Volley League Γυναικών: Αποχωρήσεις των Αμερικανίδων από Άρη και Πορφύρα ελέω κορονοϊού

Παρελθόν από το δυναμικό του Άρη αποτελούν οι Άγκοστ, Φάιρς, Σίμιτς, όπως και η Γκεγκενμπάχερ από το ρόστερ του Πορφύρα, με όλες τις αθλήτριες να μεταβαίνουν εσπευσμένα στις πατρίδες τους λόγω του κορονοϊού.

Volley League Γυναικών: Αποχωρήσεις των Αμερικανίδων  από Άρη και Πορφύρα ελέω κορονοϊού

Οι συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού στον χώρο του αθλητισμού είναι τεράστιες και το βόλεϊ γυναικών στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Η αναστολή των πρωταθλημάτων, αλλά και η εξάπλωση του ιού, οδήγησαν τόσο τις τρεις ξένες αθλήτριες του Άρη όσο και την Αμερικανίδα του Πορφύρα να ζητήσουν και να πάρουν την άδεια να αποχωρήσουν, ώστε να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Τα αιτήματά τους έγιναν δεκτά, έτσι οι Τέιλορ Άγκοστ, Έριν Φάιρς (ΗΠΑ), Βέριτσα Σίμιτς (Βοσνία) του Άρη, όπως και η Κρίστιν Γκεγκενμπάχερ (ΗΠΑ) του Πορφύρα, αποτελούν παρελθόν από τη δύναμη των δύο ομάδων.

Η σχετική ανακοίνωση του Άρη αναφέρει:

«Ως υπεύθυνος του τμήματος βόλεϊ γυναικών, του Α.Σ Άρης, θέλω να ανακοινώσω πως ύστερα από επιθυμία των τριών ξένων αθλητριών της ομάδας μας Τέιλορ Άγκοστ, Βέριτσα Σίμιτς και Έριν Φαΐρς, η ομάδα μας ολοκλήρωσε την συνεργασία της μαζί τους. Σεβόμενοι την προσωπική τους επιθυμία να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και στις οικογένειες τους, στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει όλη η υφήλιος ο αθλητισμός περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Η υγεία και η σωματική ακεραιότητα όλων των αθλητριών και ανθρώπων που είναι στο σύλλογο βρίσκεται σε πρώτη γραμμή, ως εκ τούτου όλα τα αγωνιστικά τμήματα και οι ακαδημίες, αναστέλλουν την λειτουργία τους μέχρι να υπάρχουν θετικά νέα και ύφεση του προβλήματος. Συνιστώ σε όλους να ακολουθούν πιστά τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα που ανακοινώνει η πολιτεία».

Το γράμμα της Γκεγκενμπάχερ στην οικογένεια του Πορφύρα:

«Τις τελευταίες ημέρες, μέσα σε όλη αυτή την τρέλα, η οικογένεια μου και εγώ αποφασίσαμε ότι θα ήταν καλύτερο να γυρίσω σπίτι, στις ΗΠΑ. Είμαι σε πολύ μεγάλο βαθμό λυπημένη για αυτή την εξέλιξη, καθώς, φεύγω τόσο γρήγορα και δίχως να αποχαιρετήσω, αλλά, θα ήθελα να γνωρίζετε ότι είμαι ευγνώμων για το γεγονός ότι αποτέλεσα μέλος της οικογένειας του Πορφύρα.

Στον κ. Νίκο μου, στους προπονητές, τις συναθλήτριες μου, σας ευχαριστώ τόσο πολύ για το γεγονός ότι με κάνατε να νιώσω σαν επίτιμη Ελληνίδα. Από την πρώτη ημέρα, με καλωσορίσατε με ανοιχτές αγκαλιές, με υποστηρίξατε σε όλα, ακόμα και αν με δυσκολία μπορούσαμε να συνεννοηθούμε.

Με μάθατε ελληνικά, να πίνω καφέ, να κερδίζω στο γήπεδο, σας ευχαριστώ για όλες τις υπέροχες αναμνήσεις που μου χαρίσατε στη συνύπαρξη μας. Σας ευχαριστώ για όλα, θα μου λείψετε πάρα πολύ.

Ευχαριστώ στους χορηγούς και τους φιλάθλους του Πορφύρα. Δεν υπήρχε τίποτα καλύτερο, από τα παιχνίδια στο σπίτι μας, στο γήπεδο μας, με την εξέδρα γεμάτη και με σχεδόν όλα τα πρόσωπα των θεατών να μου είναι γνωστά, οικεία. Δεν υπήρχε τίποτα καλύτερο από το εξαιρετικό σουβλάκι στον ΄΄ Γιωργάκη΄΄, ένα φρέντο εσπρέσο στο ΄΄ Λιοντάρι΄΄, ή από το γεγονός ότι είχα ένα σπίτι να ξεκουρασθώ το βράδυ. Χωρίς την υποστήριξη σας, δεν θα είχα αυτή την εμπειρία εδώ.

Θα είμαι για πάντα ευγνώμων !

Στα κορίτσια μου της Ακαδημίας, θα μου λείψετε τόσο πολύ ! Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να σας αποχαιρετήσω, αλλά, θα ήθελα να ξέρετε ότι ΟΛΕΣ επιδράσατε θετικά στη ζωή μου. Ακόμα και αν είχα πολύ άσχημη ημέρα, έφτιαχνε η διάθεση μου βλέποντας τα χαμογελαστά πρόσωπα σας και την αγάπη σας για το βόλεϊ. Ανυπομονώ να σας δώ ξανά και να διαπιστώσω την πρόοδο σας στο βόλεϊ και την εξέλιξη σας σε νεαρές γυναίκες. Είμαι πολύ υπερήφανη για όλες σας και θα σας σκέφτομαι συχνά. Σας αγαπώ μικρές μου !

Ευχαριστώ Πορφύρα, για όλα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την σύντομη περίοδο μου εδώ και πως καθένας από εσάς με μεταμόρφωσε στο πρόσωπο που είμαι σήμερα. Μεγάλωσα ως αθλητής και γυναίκα και είμαι τόσο υπερήφανη που αποτέλεσα μέλος αυτής της ομάδας. Μην ανησυχείτε, θα ξανάλθω ! Εύχομαι σε όλους, υγεία και ασφάλεια στη διάρκεια αυτής της τρελής περιόδου!».