στους τρεις. Μεγάλη διάκριση και για την ελληνική κυβέρνηση, τη μοναδική στην Ευρώπη που σταμάτησε τη δράση στον αθλητισμό, ακόμη και τις προπονήσεις, αλλά όπως αποκάλυψε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας την ίδια στάση κράτησε και η Ανδόρα, με αποτέλεσμα να χάσουμε ένα μεγάλο βραβείο.

Λεζάντα: Ταρνατόρος και Καραμπέτσος, οι κεφαλές του ελληνικού βόλεϊ διεκδίκησαν ο βραβείο απραξίας

Έπεσε αρρώστια στον ΠΑΟΚ

Τον Ιούνιο ξεκινά το πρωτάθλημα γυναικών και ο ΠΑΟΚ πλήττεται από απίστευτη γκαντεμιά. Δηλώνεται προπονητής ο έχων δίπλωμα Α’ κατηγορίας Λάμπρος Δάνας, αλλά στο πρώτο ματς και κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης δηλώνει αδιαθεσία και αναγκάζεται να κοουτσάρει μετά από παρακλήσεις της διοίκησης ο Γιάννης Χαριτωνίδης. Το ίδιο όμως συμβαίνει και στο δεύτερο και στο τρίτο και στο τέταρτο ματς, με αποτέλεσμα να ανησυχήσει ο ΕΟΔΥ. Στο δωδέκατο παιχνίδι που συμβαίνει η αναποδιά, κλιμάκιό του εξετάζει τον Δάνα και τον πηγαίνουν για καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ, γιατί δεν βρίσκουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Αναστατώνεται ο ΣΕΠΠΕ και κινεί γη και ουρανό προκειμένου να πάρει εξιτήριο το μέλος του, με αποτέλεσμα να βγάλει καταγγελτική ανακοίνωση ο Άρης κατά Κώστα Χαριτωνίδη - Γιώργου Σαμαρά καταλήγοντας «κι εμείς πέρυσι είχαμε το ίδιο πρόβλημα με αποτέλεσμα να αντικαθιστά ο δεύτερος προπονητής τον πρώτο, αλλά δεν ενδιαφέρθηκαν ο ΕΟΔΥ και ο ΣΕΠΠΕ. Γιατί άλλα μέτρα και άλλα σταθμά για ίδιες περιπτώσεις;». Τελικά παρεμβαίνει ο Θανάσης Κατσαρής που είναι πιστός του δόγματος «πάνω απ’ όλα η υγεία» και ζητάει διακοπή όλων των πρωταθλημάτων, μπας και γλιτώσει κανέναν μισθό.

Λεζάντα: Τα κορίτσια του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν για το εξιτήριο του προπονητή τους...

«Αναγέρωση» στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης

Τον Αύγουστο ξεκινούν και τα πρωταθλήματα της Α2 ανδρών και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κάνει τη μεγάλη… αναγέρωση. Δίνει χρόνο συμμετοχής σε αθλητές που είχαν εγκαταλείψει το άθλημα εδώ και δεκαετίες. Έτσι με προπονητή τον Κασαμπαλή παίζει με Γκιούρδα, Σιδηρόπουλο, Κώστα και Απόστολο Ναλμπάντη, Ζλατιλίδη, Κίτσιο, με αποτέλεσμα να κάνει ένσταση η Ορεστιάδα γιατί ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι μόλις 45 χρόνων, αλλά ο Εθνικός έχει έτοιμη την απάντηση. Ο Κασαμπαλής προχωρά σε ριζική… αναγέρωση και κατεβάζει τους Τεκτονίδη, Τερζάκη, Μαρίνο, Αρχοντίδη, Γιαννακόπουλο, Αγγελίδη, Χρηστοηλία. Η ΕΟΠΕ ενθουσιασμένη βραβεύει τον Εθνικό για την προσφορά του στο άθλημα και στην απασχόληση της τρίτης ηλικίας, ενώ ο ΣΕΠΠΕ βρίσκεται σε δίλημμα. Ψάχνει να βρει αν ο Εθνικός ή τα ΤΕΦΦΑ Αθήνας και Θεσσαλονίκης έβγαλαν τον τελευταίο φέρελπι προπονητή, αλλά δεν βρίσκουν κανέναν νέο συνάδελφό τους στο προσκήνιο.

Λεζάντα: Ο ... νέος Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Ο ΣΕΠΠΕ όμως ξανάρχεται στην επικαιρότητα για μια διάκριση. Παίρνει το χρυσό μετάλλιο της… εκκωφαντικής σιωπής όσον αφορά τη διακοπή των πρωταθλημάτων, γιατί δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση και κανένα μέλος του δεν διαμαρτυρήθηκε για την εξόντωση του βόλεϊ από την πολιτεία. Βέβαια μετά από ενδελεχή έρευνα τούς βραβεύουν και άλλοι οργανισμοί, καθώς τα περισσότερα μέλη του είναι δημόσιοι υπάλληλοι, λιμενικοί, αστυνομικοί ή αποσπασμένοι στην ΕΟΠΕ, που, παρότι δεν λειτουργεί το άθλημα, κρατάνε την απόσπαση και πληρώνονται ταυτόχρονα από τα σχολεία τους.

Η Σοφία Κοσμά μόλις εδραιώθηκε στη Σαφχάουζεν πρότεινε για προπονητή τον Γιώργο Δερμάτη και οι Ελβετοί το δέχθηκαν με χαρά, αφού το ίδιο συνέβη στον Παναθηναϊκό με επιτυχημένα αποτελέσματα. Παίρνει μαζί της τον αδελφό και τον πατέρα της. Ο Απόστολος Οικονόμου, εξάλλου, μετά τον Παναθηναϊκό συνεχίζει τη γνωστή πορεία του και πάει στον ΠΑΟΚ, ακολουθώντας την Όλγα Βεργίδου, αφού ως γνωστόν ο κύκλος ήταν ΑΟ Θήρας, Όπρο Φινλανδίας, Πανναξιακός, Παναθηναϊκός, με τον προπονητή να ακολουθεί τη διεθνή πασαδόρο με χρονική υστέρηση.

Ο Ταρνατόρος επιμένει για Ηρακλή

H EΣΑΠ στέλνει τη 1.043η επιστολή ζητώντας να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ευχαριστώντας ταυτόχρονα τον Λευτέρη Αυγενάκη, τον Λευτέρη Πετρούνια, τον Λευτέρη Πανταζή, τον Γιώργο Μαυρωτά, τον Γιώργο Καραμπέτσο, τον Αϊ-Γιώργη, τον Νίκο Χαρδαλιά, τον Νίκο Σύψα, τον Νίκο Γκάλη, τον Σωτήρη Τσιόδρα, τον Σωτήρη Μουστάκα, τον Παναγιώτη Πρεζεράκο, τον Παναγιώτη Φασούλα και τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Πάνω στην αναμπουμπούλα και πριν το καταλάβουν οι υπόλοιποι, ο Παντελής Ταρνατόρος προσθέτει και μια παράγραφο στα μουλωχτά. «Θα παρακαλούσαμε όπως συμπεριλάβετε στα rapid tests και τον Ηρακλή, ένα μικρό προβληματάκι έχει και θα το λύσει. Δεσμεύτηκα εξάλλου επί τούτου και στον υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη στην κλήρωση του Σεπτεμβρίου και δικαιώθηκα. Ας παίξει και ο Ηρακλής στο πρωτάθλημα και μετά θα διακανονίσουμε και τα χρέη, το ίδιο κάναμε εξάλλου και στο Λιγκ Καπ, αρκεί να μην έχει προπονητή τον Σπύρο Γκολίτση (αυτό πάει με όλα, όπως η Coca-Cola)». Mόλις το αντιλήφθηκαν οι υπόλοιποι «επτά» και τον ρώτησαν «γιατί επιμένεις τόσο πολύ για τον Ηρακλή;», τους απάντησε αφοπλιστικά «για να κάνω παρέα με τον φίλο μου Γιώργο Διονά στη Μίκρα. Μια παρέα είμαστε, γιατί να τη χαλάσουμε;». Και φυσικά όπως συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια τους έπεισε όλους και στήριξαν το δίκαιο αίτημά του, αλλάζοντας για 2.453η φορά το καταστατικό και την προκήρυξη, με τη φροντίδα του Χρήστου Ηλιάδη.

Πρόταση και στην Άννα Βίσση

Πλησιάζουν οι εκλογές και δύσκολα βρίσκεται αντίπαλος του Γιώργου Καραμπέτσου, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες του Κώστα Κυριάκου από τα Γρεβενά που πήρε τηλέφωνο και πρότεινε για επικεφαλής τον Δημήτρη Γόντικα, τον Γιώργο Μελισσουργό, τη Μαρία Καλουδιώτη, τον Μιχάλη Γεωργαντή, τον Σωτήρη Δρίκο, τον Βασίλη Μηνούδη, τον Παναγιώτη Πελεκούδα, τον Ανδρέα Ανδρεάδη, την Άννα Βίσση, την Αννούλα Καραμανλή, την Αννούλα Βασιλείου, τον Άννα και τον Καϊάφα.

Λεζάντα: Η Άννα Βίσση δεν θα διεκδικήσει την προεδρία της ΕΟΠΕ

Έτσι ο Καραμπέτσος εκλέγεται με ποσοστό 98% αφού τον ψήφισαν και οι διεθνείς. Απέσυρε τις εθνικές και από τα προκριματικά του Ευρωβόλεϊ για να πάνε οι ψηφοφόροι του στις κάλπες. Με την ανακοίνωση του αποτελέσματος η πρωθιέρεια της ΕΟΠΕ αναφωνεί «πρόεδρε, είμαι 33 χρόνια στην Ομοσπονδία και τέτοια χαρά δεν έχω ξανανιώσει». Συγκινημένος ο πρόεδρος δίνει επιδόματα σε όλους τους υπαλλήλους και η ΕΟΠΕ εκδίδει νέα ανακοίνωση.«Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Καραμπέτσος ευχαρίστησε έναν έναν προσωπικά τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες της ΕΟΠΕ για την υποστήριξή τους στη δύσκολη περίοδο που περνάει το βόλεϊ και ο ελληνικός αθλητισμός. Ιδιαίτερα τόνισε τη δύσκολη περίοδο που αναμένεται να αντιμετωπίσει η ΕΟΠΕ το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς η πολύ δύσκολη οικονομικά κατάσταση που αντιμετωπίζει αναμένεται να επιδεινωθεί ιδιαίτερα.

Ο Καραμπέτσος ευχαριστεί τον Καραμπέτσο

Όλα τα στελέχη της ΕΟΠΕ επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους προς τη διοίκηση της Ομοσπονδίας για τις προσπάθειες που καταβάλλει καθημερινά για την εξομάλυνση της κατάστασης και διαβεβαίωσαν ότι θα εργαστούν με απόλυτα ομαδικό πνεύμα για την επίτευξη των στόχων της».

Ο Νεκτάριος Χαλβατζής δεν μένει ικανοποιημένος και ζητά από πρόεδρο να βγάλουν μια ανακοίνωση και τα μέλη του ΔΣ για να τον ευχαριστήσουν που τους συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο. Ο Γιώργος Καραμπέτσος τους αιφνιδιάζει, τους λέει ότι πρέπει να κινηθούν σεμνά και ταπεινά και με χαμηλούς τόνους στους χαλεπούς καιρούς. Αρκείται σε μια προσωπική ανακοίνωση «ευχαριστώ τον εαυτό μου που ηγούμαι του ελληνικού βόλεϊ. Με στηρίζω και επιβεβαιώνω την εμπιστοσύνη μου προς το πρόσωπό μου. Χωρίς εμένα δεν θα υπήρχε το ελληνικό βόλεϊ» κραδαίνοντας ταυτόχρονα τον πράσινο φάκελο με τα σκάνδαλα και τα χρέη των προηγούμενων διοικήσεων. Και καταλήγει με το γνωστό μότο «τα μέλη της ΕΟΠΕ δεν εκλέχθηκαν, τα διόρισα».

Όλα τα παραπάνω βγαίνουν και δελτίο Τύπου, στη γραμμή «ανακοινώνουμε μόνο τα ευχάριστα, ποτέ τις αποφάσεις του ΔΣ, ποτέ τα δυσάρεστα. Έτσι κι αλλιώς δεν συνεδρίασε καμία επιτροπή της ΕΟΠΕ επί των ημερών μου».

Το πρωτάθλημα γυναικών ξεκινά στις… 31 Φεβρουαρίου 2021 και διακόπτεται μετά από τέσσερις αγωνιστικές γιατί ο ΕΟΔΥ ανακαλύπτει ότι δεν γίνονται τα τεστ. Παρ’ όλα αυτά σπάει ένα στοιχειωμένο ρεκόρ, αφού η ΕΡΤ μεταδίδει ένα σετ και τρεις πόντους, σπάζοντας το περσινό που ήταν ένα σετ και δύο πόντοι.

Το πρωτάθλημα ανδρών βρίσκεται στην κορύφωσή του, αλλά λίγο πριν από τους τελικούς τραυματίζεται ο Κώστας Στιβαχτής και επιστρέφει αμισθί ο Ντίμα Φιλίποφ που δηλώνει «από μικρός ήμουν Ολυμπιακός, δεν ήμουν εγώ στη σουίτα του Σαββίδη, απλά πήγα στο ΠΑΟΚ για να διασφαλίσω ότι θα πάρει το πρωτάθλημα ο Θρύλος. Το έκανα για τα αδέλφια μου στη Θύρα 7».

Χουβαρντάς ο Αυγενάκης

Νέα γενναιοδωρία του Λευτέρη Αυγενάκη. Δίνει στο τέλος του χρόνου από 214,5 ευρώ σε κάθε σωματείο και τον ευχαριστούν εντελώς αυθόρμητα οι ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, Πανελλήνιος, Προμηθέας Πατρών, ΧΑΝΘ, Ρέθυμνο, Γλυφάδα, Αχιλλέας Φαρσάλων, Ποδηλατικός Όμιλος Βόλου και εκατομμύρια άλλα σωματεία, αφού το υπέρογκο ποσόν που είδαν στα ταμεία τους ήταν μια μεγάλη οικονομική ένεση για τη συνέχεια. Ταυτόχρονα εκδίδει την 1.345.203η ανακοίνωση της χρονιάς και όλοι αισθάνονται ότι είναι ο άνθρωπός μας, καθώς γνωρίζουμε καθημερινά πού βρίσκεται. Το πρωί, το μεσημέρι, το απόγευμα, το απογευματάκι, το βραδάκι, το βράδυ, ανά πάσα στιγμή της ημέρας.

Λεζάντα: Ο Αυγενάκης απολογείται στη Βουλή για το πως έχασε το βραβείο αφανισμού του αθλητισμού από την Ανδόρα

Όλα τα παραπάνω αποτελούν τον Καζαμία 2021, μια στήλη που καθιέρωσε η εφημερίδα εδώ και πολλά χρόνια, με μεγάλες επιτυχίες στις προβλέψεις της. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους, ιδιαίτερα σε αυτούς που σχολιάζουμε, γιατί αυτούς που αναφέρουμε τους αγαπάμε περισσότερο. Αγάπη…