Μετάθεση Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Ανδρών και Γυναικών για τον Μάιο του 2021!

Ευοδώθηκαν οι προσπάθειες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης σχετικά με τα προκριματικά των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Ανδρών και Γυναικών, τα οποία μετατέθηκαν για τον Μάιο του 2021.

Μετάθεση Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Ανδρών και Γυναικών για τον Μάιο του 2021!

Με την απόφαση αυτή η ΕΟΠΕ «κερδίζει» έναν μήνα, έτσι ώστε σε περίπτωση που ξεκινήσουν πάλι τα Εθνικά πρωταθλήματα να μην έχει περαιτέρω διακοπές λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων.

Άλλωστε ήταν φανερό ότι τα προβλήματα με την καραντίνα θα έφερναν θέματα στην ομαλή διεξαγωγή της προετοιμασίας των Εθνικών ομάδων, αλλά και στις μετακινήσεις και στις φιλοξενίες.

Μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση της ΕΟΠΕ αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης και με τη συναίνεση όλων των εμπλεκόμενων Ομοσπονδιών, επιτεύχθηκε η μετάθεση των προκριματικών αγώνων των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Ανδρών και Γυναικών για τον Μάιο του 2021.

Οι προκριματικοί αγώνες των ανδρών ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν στις αρχές Ιανουαρίου και συγκεκριμένα στην Γεωργία το διάστημα 07-10/01/2021 και στο Μαυροβούνιο το διάστημα 14-17/01/2021. Αντίπαλοι της Ελλάδας είναι το Μαυροβούνιο, η Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν.

Στις γυναίκες, το πρώτο τουρνουά ήταν προγραμματισμένο να γίνει στην Ελλάδα το διάστημα 07-10/01/2021 και το δεύτερο στην Αυστρία το διάστημα 14-17/01/2021. Αντίπαλοι της Εθνική μας είναι η Ισπανία, η Αυστρία και η Νορβηγία».