Κύριοι, ουδείς ασχολείται με το βόλεϊ και φταίτε όλοι σας...

Kι ενώ το ελληνικό βόλεϊ περιμένει με κομμένη την ανάσα την επανέναρξη των πρωταθλημάτων, οι δηλώσεις του Γιώργου Μαυρωτά και του Νικόλαου Σύψα φανερώνουν ότι αρχικά έγιναν «εγκλήματα» από ΕΟΠΕ και ΕΣΑΠ, ενώ στη συνέχεια ουδείς ασχολήθηκε από την πολιτεία για να ξαναδούμε την μπάλα στο σερβίς.

Κύριοι, ουδείς ασχολείται με το βόλεϊ και φταίτε όλοι σας...

Ο γγΑ Γιώργος Μαυρωτάς ήταν αποκαλυπτικός όσον αφορά τα πρωταθλήματα της Βόλεϊ Λιγκ ανδρών-γυναικών: «Αν είχαν ξεκινήσει από την αρχή αυτά τα πρωταθλήματα με τον εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο, όπως η Σούπερ Λιγκ και η Μπάσκετ Λιγκ, δεν θα μπορούσε να βρεθεί κάποιος να τους πει εσείς σταματάτε και οι άλλοι συνεχίζουν».

Κι αφού ξεπεράσουμε την αβλεψία των δυο υπευθύνων για ύπνωση του βόλεϊ, περνάμε στην πολιτεία που πήρε τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα έστω και καθυστερημένα από την ΕΟΠΕ και την ΕΣΑΠ και δεν τα προώθησε.

Ο Νικόλαος Σύψας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, δήλωσε για την επανέναρξη κι άλλων πρωταθλημάτων, εκτός της Σούπερ Λιγκ και της Μπάσκετ Λιγκ: «Δεν έχει έρθει κάποιο αίτημα αυτήν τη στιγμή στην επιτροπή του υπουργείου για να ζητηθεί η γνώμη μας, άρα δεν μπορώ να σου δώσω κάποια σαφή απάντηση».

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που υπάρχουν επί του συγκεκριμένου θέματος, η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες που δεν έχει ξεκινήσει κανένα πρωτάθλημα πλην της Σούπερ Λιγκ.

Το ξέρω, μόνο εμείς και η Ανδόρα είμαστε, αλλά δεν έχουμε εισήγηση και έτσι το θέμα δεν έχει συζητηθεί.

Όταν σταλεί το αίτημα επανέναρξης, εσείς το βλέπετε θετικά ή αρνητικά;

Εξαρτάται ποια θα είναι η πρόταση, ποιο θα είναι το σχέδιό τους. Αν μας φέρουν ένα σχέδιο επανέναρξης για τα πανηγύρια, ασφαλώς και θα πούμε όχι…».

ΥΓ1: Ας πάψουν επιτέλους η ΕΟΠΕ και η ΕΣΑΠ να είναι υποτακτικοί του εκάστοτε Υπουργού Αθλητισμού, αρχικά του Βασιλειάδη και τώρα του Αυγενάκη γιατί οι αυλοκόλακες δεν κερδίζουν, παρά μόνο τη χλεύη. Τι πήραν από τους Υπουργούς; Η ΕΟΠΕ τίποτα, ούτε καν τηλεοπτική κάλυψη των πρωταθλημάτων και των Εθνικών(μετά απο πίεση) από την ΕΡΤ και η ΕΣΑΠ 200 ψωροχιλιάρικα, όταν στο μπάσκετ δίνουν 4.5 εκατομμύρια και προκαταβολή το 80% της επόμενης χρονιάς.

ΥΓ2: ΕΟΚ και ΚΟΕ βάλουν άμεσα κατά της πολιτείας για τη μη επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Το βόλει έχει προσαρμοσθεί στην πολιτική της αδράνειας και δεν κάνουν οι δυο φορείς του το παραμικρό για να μη δυσαρεστήσουν τους κρατούντες. Κι αυτοί τους αγνοούν επιδεικτικά...Και τα σωματεία απλά παρακολουθούν την καταστροφή τους, χωρίς τη δύναμη να αντιδράσουν, παρότι πληρώνουν τα πάντα και δεν τους χαρίζουν το παραμικρό. Άξια της μοίρας τους...Μόνο στην Ανδόρα γίνονται αυτά