Πρόταση ΠΑΟΚ για Τσούμπα, Μπλάνκο για ΑΟ Θήρας, Φουμάκη για ΠΑΟ

Την Κενυάτισα Τσούμπα ήθελε ο ΠΑΟΚ στο ρόστερ του, αλλά οι συζητήσεις πάγωσαν με την πρόσληψη του Αταμάν Γκουνελεϊνγκίλ. Μπλάνκο για ΑΟ Θήρας.

Πρόταση ΠΑΟΚ για Τσούμπα, Μπλάνκο για ΑΟ Θήρας, Φουμάκη για ΠΑΟ

Οι καλές εμφανίσεις της Τσούμπα στο πρωτάθλημα πλην των τραγικών επιδόσεων στους προημιτελικούς με τον ΠΑΟΚ όπου είχε 22/73 και 16/55 επιθέσεις κίνησαν το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και του «Δικεφάλου».

Η Κενυάτισα ζήτησε από τον πρωταθλητή 100.000 ευρώ και ανέκρουσαν πρίμα, αν και στην συνέχεια έδωσαν πολλά περισσότερα στην Καρκάθες και την Άτκινσον. Ο Κώστας Αμοιρίδης όμως τις πρόσφερε το παραπάνω ποσόν, ξεκίνησαν συζητήσεις και μετά την πρόσληψη του Γκουνελεϊνιγκίλ πάγωσαν τα πάντα. Προφανώς ο Τούρκος προπονητής αν και δεν του ενέκριναν να φέρει και τους συνεργάτες του, έχει την δική του ατζέντα και προφανώς ζήτησε χρόνο για να εξετάσεις εναλλακτικές λύσεις.

Στον ΠΑΟΚ θα κινηθούν για δύο ξένες ακραίες, ξένη διαγώνια και ξένη πασαδόρο που θα πλαισιώσουν τις Τσόγκα, Τερζόγλου, Ξανθοπούλου, κάτι που έπρεπε να γίνει από πέρυσι και χάθηκε μια πολύτιμη χρονιά για τις δυο πρώτες. Παραμένουν και οι Ηλιοπούλου, Κλέπκου, Πολυνοπούλου, ενώ γίνονται συζητήσεις και για την επιστροφή της Σταματίας Κυπαρίσση.

ΠΑΟΚ

Ακραίες: Σταματία Κυπαρίσση(;), Κλέπκου Μαρία

Διαγώνιες:

Κεντρικές: Κική Τερζόγλου, Ανδρομάχη Τσόγκα, Πολυνοπούλου Ιωάννα

Πασαδόροι: Ηλιοπούλου Ελισσάβετ

Λίμπερο: Ξανθοπούλου Μαρτίνα

Προπονητής: Αταμάν Γκιουλεϊνιγκίλ (Του)

Στον ΑΟ Θήρας προτάθηκε η πρώην κεντρική του ΠΑΟΚ Μπλάνκο που θέλει να μείνει στην Ελλάδα μετά τον ερχομό της κολλητής της Καρθάθες, ενώ στη λίστα είναι και η συμπατριώτισσα της διαγώνια Θάλειας Μορένο (1.92) που πληροί τις προδιαγραφές της ΕΟΠΕ για την απόκτηση τέταρτης ξένης.

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε το ρόστερ του με την απόκτηση της 18 χρονης Θοδώρας Φουμάκη που θα είναι δεύτερη πασαδόρος και έχει παίξει σε Ολυμπιακό, ΖΑΟΝ, Άγιο Στέφανο. Οι πρωταθλητές κοιτάζουν και την διεθνή Έλενα Καρακάση που είναι στις προεπιλογές του Γιουνούς Οτσάλ για την εθνική γυναικών, αλλά σπουδάζει ακόμη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παναθηναϊκός

Πασαδόροι: Αθηνά Παπαφωτίου, Θεοδώρα Φουμάκη

Κεντρικές: Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου, Μαρτίνα Σαμαντάν (Κρο), Ιλιόνη Κελεσίδη, Nαταλία Μεταξά

Ακραίες: Κένια Καρθάθες(Κου), Mάρετ Γκρόθες (Ολλ), Μαρία Γενιτσαρίδη

Διαγώνιες: Σέρινταν Άτκινσον(ΗΠΑ), Σοφία Βασιλαντωνάκη

Λίμπερο: Πένυ Ρόγκα, Μαριάννα Μπελιά

Προπονητής: Γιάννης Καλμαζίδης

Ο Άρης εντωμεταξύ φυλορροεί, αφού μετά την Ευαγγελία Τάνη έχασε και την Νίκη Απλαδά, που πήγε στο Πεύκα, όπου παρέμεινα και η Κωνσταντίδα Δρακουλίδου.