Volley League ανδρών-γυναικών: Τα αδύναμα σημεία Oλυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ

Για την ενίσχυση των ομάδων που διεκδικούν τα πρωταθλήματα βόλεϊ ανδρών, γυναικών τα έχουμε πει κατ’ επανάληψη, γι’ αυτό θα ασχοληθούμε με τα αδύναμα σημεία των μονομάχων του πρωταθλήματος.

Volley League ανδρών-γυναικών: Τα αδύναμα σημεία Oλυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ

Θα ξεκινήσουμε από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, που σε περίπτωση που είναι υγιής ο Τζούριτς θα είναι άτρωτος, πανίσχυρος στο μπλοκ και απροσπέλαστος. Ο ελληνοποιημένος παίκτης όμως τα τελευταία 5 χρόνια έχει συνεχώς προβλήματα και δύσκολα θα είναι παρών σε όλα τα ματς, ιδιαίτερα στα κρίσιμα. Κι αυτός είναι ο στόχος, να μην κάνει όλες τις προπονήσεις, να έχει διαφορετική μεταχείριση από τους άλλους παίκτες, να προφυλαχθεί και να αγωνίζεται όταν… καίει η μπάλα στα δύσκολα ευρωπαϊκά ματς και στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ. Αν καταφέρουν να τηρήσουν αυτό το πρόγραμμα, όλα θα είναι τέλεια. Βέβαια δεν είναι και η καλύτερη κατάσταση να μη μετέχει πλήρως ένας παίκτης σε προπονήσεις και αγώνες, αλλά τα είπαμε. Άντε να βρεις Έλληνες κεντρικούς... Κι όταν δεν παίζει ο Τζούριτς, πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν ο Βαϊόπουλος ή να μπει γρήγορα στο πετσί του ρόλου ο Ζουπάνι. Πρόβλημα και η απουσία του Ντανιέλ Καστελάνι σε μεγάλο μέρος της προετοιμασίας.

Στον ΠΑΟΚ η Τσούμπα

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη είναι υπερπλήρης, «καταβρόχθισε» ό,τι υπήρχε στην ελληνική αγορά από κεντρικούς και προκάλεσε πρόβλημα σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ που έμειναν με την όρεξη. Το θέμα θα είναι πώς θα κάθεται στον πάγκο ο Γιώργος Πετρέας ή ο Θόδωρος Βουλκίδης. Κι όσο πάνε καλά τα αποτελέσματα, ουδέν πρόβλημα, στις δύσκολες στιγμές όμως θα αρχίσει η γκρίνια και πρέπει να τη διαχειριστεί ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος, που είναι όμως μάστορας στο «μπλα, μπλα». Το άλλο θέμα είναι η κατάσταση υγείας του Ερνάντες, που πέρυσι άφησε την ομάδα στα κρύα του λουτρού στα παιχνίδια της Ευρώπης με τον Ολυμπιακό. Και η τρίτη περίπτωση που μπορεί να απασχολήσει τον Παναθηναϊκό είναι ο λίμπερο Κοντοστάθης. Διέπρεψε στην Κηφισιά, αλλά στο «τριφύλλι» η πίεση είναι μεγαλύτερη. Και ο Ταμπουρατζής έπαιζε τέλεια στην ίδια ομάδα, όταν πήγε όμως στον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η απάντηση μπορεί να είναι εύκολη γιατί ένα λίμπερο ανάμεσα στους σπεσιαλίστες Κόβαρ, Πρωτοψάλτη έχει λίγη δουλειά.

Ο ΠΑΟΚ θα έχει θέμα στους κεντρικούς όπως και ο Ολυμπιακός. Λινάρδος και Παπαλεξίου είναι πολύ καλοί ως δεύτεροι μπλοκέρ, αλλά ως πρώτοι δεν έχουν δοκιμαστεί. Και ο πάγκος του θα είναι φτωχός, αλλά ο Μιλενκόσκι έδειξε ότι ξέρει να παίρνει από κάθε παίκτη το μάξιμουμ. Και με την απουσία των Σκρέντου, Βουλκίδη χάνει και στο μπλοκ και στο σερβίς. Να δούμε πώς θα ταιριάξουν και οι δυο ακραίοι από τις Κάτω Χώρες.

Δυστυχώς φέτος θα έχουμε τρεις ομάδες για τον τίτλο, ο Φοίνικας Σύρου δεν ξέρουμε αν θα κατέβει στο πρωτάθλημα, αλλά και να τα καταφέρει θα προσπαθήσει να μείνει στην κατηγορία. Έτσι ο Μίλων θα είναι πάλι τέταρτος και θα προσπαθήσει όπως και πέρυσι να κερδίσει όταν μπορεί τους μεγάλους. Θα ενισχυθεί αν συμφωνήσει με τον Νίκολ Μιγαήλοβιτς, τον οποίο διεκδικεί και η ΑΕΚ.

Στις γυναίκες ο Παναθηναϊκός φαντάζει αψεγάδιαστος με το ισχυρότερο ρόστερ όλων των εποχών. Στα χαρτιά βέβαια, απομένει να αποδειχθεί και στο γήπεδο. Αν ψάξουμε να βρούμε ένα... κουσούρι, είναι η Άτκινσον που ταλαιπωρείται από τραυματισμούς και πρόπερσι στη Γαλλία, με προπονητή τον Μιτσέλι, έμεινε στα μισά του πρωταθλήματος και αντικαταστάθηκε. Ερωτηματικό και η ηλικία της Kαρθάθες, που είναι 37 χρόνων, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να διαπρέψει στο Καμπιονάτο. Δύσκολα λοιπόν θα βρούμε κάτι στραβό στην ομάδα των Καλμαζίδη-Καμπερίδη, αλλά μηδένα προ του τέλους μακάριζε...

Ο Ολυμπιακός υστερεί σε άτομα σε σχέση με τον Παναθηναϊκό των σούπερ σταρ. Δύσκολα κάποια παίκτριά του θα χωρούσε στην εξάδα του πρωταθλητή, πλην της Αρτακιανού και την Μλείνκοβα, κι εδώ έχουμε πρόβλημα με την ηλικία της Νίζετιτς, που είναι πλέον 34 χρόνων και η ελπίδα όλων στον Πειραιά είναι η δουλειά του Μιτσέλι που έστησε εξ ολοκλήρου την ομάδα.

Στην ΑΕΚ η αχίλλειος πτέρνα είναι η υποδοχή. Από τις Νίζετιτς, Αρτακιανού φτάσαμε στις Στράντζαλη, Κοσμά, Καλντερόν, ενώ η Πάσκοβα που είναι καλύτερη στην πρώτη μπαλιά έσπασε το πόδι της στην Εθνική Βουλγαρίας και δεν ξέρουμε πώς θα επιστρέψει. Ερωτηματικό και η Κουβανή διαγώνια Ντεζιρέ που οι Ιταλοί τη θεωρούν παίκτρια της Ρόμα με διετές συμβόλαιο.

Για τον ΠΑΟΚ δεν έχουμε πολλά να πούμε γιατί δεν ολοκλήρωσε το ρόστερ του. Η Μιλάνοβα είναι εκρηκτική στην επίθεση, απομένει να μάθουμε πότε θα επιστρέψει στην ενεργό δράση και στην Εθνική Βουλγαρίας, μόλις τελειώσει την αποθεραπεία της. Η Ουίλιαμς είναι κι αυτή πολύ αλτική, δεν διακρίνεται όμως στην πρώτη μπαλιά.