Mερκάδο, Σίλβα στον ΑΟ Θήρας, Τσούμπα στην Ιταλία

Λάτιν δίδυμο θα έχει φέτος στην επίθεση του ο ΑΟ Θήρας με Σίλβα, Μερκάδο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η Τσούμπα θα συνεχίσει στην Ιταλία.

Mερκάδο, Σίλβα στον ΑΟ Θήρας, Τσούμπα στην Ιταλία

Ο ΑΟ Θήρας έκανε την αρχή στις μεταγραφικές κινήσεις του μετά την πρόσληψη του Ματέο Φρέσκι στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, ανακοίνωσε τη Νατάλια Σίλβα, την 28 χρονη (1.93 ) ακραία/διαγώνια που την περασμένη σεζόν κατέκτησε το Κύπελλο στο Ισραήλ με τη Μακάμπι Ασντόντ. Ανανέωσε την συνεργασία με την αργεντίνα Μερκάδο.

Γεννημένη στις 31 Μαρτίου 1995 στην Uberlandia η 28χρονη Natalia Silva, όπως την αποκαλούν οι φίλοι της, έχει ύψος 1.93 και αγωνίζεται με την ίδια επιτυχία τόσο ως ακραία, όσο και ως διαγώνια. Η δεξιόχειρας άσος επιτίθεται από τα 3.08, ενώ μπλοκάρει στα 2.90.

Ο ΑΟ Θήρας έχει αποκτήσει ως γνωστόν τη Στέλλα Χριστοδούλου και ανανέωσε την συνεργασία με την Έρικα Αντρέινα Μερκάδο Τσάβεζ, όπως είναι το πλήρες όνομά της, είναι γεννημένη στις 27 Φεβρουαρίου 1992 στο Εσμεράλντας του Ισημερινού και έχει ύψος 1.85μ. Έχει αγωνιστεί επίσης σε Α.Ο. Μαρκόπουλου (2016 - 2017), στη γερμανική Schwarz-Weiß Erfurt (2017-2018), στην ισπανική IBSA CV CCO7 Palmas (2019-2020), στη Sharjah Women Sports Club από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (2020-2021) και στον Άρη Θεσσαλονίκης (2021-2022).

Η Μερκάδο είναι ενεργό μέλος της Εθνικής Αργεντινής, με τα «χρώματα» της οποίας συμμετείχε στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο και στο Παγκόσμιο Πρωταθλημα 2022.

Η Τσούμπα εξάλλου σύμφωνα με πληροφορίες μετά το πάγωμα του ενδιαφέροντος του ΠΑΟΚ κάνει άλμα στην καριέρα της και θα παίξει στο πρωτάθλημα Ιταλίας.

Οι Αμαζόνες απέκτησαν την αργεντίνα διαγώνια Τόζι που έπαιζε φέτος στον Απόλλωνα Καλαμάτα και ανανέωσαν με την κεντρική Νικολαίδη. Η Ιωάννα Σουπιώνη πήγε στην Ελπίδα Αμπελοκήπων. Στον Μίλωνα πήγε η πασαδόρος Βυθούλκα, ενώ στα Βριλήσσια επέστρεψε η πασαδόρος Μικέλη.

Στην Λαμία εκτός από την Αργυρίου, κεντρική θα είναι και η Παπακωνσταντίνου από τους Μακεδόνες, ενώ η πρώην κεντρική της Μυτακίδου πήγε στον Μίλωνα.

Ο Άρης που έχασε Τάνη, Απλαδά θέλει Νώτη, Καραφουλίδου, τα Πεύκα θέλουν Βεζυργιαννίδη, Πλακιά. Στον Ηλυσιακό υπέγραψε η διαγώνια Ζιώγα που έπαιζε στον ΑΟ Θήρας και ανανέωσε η Κασδοβασίλη.