Έτσι χτίστηκε ο νέος Ολυμπιακός!

Μπορεί τα ονόματα των Ιλιόνας Κελεσίδη, Γεωργίας Αργυρίου να μην είναι ισάξια των Τζίνα Λαμπρούση, Κατερίνας Ζακχαίου, αλλά οι δυο παίκτριες δεν είναι «αμελητέες ποσότητες» και μπορούν να κάνουν ισχυρή τριπλέτα στον Ολυμπιακό, μαζί με την Κατερίνα Γιώτα.

Έτσι χτίστηκε ο νέος Ολυμπιακός!

Η παραμονή του βασικού κορμού, Χριστοδούλου, Γιώτα, Χίπε, Κονόμι, Χουντ (αναμένεται να υπογράψει, αφού συμφώνησε κι αυτή με τη μείωση του συμβολαίου της) είναι εγγύηση για τον Ολυμπιακό, που με μια σπουδαία ακραία επιθετικό θα είναι το φαβορί και την επόμενη περίοδο. Ο ελληνικός κορμός του ΠΑΟΚ και του ΑΟ Θήρας είναι σαφώς κατώτερος του Ολυμπιακού, για τον Παναθηναϊκό δεν το συζητάμε αφού έφυγαν 5 βασικές παίκτριες και το μέλλον είναι δυσοίωνο.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε παρά τη μείωση του προϋπολογισμού να είναι κορυφαίος στην Ελλάδα, αφού μείωσε από 14 σε 12 παίκτριες το ρόστερ του, κέρδισε πολλά χρήματα με την αποχώρηση του Κοβάτσεβιτς και της Λαζάρεβιτς, αν και δεν έχει το βάθος πάγκου του παρελθόντος. Η 14άδα θα συμπληρωθεί με δυο κοπέλες από τις υποδομές, δεν θα πληρώνει νοίκια και διατροφές και με δεδομένη την αγάπη των εναπομεινασών παικτριών παραμένει δυνατός. Όλες δέχθηκαν μείωση των αποδοχών τους, έφυγε το βαρύ συμβόλαιο της Λαζάρεβιτς και ιδιαίτερα οι Χριστοδούλου, Γιώτα έκλεισαν με βρόντο την πόρτα του ΠΑΟΚ, παρά τις δελεαστικές προσφορές του Κώστα Αμοιρίδη.

Και να επιστρέψουμε στην αναπλήρωση των Λαμπρούση, Ζακχαίου, αφού ο Ολυμπιακός έκανε προτάσεις στις διεθνείς Καλαντάτζε, Χατζηευστρατιάδου, η πρώτη ήθελε πρώτα να μιλήσει με τον Παναθηναϊκό και η δεύτερη ζητούσε τα λεφτά που έπαιρνε η Λαμπρούση. Ο Ολυμπιακός δεν επέμενε και οι δυο αθλήτριες έχασαν μοναδική ευκαιρία να ενταχθούν στην κορυφαία ομάδα της δεκαετίας. Τη στιγμή που οι βασικές παίκτριες έμειναν με λιγότερα χρήματα, οι Καλαντάτζε, Χατζηευστρατιάδου κωλυσιεργούσαν, αντί να πετάξουν τη σκούφια τους και ο Ολυμπιακός συμφώνησε με τις Κελεσίδη, Αργυρίου. Η πρώτη είναι ταλαντούχα, ψηλή και εξελίξιμη (17/6/1997, 1,91) και με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κέρδισε 86 πόντους, με 10 άσους, 29 μπλοκ και 46/98 επιθέσεις (46.9%). Η δεύτερη, η Αργυρίου ήταν η αποκάλυψη του περσινού πρωταθλήματος. H κεντρική (12/11/1988, 1,84 ) από τη Λιβαδειά κέρδισε με τη φανέλα του Πανναξιακού 184 πόντους, με 10 άσους, 109/225 επιθέσεις (42.7%), ήταν 24η σκόρερ και δεύτερη καλύτερη μπλοκέρ με 65 επιτυχίες, έναντι 68 της Ζακχαίου, όταν η Λαμπρούση είχε 40 μπλοκ.

Οι δυο τους μπορούν να κάνουν καλό δίδυμο με την Κατερίνα Γιώτα, κι αν ο Ολυμπιακός αποκτήσει πολύ καλή επιθετική ακραία θα πάρει και το επόμενο πρωτάθλημα, εκτός κι αν ο ΑΟ Θήρας ή ο ΠΑΟΚ αποκτήσουν δυο ή τρεις ξένες πρώτης κλάσης, από την Εθνική Σερβίας, που λέει ο λόγος!

Θα αναρωτηθείτε βέβαια και με το δίκιο σας, πόσο σημαντική είναι η απουσία του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς που έχτισε την κορυφαία ομάδα του Ολυμπιακού και έχασε μόλις 3 ματς σε 4 χρόνια στην Ελλάδα. Πράγματι ο Σέρβος προσέφερε τα μάλα, αλλά το νερό μπήκε στο αυλάκι, ο Σπύρος Σαραντίτης ξέρει καλύτερα από οποιονδήποτε την ομάδα και με μια καλή διαχείρηση θα τα καταφέρει, με τη βοήθεια των παικτριών και της διοίκησης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πασαδόροι: Στέλλα Χριστοδούλου, Παναγιώτα Ξανθοπούλου

Κεντρικές: Κατερίνα Γιώτα, Γεωργία Αργυρίου, Ιλιόνη Κελεσίδη

Διαγώνιες: Σασί Χίπε (Γερ)

Ακραίες: Ελίζαμπεθ Χουντ (ΗΠΑ), Σία Τοτσίδου

Λίμπερο: Αρέτα Κονόμι, Έλενα Μιλεντίγεβιτς

Προπονητής: Σπύρος Σαραντίτης