Κοκκινάκη: "Μας πλήγωσε ο αποκλεισμός"

Το δύσκολο έργο να καλύψει το κενό που άφησε η Αρέτα Κονόμι ανέλαβε φέτος η Ειρήνη Κοκκινάκη στον Ολυμπιακό. Η διεθνής λίμπερο, με 87% υποδοχή σε 23 προσπάθειες στο παιχνίδι με το Μαρκόπουλο, κέρδισε το πρώτο της βραβείο MVP στην καριέρα της.

Κοκκινάκη: "Μας πλήγωσε ο αποκλεισμός"

«Δεν το περίμενα για κανένα λόγο. Ο κόσμος που δεν γνωρίζει από βόλεϊ μπορεί να μπει ότι το λίμπερο είναι παρεξηγημένη θέση, όσοι όμως γνωρίζουν δεν θα το πουν. Το βραβείο το αφιερώνω στην ομάδα μου, στις συμπαίκτριές μου που είναι δίπλα μου και με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια» σχολίασε αρχικά η Ειρήνη Κοκκινάκη.

Η 22χρονη λίμπερο, φέτος ανέλαβε να μπει στα... παπούτσια της Αρέτας Κονόμι, χωρίς ωστόσο να αισθάνεται πίεση στο νέο της ρόλο. «Γενικά δεν είμαι αγχώδες άτομο. Το γεγονός ότι παίζω στον Ολυμπιακό έχει όμως παραπάνω απαιτήσεις. Πίεση δεν νιώθω, οι άνθρωποι της ομάδας με στηρίζουν, όπως κάνουν πάντα. Έχω την δύναμη να τα καταφέρω και να αντεπεξέλθω στο νέο μου ρόλο».

Αν και η Αρέτα δεν βρίσκεται πλέον στον Ολυμπιακό, η Ειρήνη Κοκκινάκη μιλάει καθημερινά μαζί της. «Μιλάω συνέχεια με την Αρέτα. Έχουμε ξεπεράσει την επαγγελματική σχέση και είμαστε πολύ καλές φίλες. Βγαίνουμε και έξω, συζητάμε για διάφορα θέματα. Φυσικά με βοηθάει πολύ και για το πως θα βελτιωθώ στο γήπεδο. Αυτό πιστεύω είναι και το μυστικό του Ολυμπιακού. Το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα είναι που μας δίνει τις μεγάλες νίκες. Αν είσαι περισσότερο "ομάδα" από τον αντίπαλο, τότε θα τον νικήσεις και αυτό συμβαίνει και με εμάς».

Μετά από δύο συνεχόμενους τελικούς και έναν τίτλο στο Challenge Cup, η φετινή σεζόν στην Ευρώπη δεν εξελίχθηκε όπως περίμεναν στον Ολυμπιακό, με τον αποκλεισμό από την πανίσχυρη Βολερό Λε Κανέ στο χρυσό σετ.

«Μας πλήγωσε πολύ ο αποκλεισμός, ειδικά με τον τρόπο που ήρθε. Ο προπονητής μας είχε πει ότι δεν έχει σημασία το πρώτο παιχνίδι, αλλά το δεύτερο και ότι εκεί θα κριθούν όλα. Στο πρώτο παιχνίδι στη Γαλλία δεν παίξαμε καλά η αλήθεια είναι, όμως στον επαναληπτικό παίξαμε πολύ καλά. Δείξαμε ότι μπορούμε, φτάσαμε το παιχνίδι στο χρυσό σετ, αλλά εκεί κάποια λάθη μας στέρησαν την πρόκριση. Πόνεσε αρκετά, ειδικά με τις πορείες που είχαμε τα τελευταία δύο χρόνια» τόνισε η Κοκκινάκη.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην Ελλάδα μετά από 2 χρόνια στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από τον Άρη, με την Κοκκινάκη να το αποδίδει στην βελτίωση των περισσοτέρων ομάδων στη Volleyleague και στο κίνητρο που έχουν όλες να νικήσουν τον πρωταθλητή.

«Χρόνο με τον χρόνο οι ομάδες ανεβαίνουν επίπεδο. Αυτό άλλωστε θέλει και ο Ολυμπιακός, να έχει ανταγωνισμό. Δεν θέλουμε να είναι χαμηλό το επίπεδο στο βόλεϊ στην Ελλάδα. Όλες οι ομάδες θέλουν να μας νικήσουν και πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό κάθε φορά. Δεν είναι το ίδιο εύκολο όπως μπορεί να ήταν προηγούμενες χρονιές».

Κλείνοντας, η Ειρήνη Κοκκινάκη αναφέρθηκε στο μέλλον της στη σάλα και αν σκέφτεται να ακολουθήσει την πορεία του αδερφού της, Μένιου, στο εξωτερικό.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι από τους πρώτους μου στόχους το εξωτερικό. Έχω την σχολή μου εδώ, μου αρέσει η Ελλάδα και ο Ολυμπιακός είναι σωματείο που σου παρέχει τα πάντα. Δεν ξέρω αν υπάρχει ομάδα στο εξωτερικό που μπορεί να σου προσφέρει τόσα πολλά».