Οι υποσχέσεις για επανεκκίνηση βόλεϊ, πόλο, χάντμπολ και το κολυμβητήριο στο ΣΕΦ

Την υπόσχεση ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με την επανεκκίνηση των προπονήσεων και κατ επέκταση των πρωταθλημάτων βόλεϊ γυναικών, πόλο, χάντμπολ έδωσε ο Υπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σε τηλεδιάσκεψη για την αναβάθμιση του ΣΕΦ. Tι είπε για το κολυμβητήριο στον Πειραιά.

Οι υποσχέσεις για επανεκκίνηση βόλεϊ, πόλο, χάντμπολ και το κολυμβητήριο στο ΣΕΦ

Ο Λευτέρης Αυγενάκης εμμέσως πλην σαφώς υιοθέτησε το δίκαιο τη επιστολής Καραμπέτσου ότι ποτέ δεν έφτασε η επιστολή της ΕΟΠΕ στους αρμοδίους και δεσμεύτηκε ότι θα ασχοληθεί προσωπικά. Τόνισε ότι αναγνωρίζει το δίκαιο αίτημα των αθλητών-τριών και με τη σύμφωνη γνώμη των λοιμωξιολόγων θα γίνουν ανακοινώσεις με προτεραιότητα πάντα την υγεία των πολιτών.

Όσον αφορά την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων βόλεϊ, πόλο, χάνμπολ είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι προγραμματίζεται για τις 7 Ιανουαρίου, ημερομηνία που έθεσε η κυβέρνηση για λήξη του lock down, αν βέβαια όλα πάνε καλά.

Η Χριστίνα Τσιλιγγίρη ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης για κατασκευή κολυμβητηρίου στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, αλλά ο Λευτέρης Αυγενάκης επισήμανε ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος για την εξαγγελία, αλλά σύντομα θα επανέλθει με στοιχεία και χρονοδιαγράμματα.

Τα 14 σωματεία της Volley League γυναικών εξάλλου έδωαν τριήμερη παράταση στο τελεσίγραφο αποχωρησης τους από το πρωτάθημα, με αφορμή την επιστολή Καραμπέτσου, κι αν ως το Σάββατο δεν ανακοινωθει το άνοιγμα των γηπέδων θα ασχοληθούν πλέον με το επόμενο πρωτάθλημα 2020-21 και θα αποδεσμεύσουν τις αθλήτριες για να παίξουν στο εξωτερικό.