Ηλυσιακός: Μεταγραφή από το πάνω ράφι, η Βανέσσα Αγκμπορτάμπι

Ο Ηλυσιακός απέκτησε τη Γερμανίδα διεθνή Βανέσσα Αγκμπορτάμπι, ως τα Χριστούγεννα

Ηλυσιακός: Μεταγραφή από το πάνω ράφι, η Βανέσσα Αγκμπορτάμπι

Τη μεγαλύτερη μεταγραφή της ιστορίας του έκανε ο Ηλυσιακός με την απόκτηση της Γερμανίδα ακραία Βανέσσα Αγκμπορτάμπι (25, 1.81), που πέρυσι αγωνίστηκε στην τουρκική Μπελεντίσπορ. Την επόμενη περίοδο είχε συμφωνήσει να παίξει στις ΗΠΑ, όπου ζει ο αδελφός της, αλλά τελικά αποφάσισε να μείνει στην Ευρώπη και στον Ηλυσιακό.

Στο παρελθόν έπαιξε στη γαλλική Ναντ και στις γερμανικές Πότσδαμ, Μπερλίν, Βίλσμπουργκ.

Γεννημένη στις 4-12-1998 στο γερμανικό Κέμνιτς, η διεθνής άσος με ρίζες από Καμερούν έχει ύψος 1.81 και διπλή υπηκοότητα (Γερμανική και Καμερουνέζικη). Η οικογένεια των Αγκμπορτάμπι, είναι γνωστή στο Νοτιοδυτικό Καμερούν, με τα αδέλφια της Βανέσας σε Ιταλία, Γερμανία και ΗΠΑ να πετυχαίνουν σημαντικές διακρίσεις και τίτλους σε στίβο, μπάσκετ και American football.

Η Γερμανίδα μετά τον Ηλυσιακό, θα φορέσει τη φανέλα της αμερικάνικης Orlando Valkyries, για να αγωνιστεί με άλλες αθλήτριες και προπονητές παγκόσμιας κλάσης στην Pro Volleyball Federation 2024.

Η ανακοίνωση: «Η επιτροπή διαχείρισης του τμήματος βόλλεϋ και η διοίκηση του Ηλυσιακού ΑΟ θέλουν να ευχαριστήσουν την αθλήτρια για την επιλογή να αποτελέσει μέρος της ομάδας μας για την φετινή χρονιά! Είμαστε σίγουροι ότι το προπονητικό επιτελείο αλλά και οι συμπαίκτριες της θα αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες και την εμπειρία της διεθνούς Γερμανίδας αθλήτριας για να πετύχουμε τους υψηλότερους στόχους μας. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία υγεία στη νέα μας αθλήτρια!».

Η Γερμανίδα ακραία είπε: «Είμαι απόλυτα ενθουσιασμένη που ανακοινώνω το νέο μου ταξίδι με τον Ηλυσιακό! Θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου στη διοίκηση, το προπονητικό επιτελείο και τις νέες μου συμπαίκτριες που πίστεψαν σε εμένα και μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία!

Είμαι εδώ για να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, να δώσω την καρδιά και την ψυχή μου σε κάθε προπόνηση, κάθε παιχνίδι και κάθε στιγμή εντός και εκτός γηπέδου. Μαζί θα δουλέψουμε ακούραστα για να πετύχουμε τους στόχους μας και να φέρουμε δόξα στον Ηλυσιακό. Πιστεύω στη δύναμη της ενότητας, της σκληρής δουλειάς και της επιμονής, και ξέρω ότι με την υποστήριξη των οπαδών μας, μπορούμε να πετύχουμε τους υψηλότερους στόχους μας.

Ανυπομονώ για αυτό το νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου, να εκπροσωπήσω τον Ηλυσιακό με περηφάνια και να δημιουργήσουμε μαζί αξέχαστες αναμνήσεις. Σας ευχαριστώ που με καλωσορίσατε στην οικογένειά σας! Πάμε Ηλυσιακέ!».

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

Πασαδόροι: Γκόγκιτς Γιοβάνα, Μαραθοκαμπίτου Ναυσικά

Ακραίες: Αγάπη Μπρουκς, Φεη Μπακοδήμου, Σοφια Κατσικα, Μυρτώ Φιλιππακη, Βανέσσα Αγκμπορτάμπι (Γερ)

Διαγώνιες: Φερονίκη Ζιώγα, Ιουλία Ζώρζου

Κεντρικές: ΙΆννα Μαρία Κάλλη, Νόρα Μποκή

Λίμπερο: Εβίτα Λεωνίδη, Τόνια Κοντούδη

Προπονητής: Κωστακόπουλος Νίκος