Ωφελείται ο ΠΑΟΚ αν δεν παίξει ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ βόλει

Ο Ολυμπιακός τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες μπορεί να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά...

Ωφελείται ο ΠΑΟΚ  αν δεν παίξει ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ βόλει

Ουδείς ανησύχησε από τον Ολυμπιακό για τη φυγή των Αλεξίεφ, Ντρίζγκα, αφού ο πρώτος ναι μεν ήταν ο κορυφαίος των τελικών, ήθελε όμως διετές συμβόλαιο σε ηλικία 37 χρονών, ενώ ο Πολωνός δεν θα έμενε με τίποτα στον Πειραιά, μετά τη ρώσικη προσφορά των 250.000 δολαρίων. Πάμε στους επόμενους...

Αυτό που απασχολεί προς το παρόν τη διοίκηση του Ολυμπιακού, είναι αν θα δηλώσει την ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου έχει δικαίωμα συμμετοχής στους ομίλους, μετά τη δεύτερη θέση που πήρε στο Τσάλεντζ Καπ και ανέβηκε στη βαθμολογία των συλλόγων.

Το μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι η έδρα των αγώνων, καθώς πρέπει να δηλώσει γήπεδο 3.000 θέσεων και κανένας δεν … χάρισε στον Αυτοκράτορα του ελληνικού βόλεϊ ένα … Παλατάκι, όπως έκανε η Πολιτεία στον ΠΑΟΚ.

Στην Αττική δεν ενδείκνυται το ΣΕΦ, αφού είναι τεράστιο και μονόδρομος παραμένει το Τροκαντερό, αλλά είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν τρεις κενές ημερομηνίες για τα εντός έδρας ματς, λόγω των συνεχών εκθέσεων που διοργανώνουν στο χώρο. Υπάρχει εναλλακτική περίπτωση η χρησιμοποίηση του γυμναστηρίου της Λαμίας, ή της Πάτρας που πληρούν τις προδιαγραφές και θα είναι εξασφαλισμένη η πληρότητα, λόγω της δίψας της επαρχίας να δει τον Ολυμπιακό.

Όσον αφορά το οικονομικό, άλλαξαν τα δεδομένα, αφού αυξήθηκαν τα έσοδα και καλύπτεται άνετα το παράβολο των 25.000 ευρώ. Η νίκη δίνει 4.000 ευρώ και η ήττα 2600 , ενώ εισπράττουν έσοδα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, όπου υπάρχει κεντρική διαχείριση. Η συμμετοχή εξάλλου στους ομίλους του Τσάμμπιονς Λιγκ θα κάνει πιο ελκυστικό τον Ολυμπιακό στους ξένους παίκτες.

Στην εξίσωση των ανδρών υπάρχει και η πρόθεση του ΠΑΟΚ να αντικαταστήσει τον Ολυμπιακό σε περίπτωση άρνησης συμμετοχής του στο Τσάμπιονς Λιγκ, κι αυτό ίσως μετρήσει στην τελική απόφαση. Η Ελλάδα έχει δικαίωμα συμμετοχής με δυο ομάδες, τον Ολυμπιακό στους ομίλους και τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά, αφού οι επιτυχίες των ομάδων μας έχουν ψηλά τη χώρα στην Ευρωπαϊκή κατάταξη. Αν δεν παίξει ο Ολυμπιακός, αυτόματα ο ΠΑΟΚ θα περάσει στους ομίλους.

Αντίθετα η ομάδα των γυναικών, λόγω της κακής εθνικής βαθμολογίας(πέρυσι έπαιξε μόνο ο Ολυμπιακος στην Ευρώπη) τον στέλνει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, παρότι μετά τις επιτυχίες των δυο τελευταίων χρόνων βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία των συλλόγων. Εδώ μάλλον θα προτιμηθεί το Τσάλεντζ Καπ, όπου θα πάει αυτόματα η ομάδα αν δεν παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κοντός ψαλμός αλληλούια, αφού η προθεσμία υποβολής συμμετοχής στα ευρωπαϊκά κύπελλα λήγει στις 8 Ιουνίου και στις 11 του ίδιου μήνα η ΕΟΠΕ θα τις προωθήσει στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία.