Οι βολεϊμπολίστριες έδειξαν το δρόμο, οι άλλοι σιωπούν και η ιστορία γράφεται...

Ο  Στέφανος Λεμονίδης γράφει για την επιστολή της Volley League γυναικών στον πρωθυπουργό, τη στάση των διεθνών βολεϊμπολιστριών και τη σιωπή των υπολοίπων...

Οι βολεϊμπολίστριες έδειξαν το δρόμο, οι άλλοι σιωπούν και η ιστορία γράφεται...

Κι ενώ όλα τα σπορ σιωπούν, οι βολεϊμπολίστριες και τα 14 σωματεία της Βόλεϊ Λιγκ γυναικών δείχνουν τον δρόμο της επανέναρξης των πρωταθλημάτων, με δεδομένο ότι όλη η Ευρώπη πλην της Ελλάδας παίζει…
* Το πρόβλημα είναι ξεκάθαρο. Οι παίκτριες αν και ερασιτέχνες κάνουν προπονήσεις πρωί και βράδυ, κάτι που δεν τις επιτρέπει να κάνουν άλλη δουλειά. Και το είπαν νέτα-σκέτα «αν δεν παίξουμε, θα αλλάξουμε επάγγελμα για να βιοποριστούμε».
* Και οι «14» ήταν πρωτοπόροι, οι πρώτοι που έβγαλαν κραυγή αγωνίας και μίλησαν με τη γλώσσα της αλήθειας «αν δεν ξεκινήσουμε, κλειδώνουμε και αφήνουμε όλες τις παίκτριες ελεύθερες για να παίξουν στο εξωτερικό».
* Η επιστολή τους ήταν κόσμια, έβαλε το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων με τα ερωτήματα «γιατί παίζει όλη η Ευρώπη βόλεϊ και όχι εμείς; Γιατί παίζει το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο και όχι το βόλεϊ;».
* Περιμένουμε απαντήσεις από την κυβέρνηση, γιατί αποδείχθηκε ότι αυτή άνοιξε το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο, παρ’ ότι οι λοιμωξιολόγοι ήταν αντίθετοι σε κάθε αθλητική δραστηριότητα. Ας μην κρύβεται λοιπόν ο Αυγενάκης πίσω από τους γιατρούς.

Χριστοδούλου και Τριανταφύλλου για την επανέναρξη της Volley League γυναικών(ηχητικό)

* Κρίμα που δεν συνυπέγραψε και η ΕΟΠΕ την επιστολή των «14». Κρίμα… Kαι την επιστολή έπρεπε να την υπογράψουν και οι πρόεδροι του Ολυμπιακού, του Παναθηναικού και της ΑΕΚ. Δεν αναφέρουμε τον ΠΑΟΚ γιατί είναι τοις πάσι γνωστό ότι ο Θανάσης Κατσαρής για οικονομικούς λόγους είναι υπέρ της παύλας σε όλα τα πρωταθλήματα.
*Κι ενώ βγαίνουν μπροστά οι βολεϊμπωλίστριες και τα 14 σωματεία της Volley League γυναικών, τα 8 επαγγελματικά ΤΑΑ της ΕΣΑΠ λουφάζουν, όπως και οι βολεϊμπωλίστες. Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι βολεύτηκαν με τα 800 ευρώ της αναστολής εργασίας. Θα ήταν μεγάλη ξεφτίλα...

*Και όλοι πρέπει να ξέρουν ότι η ιστορία γράφεται από εκείνους που τολμούν τις μεγάλες αλλαγές και που στέκονται στη σωστή πλευρά της ιστορίας.