Οι Αργεντίνοι στέλνουν στον Ολυμπιακό την Μπιάνκα Φαριόλ (vid)

Την ταλαντούχα κεντρική Μπιάνκα Φαριόλ στέλνουν οι Αργεντίνοι στον Ολυμπιακό.

Οι Αργεντίνοι στέλνουν στον Ολυμπιακό την Μπιάνκα Φαριόλ (vid)

Μετά την αρχηγό της εθνικής Αργεντινής Γιαμίλα Νίζετιτς η αργεντίνικη ιστοσελίδα Ole στέλνει στον Ολυμπιακό και τη διεθνή Μπιάνκα Φαριόλ, μια από τις πιο ταλαντούχες κεντρικές του νοτιοαμερικάνικου βόλεϊ που αγωνίστηκε στη Γαλλία.

Επίσημο: Επέστρεψε στην ΑΕΚ η Κοσμά

Η Φαριόλ είναι 21 χρονών, έχει ύψος 1.85, ξεκίνησε το βόλεϊ στη Σαν Λορέντσο και από το 2020 παίζει στη γαλλική Μπεζιέ. Αναδείχθηκε κορυφαία επιθετικός στη γαλλική Λίγκα την περίοδο 2021-22, κορυφαία μπλοκέρ το 2018 στο πρωτάθλημα συλλόγων Νοτίου Αμερικής και στο πρωτάθλημα Νοτίου Αμερικής κάτω των 20 ετών.

Ολυμπιακός: Επίσημο το τέλος με τον Τζουλιάνι

Είναι πολύ γρήγορη, διακρίνεται για το πάθος της και τις επιδόσεις της στο μπλοκ. Πήρε την τρίτη θέση με την Μπεζιέ στο Cev Cup το 2021 και φέτος κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας.

H Boυλγάρα Αλεξάντρα Μιλάνοβα στον ΠΑΟΚ (vid)

Είναι στις επιλογές του Ντανιέλ Καστελάνι στην Εθνική βόλεϊ γυναικών της Αργεντινής, κι αν ευσταθούν τα αργεντίνικα σενάρια θα είναι η πέμπτη ξένη του Ολυμπιακού αφού έχουν ήδη αποκτηθεί η ιταλίδα πασαδόρος Καράρο, η αργεντίνα ακραία Νίζετιτς, η σέρβα διαγώνια Κούμπουρα και η τσέχα ακραία Μλείνκοβα. Άρα θα παίζει στην Ευρώπη όπου δεν υπάρχει περιορισμός ξένων παικτριών ή θα επιλέγεται σε συγκεκριμένα ματς του πρωταθλήματος με την Καράρο στο πάγκο και την Τάνη στην εξάδα, μια από τις Νίζετιτς, Μλείνκοβα στον πάγκο και τη Βλαχάκη στο τερέν ή την Κούμπουρα εκτός δωδεκάδας και την Τσιτσιγιάννη στην εξάδα.

Volley League ανδρών: Με 5 ξένους και 12 ομάδες

Το σενάριο δανεισμού σε άλλη ελληνική ομάδα δεν ευσταθεί γιατί μια τέτοια παίκτρια δεν θα άφηνε το πρωτάθλημα Γαλλίας για να παίξει σε κατώτερη ομάδα. Ο Ολυμπιακός δεν επιβεβαιώνει την είδηση. Oι Αργεντίνοι γράφουν ότι θα παίζει μόνο στα ευρωπαϊκά κύπελλα, κάτι που φαντάζει αδύνατον.

Ολυμπιακός

Πασαδόροι: Τζούλια Καράρο(Ιτα), Ευαγγελία Τάνη

Κεντρικές: Τζίνα Λαμπρούση, Μελίνα Εμμανουηλίδου, Έμιλι Κωνσταντέλου, Mπιάνκα Φαριόλ(Αργ;)

Ακραίες: Γιαμίλα Νίζετιτς (Αργ), Μικαέλα Μλείνκοβα (Τσε), Κωνσταντίνα Βλαχάκη

Διαγώνιες: Μίλιτσα Κούμπουρα(Σερ), Μαρία Τσιτσιγιάννη

Λίμπερο: Ελένη Αρτακιανού, Ιφιγένεια Σαμπάτη

Προπονητής: Λορέντσο Μιτσέλι(Ιτα)