Υποσχέσεις Μαυρωτά για ξεκίνημα προπονήσεων στο βόλεϊ

Ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς και δυο λοιμωξιολόγοι  υποσχέθηκαν ότι θα μεσολαβήσουν για να αρθεί η απαγόρευση προπονήσεων από την κυβέρνηση, αλλά οι φίλοι του βόλεϊ περιμένουν να γίνουν πράξεις τα λεγόμενα τους.

Υποσχέσεις Μαυρωτά για ξεκίνημα προπονήσεων στο βόλεϊ

Στην αρχή της κουβέντας ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος ζήτησε εξηγήσεις από τον ΓΓΑ και τους Λοιμωξιόλογους για το γεγονός ότι το πρωτάθλημα της βόλεϊ λιγκ δεν έχει ξεκινήσει παρόλο που έχει καταθέσει αναθεωρημένο πρωτόκολλο και η απάντηση που έλαβε ήταν η ίδια κι από τις δύο πλευρές. «Super League και Basket League ήταν τα δύο πρωταθλήματα που είχαν έτοιμα πρωτόκολλα με τεστ και γι' αυτό το λόγο δεν διεκόπησαν. Εμείς δεν σας κατηγοροούμε γιατί στο δικό σας πρωτόκολλο δεν είχατε περιλάβει τα τεστ, αλλά εκείνη τη στιγμή αποφασίσει να συνεχιστούν αυτά τα πρωταθλήματα και θα βλέπαμε στην πορεία για τα υπόλοιπα».

Τόσο οι πρόεδροι της ΕΟΠΕ και της ΕΣΑΠ, Γιώργος Καραμπέτσος, Παντελής Ταρνατόρος όσο και εκπρόσωποι των αθλητών / αθλητριών (Πελεκούδας, Λάππας) ανέλυσαν το τεράστιο αγωνιστικό, οικονομικό και υπαρξιακό αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό βόλεϊ από την συνεχιζόμενη καραντίνα, τον εγκλεισμό των αθλητών και αθλητριών αλλά και τις καταστροφικές επιπτώσεις για τις Εθνικές ομάδες αλλά και την βιωσιμότητα των συλλόγων.

«Αντιλαμβανόμαστε την πρωτοφανή υγειονομική κρίση που περνάει η χώρα, αλλά θέλουμε να πείσουμε τους πάντες και ειδικά την επιστημονική κοινότητα πως το άνοιγμα των προπονήσεων μέσα σε αποστειρωμένο και ασφαλές περιβάλλον θα είναι απολύτως ασφαλές εγχείρημα που θα κρατήσει ζωντανό ένα ολόκληρο άθλημα. Εχουμε τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις με τις λίγκες του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, όμως, αντί να είμαστε στο γήπεδο με όλα τα πρωτόκολλα και όλους τους περιορισμούς είμαστε κλεισμένοι σπίτι μας χωρίς να έχουμε λόγο ύπαρξης και να οδηγούμαστε στην καταστροφή», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος.