Αμοιρίδη μην ακούς τους εθνικιστές, κράτα τον Αταμάν στον ΠΑΟΚ!

O Kώστας Αμοιρίδης δυσαρεστήθηκε με την αμφισβήτηση των επιλογών του στο πρόσωπο του Αταμάν από εθνικιστές, αλλά πρέπει να στηρίξει τις αποφάσεις του και να κρατήσει τον Τούρκο προπονητή.

Αμοιρίδη μην ακούς τους εθνικιστές, κράτα τον Αταμάν στον ΠΑΟΚ!

Πώς το είπε η Θύρα 4; «Ο εθνικισμός -από όποια πλευρά του πλανήτη ή του Αιγαίου και αν προέρχεται- είναι ένα φίδι που μοιράζει δηλητήριο μίσους και φέρνει στους λαούς πολέμους και δυστυχία».

*** Συμφωνούμε απόλυτα, μόνο που η ανακοίνωσή τους ήταν ήξεις αφήξεις, καθόλου ξεκάθαρη και θα ήταν λεβέντες αν έλεγαν στηρίζουμε τον Κώστα Αμοιρίδη και τις επιλογές του, ξέχασαν όμως τη λέξη «επιλογές».

*** Όταν λοιπόν αναγνωρίζεις ότι ο Αμοιρίδης είναι ΠΑΟΚτσής με αγνές προθέσεις, δεν μπορεί να του απαγορεύεις να έχει τις επιλογές του και μια χούφτα άνθρωποι να του ζητούν να διώξει τον Τούρκο προπονητή που επέλεξε.

*** Και τι έκανε στο φινάλε ο Αταμάν; Αναρτήσεις υπέρ του Προέδρου και ιδρυτή του τουρκικού κράτους Κεμάλ, χωρίς να αναφέρει το παραμικρό κατά της Ελλάδας, και επειδή αυτοί που δεν θέλουν τον Αταμάν είναι ανιστόρητοι (μπορεί και να μην πήγαν ποτέ σε αγώνα βόλεϊ), ας διαβάσουν τα παρακάτω.

Αγκάμεζ: Ο Κολομβιανός Αντετοκούνμπο μιλάει για Ολυμπιακό, ΠΑΟ, Γιαννακόπουλο, Σταθοκωστόπουλο

*** Το 1934, πολύ κοντά στην εποχή του 1922 της Μικρασιατικής Καταστροφής, όταν ο Κεμάλ πήρε το παρωνύμιο Ατατούρκ (πατέρας των Τούρκων), προτάθηκε για Νόμπελ Ειρήνης.

*** Ξέρετε ποιος τον πρότεινε; Ο μεγάλος αντίπαλός του, Ελευθέριος Βενιζέλος. Παρότι είχαν προηγηθεί τα εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού στοιχείου στην Οθωμανική Αυτοκρατορία αλλά και η Μικρασιατική Καταστροφή. Η επιστολή (γραμμένη στα γαλλικά) βρίσκεται στο Μουσείο Μπενάκη. Ας πάνε μια βόλτα να τη δουν.

*** Με λίγα λόγια, ο Ελευθέριος Βενιζέλος επιχειρηματολόγησε προς τον πρόεδρο της επιτροπής των Βραβείων Νόμπελ λέγοντας ότι ο Μουσταφά Κεμάλ πρέπει να τιμηθεί επειδή έθεσε τέρμα στους πολέμους που συγκλόνισαν την Ανατολή μέσω της ελληνοτουρκικής συνεννόησης.

*** Ο άκρατος εθνικισμός είναι επομένως από τη δική μας πλευρά του Αιγαίου και όχι από την τουρκική. Και έρχονται, 101 χρόνια μετά, κάποιοι οπαδοί να θέσουν εθνικό θέμα. Κακώς διστάζει ο Αμοιρίδης που βάζει τα ωραία λεφτά του να στηρίξει την επιλογή του.

*** Με αυτήν τη λογική δεν έπρεπε να παίξει ο Κουτλουάι στον ΠΑΟΚ, να μη δουλέψει ο Γιουνούς Οτσάλ σε προσφυγικό σωματείο, την ΑΕΚ, και να μη στείλει ο ΠΑΟΚ τις αθλήτριές του στην Εθνική βόλεϊ γυναικών υπό τις οδηγίες ενός Τούρκου. Και από την άλλη να μην παίξουν στην Τουρκία ο Πέλκας, ο Μπακασέτας, ο Μπουχαλάκης, ο Σλούκας. Έλεος πια με τους 5-10 οργανωμένους που θέλουν να κάνουν κουμάντο.

*** Το θέμα, βέβαια, είναι αν θέλει πλέον ο Αταμάν να δουλέψει στον ΠΑΟΚ μετά από τα όσα έγιναν. Και για να το πράξει, πρέπει ο ΠΑΟΚ να του διασφαλίσει ότι δεν θα έχει πρόβλημα με τα φασιστοειδή της Θεσσαλονίκης. Εδώ χτύπησαν τον εκλεγμένο δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, στον Αταμάν θα κολλήσουν;

*** Γελάει όλο το παγκόσμιο βόλεϊ με τον ΠΑΟΚ και η τουρκική ομοσπονδία ετοιμάζει καταγγελία αν επισημοποιηθεί το «διαζύγιο» με τον Αταμάν. Αν όμως τον κρατήσουν, θα ανεβεί ψηλά στην εκτίμηση όλων. Πλην των εθνικιστών, που μοιράζουν δηλητήριο μίσους. Κι αν δεν θέλει ο Αταμάν, ας πάρει άλλον Τούρκο προπονητή...