Ασχολείται με τα κοστούμια του Ζαλμά και όχι με τα τεστ η ΕΣΑΠ

Ο Στέφανος Λεμονίδης  γράφει για το κοστούμι του Ζαλμά, τη χειρότερη διοίκηση στην ιστορία της ΕΣΑΠ, τις ευθύνες Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, Φοίνικα και το  υγειονομικό πρωτόκολλο Ταρνατόρου, με τα μοριακά τεστ covid.

Ασχολείται με τα κοστούμια του Ζαλμά και όχι με τα τεστ η ΕΣΑΠ

O κόσμος καίγεται, ο αθλητισμός βουλιάζει και η ΕΣΑΠ περί άλλων τυρβάζει, με τους παρατηρητές να έχουν οδηγίες προκειμένου να επιβάλλουν πρόστιμα στους προπονητές αν φορούν κοστούμια.

Μπορεί να φαίνεται εξωφρενικό, αλλά ισχύει και το αποκάλυψε ο Νίκος Ζαλμάς, όταν καθ’ οδόν προς το Ζηρίνειο τού είπαν να βάλει φόρμα ενώ ήταν κοστουμαρισμένος για να πάει στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Του διεμήνυσαν να γυρίσει σπίτι του και να βάλει φόρμα, γιατί η ΕΣΑΠ δεν αστειεύεται, τηρεί τους κανονισμούς και τις προκηρύξεις(sic!)

Είναι πράγματι εκτός τόπου και χρόνου όλοι στην ΕΣΑΠ και οι οκτώ, αφού διυλίζουν τον κώνωπα (όλοι φόρμες) και καταπίνουν την κάμηλο (αλλαγή χωρίς ψηφοφορία της προκήρυξης του Λιγκ Καπ για να παίξει παράνομα ο Ηρακλής).

Το πρόστιμο είναι 1.000 ευρώ σε όποιους δεν φορούν φόρμες, ενώ σε όλα τα σοβαρά πρωταθλήματα παίζουν υποχρεωτικά με κοστούμια. Για τα σοβαρά μιλάμε!

Το σωστό είναι να είναι ντυμένος ομοιόμορφα όλος ο πάγκος και να μην ενεργούν ως επιθεωρητές Κλουζό οι παρατηρητές.

Ευτυχώς στη Νέα Σμύρνη ο Δεληκώστας έπεσε σε σοβαρό διαιτητή και παρατηρητή (Γεροθόδωρος, Ράπτης) και του επέτρεψαν να φορέσει κοστούμι. Μην εκπλαγείτε όμως αν το Ταρνατόρος τούς καλέσει σε απολογία!

Και η ΕΣΑΠ απειλεί με πρόστιμα, όταν δεν είναι ικανή να έχει κεντρικό χορηγό, έχασε τον ΟΠΑΠ, οι χορηγοί είναι ελάχιστοι (αν υπάρχουν) και παίρνει από την ΕΡΤ μόλις 200.000, όταν το μπάσκετ εισπράττει 4,4 εκατομμύρια ευρώ με μη ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Κι όταν θέλεις να θεωρείσαι επαγγελματικό πρωτάθλημα, βάζεις στο πρωτόκολλό σου υποχρεωτικά τεστ πριν από τα ματς, για να σε πάρουν σοβαρά υπόψη τους. Για αυτό και μόνο δεν συνεχίσθηκε η Volley League ανδρών.

Κι όταν κάνεις τεστ, δεν είσαι τσίπης. Κάνεις σε όλη την ομάδα, αυτό επιβάλλεται, και όχι μόνο στους δυο αθλητές που ήταν θετικοί την προηγούμενη φορά.

To καλοκαίρι όμως ο Ταρνατόρος είχε πιο σοβαρές δουλειές,να πείσει τους παίκτες να υπογράψουν, για να χωρέσει πάλι από το παράθυρο ο Ηρακλής.

Αν ασχολιόταν με την εξεύρεση χορηγού για τα μοριακά τεστ, το βόλεϊ θα ήταν στην ίδια μοίρα με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Πιο σημαντικό όμως ήταν να τρυπώσει ο Ηρακλής και όχι η σύνταξη και τήρηση σωστού υγειονομικού πρωτόκολλου.

Στις 14 Οκτωβρίου είχε δηλώσει “Σας ανακοινώνω επίσης τη συνεργασία με τον Ομιλο Βιοϊατρική που θα αναλάβει την ιατρική υποστήριξη όλων των ομάδων καθώς και τα τεστ για τον COVID-19”. Τελικά τι έγινε και δεν υπήρχαν μοριακά τεστ;

Άλλο τα μεγάλα λόγια, κι άλλο η εφαρμογή στην πράξη. Άλλο οι σοβαρές επιτροπές και άλλο το ΔΣ της ΕΣΑΠ, που όλα περνούν στον ντούκου. Και το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται...

Επειδή όμως γινόμαστε κουραστικοί , ίσως και γραφικοί να πούμε για τελευταία φορά ότι η τωρινή διοίκηση της ΕΣΑΠ είναι η χειρότερη στην ιστορία του συνεταιρισμού.

Και δεν φταίει ο Ταρνατόρος, αυτός τη δουλειά του κάνει. Φταίει ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ ο Φοίνικας και η Κηφισιά, οι θαμώνες της ΕΣΑΠ που δεν βλέπουν ότι αυτή η διοίκηση τους ζημιώνει οικονομικά και δεν την αλλάζουν.

Φταίει και η ΕΟΠΕ που βλέπει ότι το βόλεϊ μέσω της ΕΣΑΠ έπιασε πάτο και δεν παρεμβαίνει, έστω και εξωθεσμικά γιατί δεν της ανήκει η Volley League. Mε αυτά και με αυτά ζημιώνεται το άθλημα, αφού μόνο οι παίκτες όρθωσαν ανάστημα στα κακώς κείμενα. Και λοιδωρήθηκαν...

Η πληροφορία πάντως ότι θα αλλάξει ξανά η προκήρυξη του Λιγκ Καπ για να παίξει σε φάιναλ 6 ο Παναθηναϊκός μπορεί να πέρασε από το μυαλό του, αλλά δεν την εκστόμισε.

Αν και ο Παναθηναϊκός, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος, νομιμοποιείται να προσβάλει τη νομιμότητα του Λιγκ Καπ, γιατί έπαιξε παράνομα ο Ηρακλής, που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Αλλά τι λέμε τώρα, όταν όλα είναι διάτρητα στη Λίγκα;

Α, και το άλλο απίστευτο. Ο ΟΦΗ και ο Φοίνικας κάνουν κανονικά προπονήσεις, ο Ολυμπιακός σκέφτεται να πάει στο Λουτράκι, πληρώνοντας την αστοχία της ΕΣΑΠ, ενώ η Κηφισιά δεν έχει λύση και επικρατεί αλαλούμ. Στον ΠΑΟΚ ετοιμάζονται πάντως να πάνε στο Άγιον Όρος που είναι πράσινο (sic!). Και θα ξεκινήσει το επαγγελματικό πρωτάθλημα (το ποιο;) με τις μισές ομάδες προπονημένες και τις υπόλοιπες απροπόνητες.