Γιώτα: «Δραματική η κατάσταση για τους αθλητές...»

Να ακολουθήσει και το βόλεϊ τον δρόμο του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ για να ξαναρχίσουν τα πρωταθλήματα και να καταστούν οι αθλητές πάλι ενεργοί ζητά η Κατερίνα Γιώτα σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Γιώτα: «Δραματική η κατάσταση για τους αθλητές...»

Αγωνιώδη έκκληση να επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα βόλεϊ απευθύνει η κεντρική της ομάδας βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού, Κατερίνα Γιώτα.

Η 30χρονη διεθνής παίκτρια έδωσε συνέντευξη στον Over FM 104,9 και μίλησε για τη διακοπή της αγωνιστικής περιόδου, τονίζοντας τη δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται όλοι οι αθλητές...

Συγκεκριμένα η Γιώτα δήλωσε:

«Η κατάσταση για εμάς τους αθλητές είναι δραματική. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την προπόνηση. Η φύση του επαγγέλματός μας, ασχέτως αν το κράτος δεν μας αναγνωρίζει σαν επαγγελματίες, είναι να είμαστε ενεργοί. Δεν έχουμε καμιά στήριξη από την πολιτεία. Στο πρώτο lockdown στηρίξαμε την απόφαση του κράτους χωρίς πάλι να λάβουμε κάποια στήριξη.

Ζητάμε κάτι αντίστοιχο που ισχύει στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Από την πολιτεία δεν υπήρχε πρόβλεψη για τα τεστ. Ουσιαστικά θέλουμε την έγκριση της πολιτείας για να συνεχίσουμε να προπονούμαστε. Δεν ξέρω πού κολλάει το θέμα. Η ομοσπονδία έχει στείλει το προτεινόμενο πρωτόκολλο και ουσιαστικά περιμένουμε απάντηση.

Δεν μπορεί κανείς να μας εγγυηθεί αν θα υπάρξει και άλλο lockdown. Προσωπικά εδώ και έναν χρόνο προσπαθώ να επανέλθω από έναν τραυματισμό που είχα στο γόνατο και η κατάσταση δεν με βοηθάει. Δεν είναι κάτι που μπορείς να κάνεις από το σπίτι σου. Το βόλεϊ είναι ένα πάρα πολύ απαιτητικό άθλημα με πολλά άλματα. Είμαστε ήδη αρκετό καιρό χωρίς προπόνηση και όσο καθυστερούμε μένουμε πίσω».