Όλοι πλην ΠΑΟΚ συμφώνησαν για την επανεκκίνηση της Volley League ανδρών

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη της ΕΣΑΠ - Αίτημα η Volley League να ενταχθεί στο καθεστώς των λιγκών του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ. Όλοι πλην ΠΑΟΚ συμφώνησαν για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.

Όλοι πλην ΠΑΟΚ συμφώνησαν για την επανεκκίνηση της  Volley League  ανδρών

Τα 7 ΤΑΑ παρά τις όποιες αντιρρήσεις στο οικονομικό κομμάτι, συμφώνησαν για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, πλην του ΠΑΟΚ που όπως είπε ο εκπρόσωπος του, ευθυγραμμίζεται με την ανακοίνωση του ερασιτέχνη, που είχε ζητήσει για λόγους υγείας, διακοπή όλων των πρωταθλημάτων. Παρόλα αυτά ο Κώστας Παϊσιάδης είπε όπως και πέρυσι για το φάιναλ - φορ “ναι μεν διαφωνούμε, αλλά αν αποφασίσει η πλειοψηφία θα παίξουμε”. Ακολούθησε την τακτική της ανακυβίστησης και της "τζάμπα μαγκιάς της διαφωνίας" Λοιδορήθηκε μάλιστα από τους άλλους εκπροσώπους των ΤΑΑ που του είπαν "πως γίνεται ο Αμοιρίδης να θέλει την επανέναρξη του πρωταθήματος γυναικών, κι εσύ να είναι αντίθετος;"

Τι ψήφισαν τα 14 σωματεία της Volley League γυναικών-Τρία «όχι»

Υπήρξε και μια αντίρρηση του Φίλιππου Βέροιας για την σίτιση των αθλητών επειδή είναι κλειστές οι ταβέρνες, αλλά δεσμεύτηκε ότι θα βρει λύση.

Καταλυτική ήταν η παρέμβαση του εκπροσώπου του Ολυμπιακού Νίκου Μαντούβαλου που είπε “Πρέπει να αποφασίσουμε αν είναι είμαστε επαγγελματική λίγκα, όπως του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου ή να πούμε ότι είμαστε ερασιτέχνες και να επιστρέψουμε στην ΕΟΠΕ. Αν είμαστε επαγγελματική λίγκα, θα πληρώσουμε τα τεστ και θα επιβαρυνθούμε οποιοδήποτε κόστος για να τελειώσει το πρωτάθλημα”

Ο Παντελής Ταρνατόρος εξάλλου τόνισε ότι η δική τους περίπτωση θα συμπαρασύρει και τα άλλα αθλήματα. Αν ξεκινήσει η Α1 βόλεϊ ανδρών, θα ξεκινήσουν και οι γυναίκες, αλλά και το πόλο και το χάντμπολ.

Όλα δείχνουν ότι ως τη Δευτέρα θα υπάρξει θετική απάντηση από τη ΓΓΑ και θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις, προκειμένου να αρχίσει και το πρωτάθλημα πριν από τον Δεκέμβριο.

Η ανακοίνωση:

«Ολοκληρώθηκε η έκταση συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ μέσω τηλεδιάσκεψης. Συζητήθηκαν ζητήματα επανεκκίνησης του πρωταθλήματος στην περίπτωση που γίνει αποδεκτό το νέο αίτημα της ΕΣΑΠ προς το Υπουργείο Υγείας και το Υφυπουργείο Αθλητισμου.

Εκφράσθηκε για άλλη μία φορό πως η ΕΣΑΠ πρέπει να ενταχθεί στο καθεστώς των λιγκών του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ.

Συζητήθηκαν οι επόμενες ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν με σκοπό το συντομότερο δυνατόν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα Volley League 2020-21.
Πρωταθλημα μας.

Συζητήθηκαν θέματα συμβολαίων αθλητών καθώς και ο τρόπος αντιμετώπισης όλων των δυσμενών σνυνθηών που έχει δημιουργήσει η καραντίνα (lockdown).

Συζητήθηκαν γενικότερα θέματα της ΕΣΑΠ όπως η σύμβαση με την ΕΡΤ Α.Ε., η οργάνωση των αγώνων μεσω live streaming και νομικά θέματα».