Μιτσέλι: «Το σημαντικό είναι να είσαι έτοιμος την κρίσιμη στιγμή»

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Λορέντζο Μιτσέλι τόνισε πως οι «ερυθρόλευκες» είναι έτοιμες να τα δώσουν όλα για τον τίτλο στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό.

Μιτσέλι: «Το σημαντικό είναι να είσαι έτοιμος την κρίσιμη στιγμή»

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στο Γυμναστήριο του Αγίου Θωμά από τον Παναθηναϊκό αύριο (29/4, 21:30) στον πρώτο τελικό της Volley League Γυναικών. Ο τεχνικός των Πειραιωτών, Λορέντζο Μιτσέλι μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου τόνισε πως η ομάδα του είναι έτοιμη για τις κομβικές αναμετρήσεις.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι να έχουμε φτάσει εδώ, δηλαδή στους τελικούς. Είμαστε περήφανοι διότι στο βόλεϊ το πιο σημαντικό είναι τα πλέι οφ και πρέπει να είσαι έτοιμος την κρίσιμη στιγμή. Με έχει εκπλήξει θετικά το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος.
Τα προηγούμενα χρόνια βλέποντάς το από μακριά δεν ήταν τόσο ανταγωνιστικό αλλά πλέον έγιναν επενδύσεις και υπάρχουν πολύ καλές ομάδες. Το επίπεδο όλων των ομάδων ήταν εξαιρετικό, οι διαφορές των τεσσάρων ομάδων είναι πολύ μικρές και κάλλιστα θα μπορούσαν να βρίσκονται εδώ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου, εύχομαι να γίνουν παιχνίδια εντός αθλητικών πλαισίων. Το πρωτάθλημα ήταν ο στόχος μας και θα παλέψουμε για να το κατακτήσουμε.

Είχαμε προβλήματα στο παρελθόν, όλες οι παίκτριες όμως είναι πλέον έτοιμες να τα δώσουν όλα για τον τίτλο. Οι επιπλέον μέρες ξεκούρασης που είχαμε μπορεί να είναι πλεονέκτημα, αλλά από την άλλη ο Παναθηναϊκός έπαιξε έναν παραπάνω αγώνα και σίγουρα μπορεί να έχει καλύτερο ρυθμό.

Οι αλλαγές έγιναν για να υπάρχει βελτίωση και προφανώς κάτι τέτοιο μπορέσαμε και κάναμε. Το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό με τις αλλαγές που έκανε σε προπονητή και παίκτριες.

Περιμένουμε την θερμή υποστήριξη των οπαδών μας. Είναι πολύ σημαντικό να βγάλουμε προς τα έξω την καλή εικόνα του πρωταθλήματος και να την περάσουμε προς τα έξω».

Για το πλεονέκτημα έδρας: «Σίγουρα το πλεονέκτημα έδρας δίνει ένα μικρό αβαντάζ αλλά την ώρα που έρχεται η στιγμή να παίξεις, το επίπεδο του βόλεϊ των δύο ομάδων θα έχει τον σημαντικότερο ρόλο».

Για την τηλεοπτική κάλυψη: «Κατά τη γνώμη μου πρέπει να προωθηθεί περισσότερο το βόλεϊ γυναικών. Το πρωτάθλημα όπως έχουμε δει έως τώρα ήταν υψηλού επιπέδου με σπουδαίους αγώνες στα πλέι οφ. Είναι σημαντικό να υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση γιατί θα το βλέπουν όχι μόνο οι φίλαθλοι των ομάδων αλλά και αυτοί του αθλήματος σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επίσης, το να υπάρχει video challenge είναι πολύ σημαντικό ώστε να υπάρχει δικαιοσύνη πάντα. Αυτό δεν αποτελεί μομφή προς τους διαιτητές, άλλωστε το επίπεδο διαιτησίας στην Ελλάδα είναι αρκετά υψηλό. Αλλά λάθη πάντα γίνονται, επομένως πρέπει να υπάρχει το video challenge ώστε να διασφαλίζει τη δικαιοσύνη που πρέπει να υπάρχει».