H «τρύπα» στην υποδοχή της ΑΕΚ και ο άσος της Σάλας (photo)

Η ΑΕΚ είχε μια τεράστια «τρύπα» στην υποδοχή της, αφού έκρυβαν την μια ακραία, δεν την έβλεπε ο Ολυμπιακός, την είδε όμως την κατάλληλη στιγμή η Βίλμα Σάλας.

H «τρύπα» στην υποδοχή της ΑΕΚ και ο άσος της Σάλας (photo)

Aπίστευτα τραγική ήταν η υποδοχή της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αφού και οι τρεις υποδοχείς της Νίζετιτς, Καλντερόν, Βλαχάκη ήταν κακές, με αποτέλεσμα να καλύπτει η Αρτακιανού την μία από τις δυο υποδοχείς, λες και ήταν διαγώνια.

Στα δυο τελευταία σετ η Αρτακιανού άφηνε κενό το μισό γήπεδο, χωρίς να το αντιληφθούν οι παίκτριες και ο πάγκος του Ολυμπιακού και είχαμε το παράδοξο να σημαδεύουν από την μια πλευρά όπου βρισκόταν οι δυο υποδοχείς και το λίμπερο.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-1: Το φινάλε του αγώνα και οι «ερυθρόλευκοι» πανηγυρισμοί (vid)

Το κατάλαβε έστω και την τελευταία στιγμή η Σάλας (φωτό), είδε το τεράστιο κενό που άφηνε η Αρτακιανού, για να καλύπτει την Καλντερόν, που κρυβόταν πίσω από το λίμπερο και τη Νίζετιτς και τελείωσε με άσο το παιχνίδι.

Η ΑΕΚ περίμενε τον ερχομό της Νίζετιτς για να μαζέψει την υποδοχή, αλλά η Αργεντίνα ήταν τραγική έδωσε 8 άσους και μαζί με τις Καλντερόν, Βλαχάκη συνέθεσαν μια κακή τριπλέτα υποδοχέων. Η Αρτακιανού πάσχιζε να τις καλύψει και δεν ευθύνεται για τον τελευταίο άσο του ματς. Απορούμε πώς δεν έβλεπε το τεράστιο κενό ο Ολυμπιακός.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-1: Με 15 μπλοκ, 44 λάθη και άσο της Σάλας!

Σίγουρα η Νίζετιτς δεν θα είναι τόσο κακή στη συνέχεια, βρέθηκε σε άσχημη μέρα όπως και ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής Γεροθόδωρος που έκανε λάθη σε βάρος και των δυο ομάδων. Γι' αυτό καλό είναι η ΕΟΠΕ να έχει VAR στα ντέρμπι.

Από την άλλη η Κούμπουρα έκανε ένα φανταστικό πρώτο σετ, με 88% στην επίθεση, αλλά όσο περνούσε ο καιρός έπεφτε η απόδοση της, για να φτάσουμε στο τέταρτο σετ όπου δεχόταν μπλοκ και έκανε λάθη. Σίγουρα στην πρώτη εμφάνιση της στον Ολυμπιακό δεν θύμισε Χίπε των καλών εποχών. Δύναμη στην επίθεση η Σίλβα με μπλαζέ ύφος, έβλεπε σαν μυρμήγκια τις αντίπαλες της, αλλά έκανε τρία ανεπίτρεπτα λάθη, δυο φιλέ (το δεύτερο καθοριστικό στο τέταρτο σετ) και πιαστή μπαλιά.Καλή και η Καλντερόν όταν την έβρισκε η Κωνσταντινίδου, που έτρεχε σαν τον... Βέγγο για να μαζέψει την υποδοχή και λογικά δεν έπαιξε με τις κεντρικές.

Η Κοσμά στην πρώτη επίσημη εμφάνιση της ως λίμπερο ξεκίνησε καλά, αλλά στο τέταρτο σετ κουράστηκε από την ασφυκτική πίεση της ΑΕΚ, την σημάδευαν από το σερβίς και δεν άντεξε. Σίγουρα θέλει χρόνο προσαρμογής και θα βελτιωθεί.

Για ένα ακόμη ματς ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε με τις κεντρικές του (14/130 επιθέσεις), ευτυχώς όμως Εμμανουηλίδου και Όλμπρεχτ έκαναν 7 μπλοκ, παρότι δεν ήταν ζεστές, δεν τροφοδοτήθηκαν.

Μεγάλη έκπληξη ότι ο Μιτσέλι δεν έκανε ούτε μια αλλαγή σε 3 σετ. Με τις 7 που ξεκίνησε με τις 7 τελείωσε. Σπάνιο φαινόμενο.

Όσον αφορά το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, η Στράντζαλη απέδειξε ότι είναι η κορυφαία ελληνίδα του πρωταθλήματος, ενώ η Ανθούλη δεν άντεξε το βάρος της φανέλας του Παναθηναϊκού και έκανε πολλά αβίαστα λάθη. Σίγουρα θα βελτιωθεί και θα παίξει καλύτερα γιατί μπορεί.

Έκπληξη και ο άλλος Ιταλός προπονητής του πρωταθλήματος, ο Φενόλιο, που πήρε τάιμ άουτ σε όλα τα σετ του ντέρμπι.

Πάντως είδαμε δυο ματσάρες, παρότι η ΕΡΤ εκδικείται το βόλεϊ (αυτή χάνει) γιατί έχει συμφέροντα από το μπάσκετ. Άψογη η κάλυψη από το γραφείο τύπου της ΕΟΠΕ, σε στατιστικά, αλλά και όλων των ομάδων. Βοήθησαν όλοι οι στατιστικολόγοι και η κάλυψη των αγώνων δεν έχει να ζηλέψει τα σπουδαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ποιότητα και στη Volley League ανδρών. Και στα δυο πρωταθλήματα είχαμε στατιστικά και live streaming. Το βόλεϊ αντιστέκεται...