Συμφωνία παικτών και ΤΑΠ στο βόλεϊ

Με πρωτοβουλία του Γιώργου Καραμπέτσου ΕΣΑΠ και ΠΑΣΑΠ κατέληξαν σε ένα κείμενο συμφωνίας, το οποίο θα καθορίζει το πλαίσιο στο οποίο θα κινούνται ομάδες και παίκτες στο βόλεϊ

Συμφωνία παικτών και ΤΑΠ στο βόλεϊ

Σε συμφωνία για τον κανονισμό των σχέσεων των δύο πλευρών ήρθαν η ΕΣΑΠ με τον ΠΑΣΑΠ, το συνδικαλιστικό όργανο των αμειβομένων πετοσφαιριστών.

Όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία επιτεύχθηκε μετά και την παρέμβαση του προέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργου Καραμπέτσου.

Απομένει η επεξεργασία της συμφωνίας από τους νομικούς συμβούλους των δύο πλευρών και η αποστολή της στον Υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος θα την υπογράψει και θα την επικυρώσει.

Αναλυτικά:

«Σπουδαία συμφωνία που δίνει λύσεις σε πολλά προβλήματα του επαγγελματικού βόλεϊ και ειδικά στις σχέσεις μεταξύ της ΕΣΑΠ και του ΠΑΣΑΠ επιτεύχθηκε μεταξύ των δύο φορέων με τη συνδρομή και μεσολάβηση της ΕΟΠΕ ως υπερκείμενης αρχής του αθλήματος στην Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ Παναγιώτης Πελεκούδας και ο Γ.Γ. του ΠΑΣΑΠ Ηλίας Λάππας παρουσία του προέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργου Καραμπέτσου κατέληξαν σε συνολική συμφωνία για το σύνολο των άρθρων του κανονισμού σχέσεων ΤΑΑ - Αθλητών που θα δώσει λύσεις σε μεγάλα αδιέξοδα των τελευταίων ετών.

Η συμφωνία δόθηκε στους νομικούς συμβούλους της ΕΣΑΠ και του ΠΑΣΑΠ για επεξεργασία και την Δευτέρα θα σταλεί στον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για να το υπογράψει και να το επικυρώσει.

Ο κανονισμός σχέσεων θα αποτελέσει το νομικό κώδικα που θα καθορίζει τις σχέσεις και τα όρια των δικαιωμάτων των ΤΑΑ και των επαγγελματιών αθλητών.

Στον κανονισμό μεταξύ άλλων προβλέπονται συμφωνίες διακανονισμών παλιών οφειλών, όροι των συμβολαίων, σχέσεις εργασίας και διάρκεια συμβολαίων και αποζημιώσεις σε περίπτωση καραντίνας λόγω πανδημίας».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας