Volley League Γυναικών: Με 12 ομάδες το φετινό πρωτάθλημα, αποχώρησε ο Πανναξιακός

Η ΕΟΠΕ ανακοίνωσε πως η φετινή Volley League γυναικών θα διεξαχθεί με τις 12 ομάδες που δήλωσαν κανονικά συμμετοχή μετά την αποχώρηση του Πανναξιακού.

Volley League Γυναικών: Με 12 ομάδες το φετινό πρωτάθλημα, αποχώρησε ο Πανναξιακός

Χωρίς τον Πανναξιακό θα διεξαχθεί η φετινή Volley League γυναικών. Η ΕΟΠΕ στο τελευταίο της ΔΣ επισημοποίησε την αποχώρηση της ομάδας της Νάξου ενημερώνοντας πως το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί τελικά με τις 12 ομάδες που δήλωσαν κανονικά την συμμετοχή τους στην διοργάνωση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Στην 61η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΠΕ, το οποίο συνεδρίασε την Πέμπτη 18 Αυγούστου, αποφασίστηκε:

Η μη συμπλήρωση ομάδας στη Volley League γυναικών μετά το νεότερο έγγραφο του Πανναξιακού Α.Ο.Ν. Η ομάδα της Νάξου απέσυρε τη δήλωση συμμετοχής της. Η διεξαγωγή του πρωταθλήματος θα γίνει με τις 12 ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή.

Στο πρωτάθλημα της Pre League Ανδρών δεν δήλωσε συμμετοχή ο Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας. Το ΔΣ αποφάσισε τη συμπλήρωση της κατηγορίας, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων και τη χορήγηση wild card σε ομάδα της Β’ Ζώνης, θέτοντας τα παρακάτω κριτήρια:

Α.Υποχρεωτικό: ομάδα Β’ Ζώνης
Β.Επιπλέον για την αξιολόγηση των αιτήσεων να ληφθούν υπόψη:

Προδιαγραφές γηπεδικών εγκαταστάσεων
1.Ιδιόκτητες εγκαταστάσεις
2.Προδιαγραφές διεξαγωγής αγώνων βόλεϊ (βαμμένος αγωνιστικός χώρος, εγκεκριμένο δάπεδο)
3.Διάθεση εγκαταστάσεων για τις ανάγκες των Εθνικών ομάδων.

Στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών Β' Ζώνης, στην οποία το σωματείο ΑΟ Καβάλας δήλωσε αδυναμίας συμμετοχής, το ΔΣ αποφάσισε τη μη συμπλήρωση της κατηγορίας και τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 12 ομάδες. Επίσης, την αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης των αγώνων από 8/10 σε 29/ 10/2022.

Στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας ανδρών, το ΔΣ χορήγησε wild card στο σωματείο ΑΠΣ Ήφαιστος Φλώρινας».