Oλυμπιακός: Το πολυεργαλείο Κάρλα Κλάριτς (pics, vid)

Η Κάρλα Κλάριτς ίσως αποδειχθεί η καλύτερη επιλογή στις ξένες ακραίες στον Ολυμπιακό, παρότι φόρεσαν τη φανέλα του παίκτριες όπως οι Μαλασάι, Νιέμερς, Λαζάρεβιτς, Πολ και Χουντ.

Oλυμπιακός: Το πολυεργαλείο Κάρλα Κλάριτς (pics, vid)

Πρώτα απ όλα η Κλαριτς είναι σε πολύ καλή ηλικία, μόλις 26 ετών, κι αν όλα πάνε καλά μπορεί να μείνει χρόνια στον Ολυμπιακό, ενώ είναι και η πιο ψηλή παίκτρια που πήγε στον Πειραιά (1.90). Το ύψος βέβαια δεν παίζει βόλεϊ, αλλά αν ρίξετε μια ματιά στα στατιστικά της Κλάριτς θα δείτε ότι είναι πολύ καλή σε όλους τους τομείς, αφού εκτός της επίθεσης, έχει θαυμαστές επιδόσεις σε μπλοκ και σερβίς, ενώ και στην υποδοχή έχει αξιοπρεπή νούμερα, παρά το ύψος της.Θα κάνει ένα θαυμαστό δίδυμο με τη Χίπε στη συγκομιδή πόντων.

Στα στατιστικά του φετινού Τσάλεντζ Καπ, είναι κορυφαίες οι παίκτριες του Ολυμπιακού, αλλά πίσω τους βρίσκεται η Κλάριτς σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες. Στις σκόρερς πρώτη είναι η Χίπε με 130 πόντους, με την Κροάτισα να έχει 101, αλλά με δυο ματς λιγότερα. Στα μπλοκ που είναι το δυνατό της σημείο, πρώτη η Ζακχαίου με 31 και ακολουθεί η Κλάριτς με 15 και ματς λιγότερα.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να αποδυναμώθηκε στο μπλοκ με την αποχώρηση των Ζακχαίου, Λαμπρούση, το κενό όμως μπορεί να το αναπληρώσει η Κλάριτς αφού είναι ακραία με έφεση στο μπλοκ. Ακόμη και στην υποδοχή είναι δεύτερη πίσω από τη Λαζάρεβιτς, σε περισσότερες μάλιστα προσπάθειες, αφού λόγω του ύψους της τη σημαδεύουν οι αντίπαλες σέρβερ. Όσον αφορά το σερβίς είχε 9 άσους στη διοργάνωση.

Επειδή όμως την είδαμε δια ζώσης στο Ρέντη, αλλά και από την τηλεόραση στο ματς της Ουγγαρίας με την Μπεκεσκάμπα μπορούμε να πούμε ότι στον πρώτο αγώνα, που ήταν και καθοριστικός έπαιζε μόνη της τον Ολυμπιακό με 26 πόντους.

Και στην εθνική Κροατίας είναι βασική και η ομάδα αποκλείστηκε από την οκτάδα του Ευρωβόλεϊ με 3-2 έχοντας αντίπαλο την Τουρκία στην Άγκυρα. Στο κρίσιμο ματς του ομίλου της στην Ουγγαρία με τη διοργανώτρια, κέρδισε 16 πόντους με 10/24 επιθέσεις, 4 μπλοκ, 2 άσους.

Τα στατιστικά της Κλάριτς

Μπεκεσκάμπα-Ολυμπιακός 1-3: 26 πόντοι(19/40, 48%, 5 μπλοκ, 57% υποδοχή σε 30 προσπάθειες, 2 άσοι)

Ολυμπιακός-Μπεκεσκάμπα 2-3: 18 πόντοι (14/34, 41%, 3 μπλοκ, 1 ασο, 48% υποδοχή σε 40 προσπάθειες)

Σκόρερς Τσάλεντ Καπ

Χίπε 130 πόντοι( 25 σετ, 8 ματς, 5.2 /σετ)

Κλάριτς 101 πόντοι (23 σετ, 6 ματς, 4.39/σετ)

Μπλοκ

Ζακχαίου 31 μπλοκ, 26 σετ, 7 ματς, 1.19/σετ)

Κλάριτς 15 μπλοκ (23 σετ, 6 ματς, 0.65/σετ)

Επίθεση

Χίπε 112 πόντοι από επίθεση 4.48/σετ

Κλάριτς 77, 3.35/σετ

Υποδοχή

Λαζάρεβιτς 41.23% σε 114 προσπάθειες

Κλάριτς 31.34% σε. Σε 134 προσπάθειες, 9 άσοι

Με την… άδεια της Γκλιγκόροβιτς

Η Μπίμπι Γκλιγκόροβιτς που έπαιξε μια χρονιά και στον Ολυμπιακό ήταν επί χρόνια η αρχηγός της εθνικής Κροατίας και γι αυτό η Κλάριτς τηλεφώνησε πρώτα στη σύντροφο του Ανδρεάδη.

Η Κροάτισα πασαδόρος που αναμένεται να δουλέψει σε ακαδημίες μικρών παιδιών για να διδάξει βόλεϊ μας είπε:

«Ήμουν η πρώτη που τηλεφώνησε και της είπα τα καλύτερα. Ήταν και ένας από τους λόγους που προτίμησε τον Ολυμπιακό. Τη συνάντησα την τελευταία χρόνια μου στην Εθνική και μπορώ να πω ότι είναι πολύ καλό παιδί, δουλεύει σκληρά και είναι πολύ δυνατή σε επίθεση και μπλοκ».