Hλυσιακός - Πεύκα 3-1: Οι νεοφώτιστες άγγιξαν το τάι μπρέικ

Ο Ηλυσιακός πήρε το πρώτο τρίποντο της χρονιάς επικρατώντας με 3-1 της Ακαδημίας Πρωταθλητών Πεύκων στο πρώτο ιστορικό ματς της ομάδας της Θεσσαλονίκης στη μεγάλη κατηγορία.

Hλυσιακός - Πεύκα 3-1: Οι νεοφώτιστες άγγιξαν το τάι μπρέικ

Ο Ηλυσιακός στο πρώτο σετ εκμεταλλεύτηκε το άγχος και τα λάθη των φιλοξενούμενων που είδαν το 7-8 να γίνεται 10-8 και 13-9, ενώ όταν πλησίασαν σε 17-16 δέχθηκαν νέο σερί για το 19-16 και 23-18.

Στο δεύτερο σετ όμως τα Πεύκα από το 7-6 και μετά επικράτησαν καρά κράτος (7-12, 9-14, 11-19) για να ισοφαρίσουν.

Ουσιαστικά το καθοριστικό σημείο του αγώνα ήταν το τρίτο σετ όπου τα Πεύκα ξεκίνησαν καλύτερα και έφτασαν να προηγούνται με 11-14, εκεί όμως η Νικόλοβα δεν τελείωσε τις επιθέσεις, ο Ηλυσιακός προσπέρασε 15-14 και άρχισε το ντέρμπι. Η Αγκμπορτάμπι με άσσο και κόντρα μπάλα έκανε το 20-17, με την Μορένο να μειώνει σε 20-19 και την Κάντγουορθ να ισοφαρίζει με μπλοκ σε 22-22. Στην επόμενη φάση όμως η Μορένο έχασε την κόντρα για το προβάδισμα (23-22 με μπλοκ) και αμέσως μετά δέχθηκε νέο μπλοκ για το 24-22. Η Μπακοδήμου έσβησε το πρώτο ματς μπολ με χαμένο σερβίς και ακολούθησε η φάση του αγώνα.

Τα Πεύκα έχασαν δύο κόντρες ισοφάρισης με την Μορένο να έχει και μια τρίτη ευκαιρία καρφώνοντας στη μικρή διαγώνιο όπου η Γκόγκιτς άπλωσε ενστικτωδώς το χέρι της καταφέρνοντας όχι απλά να βρει τη μπάλα αλλά να την στείλει στο φιλέ κι από εκεί στο γήπεδο των φιλοξενούμενων για το 25-23!

Αυτή η εξέλιξη άλλαξε το μομέντουμ με τον Ηλυσιακο να προηγείται 8-3 και να μετατρέπει το 8-7 σε 12-7 με τα Πεύκα να βγάζουν μια αντιδραση πλησιάζοντας σε 17-15, ωστόσο η διαφορά άνοιξε και πάλι με τον Ηλυσιακό να παίρνει το τρίποντο.

Η γνώμη του πάγκουΝίκος Κωστακόπουλος (Προπονητής Ηλυσιακού): «Σημαντική νίκη. Ήταν ένα παιχνίδι απέναντι σε μία καλή και πλήρη ομάδα. Είχαμε αρκετά προβλήματα αυτό τον καιρό όμως αντεπεξήλθαμε. Υπήρχε το άγχος της πρεμιέρας και είμαι ικανοποιημένος που ξεκινήσαμε με νίκη. Τα κορίτσια έπαιξαν αρκετά καλά αλλά έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Παιχνίδι με παιχνίδι θα δούμε τις δυνατότητές μας».

Κώστας Παπαδόπουλος (Προπονητής Ακαδ. Πρωταθλητών Πεύκων): «Το παιχνίδι δεν ήταν τόσο ποιοτικό. Και οι δύο ομάδες είχαν νευρικότητα. Αφού ισοφαρίσαμε, κομβικό ήταν το φινάλε του τρίτου σετ που ο Ηλυσιακός αντέδρασε και το κατέκτησε. Δεν μας ικανοποιεί η εμφάνιση. Μπορεί η λογική να λέει ότι ήταν η πρώτη μας εμφάνιση αλλά μπορούσαμε πολύ καλύτερα».