Έργο Μιτσέλι η κατάρρευση του Ολυμπιακού

Αρχίζουμε και αμφιβάλουμε πλέον για την ικανότητα των Ιταλών προπονητών μετά από την εικόνα του Ολυμπιακού που παρουσίασε ο Λορέντσο Μιτσέλι στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Έργο Μιτσέλι η κατάρρευση του Ολυμπιακού

Πριν από χρόνια γράφαμε «ο χειρότερος Ιταλός προπονητής είναι καλύτερος από οποιονδήποτε Έλληνα», αλλά αλλάξαμε πλέον γνώμη μετά το περσινό πέρασμα του Παρίζι από την ομάδα γυναικών του Ολυμπιακού και το ως τώρα έργο του Μιτσέλι.

Ο Παρίζι ως γνωστόν χάρισε ένα πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό με τις επιλογές του, Όγκοστ, αντί Παράιμπα, ενώ ο Μιτσέλι κλείνει τέσσερις μήνες και η ομάδα παρουσιάζεται χειρότερη από το επίπεδο που την παρέλαβε από τον Σαραντίτη. Βέβαια όλοι κρίνονται στο τέλος, αλλά η ομάδα είναι ο καθρέπτης του προπονητή και στα δυο ματς με τον Παναθηναϊκό έχασε με κατεβασμένα χέρια και κέρδισε μόλις ένα ντέρμπι, όταν η ΑΕΚ ήταν υπό... κατασκευή.

Μιτσέλι: «Λυπάμαι πολύ για το αποτέλεσμα»- Καλμαζίδης «'Ηρθαμε με άγριες διαθέσεις»

Η πάσα άλλαξε, η ράθυμη Όλμπρεχτ έφυγε, αλλά απ' ό,τι φάνηκε δεν ήταν αυτό το πρόβλημα. Η υποδοχή του Ολυμπιακού είναι τραγική, με τις Σάλας, Κοσμά να είναι ευάλωτες.

Συνήθως όταν έχεις μια παίκτρια με προβλήματα στην υποδοχή παίρνεις ένα λίμπερο σαν την Κονόμι να την καλύπτει, αλλά η Κοσμά ακόμη μαθαίνει και δεν ξέρουμε αν θα μάθει στο τέλος. Το να σημαδεύει όμως το αντίπαλο σερβίς το λίμπερο σου, δεν είναι και το καλύτερο.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-3: Με κατεβασμένα χέρια

Η Σάλας εξάλλου είναι πολύ αργή σε όλες τις κινήσεις της, στο ματς με τον Παναθηναϊκό δεν θύμιζε με τίποτα ξένη παίκτρια, περισσότερο θύμιζε πρώην παίκτρια... Κακώς την κράτησε δυο ολόκληρα σετ, αν και η Γενιτσαρίδη δεν έδωσε λύσεις.

Έχει όμως τη δικαιολογία ότι ο Μιτσέλι σχεδόν σε όλα τα ματς δεν κάνει αλλαγές και τώρα που χρειάστηκε να κάνει δεν ήταν ετοιμοπόλεμες οι παίκτριες εξαιτίας του. Τόσο η Γενιτσαρίδη, όσο και η Αντωνακάκη. Και τι να κάνουν με το σκορ να είναι 0-2; Kαι τώρα τι γίνεται που είναι πασιφανές ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται λίμπερο και ξένη ακραία; Δεν γνωρίζουμε...

Η ομάδα πάντως δεν έχει αυτοματισμούς, δεν ξέρουν τις θέσεις τους οι παίκτριες ιδιαίτερα στην άμυνα, δεν ξέρουν τι ζητούν στο γήπεδο και το κυριότερο έχουν κόμπλεξ απέναντι στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι ομάδα...

Θλιβερή και η εικόνα στις εξέδρες στον Ρέντη, με ελάχιστους θεατές, όταν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού έχουν πολλούς οπαδούς στις εξέδρες, τουλάχιστον στα ντέρμπι. Η διοίκηση ας βρει τρόπο να γεμίζει το γήπεδο, όταν δεν υπάρχουν άλλα ματς του συλλόγου. To πρόβλημα πάντως είναι χρόνιο, καθώς μόνο όταν κρίνεται ένας τίτλος, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό μας κάνουν την τιμή...

Ο Παναθηναϊκός παρότι άλλαξε προπονητή έχει αυτοματισμούς, οι παίκτριες έχουν τους ρόλους και παρότι έπαιξαν με 3 ξένες κέρδισαν εύκολα 3-0. Ο Καλμαζίδης μαθαίνει την ομάδα του και στο ματς με τον Ολυμπιακό διόρθωσε ένα μεγάλο λάθος του. Η Χατζηευστρατιάδου (χάθηκε χωρίς λόγο από τον Ολυμπιακό) είναι από τις καλύτερες σέρβερ του και την αντικαθιστούσε με τη Μερκούρη που δεν το έχει. Ε, μετά το πρώτο σετ δεν το ξαναέκανε...

ΥΓ: Και φυσικά δεν υπάρχει ως δικαιολογία το ταξίδι στο Μπρνο. Στην Τσεχία πήγαν, όχι στην Αλάσκα.