Ανατροπή: Η Μίλιτσα Κούμπουρα στον Ολυμπιακό, αντί της ΑΕΚ

Ανατροπή έκανε ο Ολυμπιακός και πήρε μέσα από τα χέρια της ΑΕΚ τη Μίλιτσα Κούμπουρα!

Ανατροπή: Η Μίλιτσα Κούμπουρα στον Ολυμπιακό, αντί της ΑΕΚ

Η 27 χρονη αθλήτρια, γεννημένη το 1995 στη Σερβία, έχει ύψος 1.93 και αγωνίζεται ως διαγώνιος.

H Kούμπουρα έπαιξε πρόπερσι στον ΠΑΟΚ πέρυσι έγινε μητέρα και φέτος είναι κάτοικος Αθηνών, αφού παντρεύτηκε Έλληνα.

Ο Ολυμπιακός είχε υπογράψει προσύμφωνο με την αμερικανίδα Κάθι Μπελ, αλλά δεν το ενεργοποίησε γιατί θα παίζει και τον Αύγουστο στο πρωτάθλημα του Πουέρτο Ρίκο. Μετά η Μπελ άρχισε να κάνει τερτίπια και να αθετεί όρους του προσυμφώνου, όσον αφορά τις ημερομηνίες ερχομού της στην Ελλάδα, και είχε παράλογες απαιτήσεις για τα αεροπορικά της εισιτήρια. Τελικά ο Ολυμπιακός προτίμησε την Κούμπουρα που ήταν με το στιλό στο χέρι να υπογράψει στην ΑΕΚ, πήγε στον Πειραιά και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της σε μονοετές συμβόλαιο. Προς ευχαρίστηση των παραγόντων του Ολυμπιακού διαπιστώθηκε ότι ήταν σε καλύτερη σωματική κατάσταση(μείον 8 κιλά) από τότε που έπαιζε στον ΠΑΟΚ. Bέβαια η παίκτρια θα κριθεί στο γήπεδο...

Η Milica Kubura έχει στεφθεί Πρωταθλήτρια και Κυπελλούχος Σερβίας με τη Crvena Svezda την αγωνιστική περίοδο 2012-2013, με την επόμενη σεζόν να αποτελεί «ορόσημο» στην καριέρα της αθλήτριας, καθώς μετακόμισε στις ΗΠΑ για να σπουδάσει και ταυτόχρονα να αγωνιστεί με τα χρώματα του Florida State University.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών της το 2018, η αθλήτρια επέστρεψε στη Σερβία και το Βελιγράδι, προκειμένου να αγωνιστεί για λογαριασμό της Παρτιζάν.

Την σεζόν 2019-2020, η Milica Kubura μετακόμισε στη Γερμανία, όπου αγωνίστηκε με την ομάδα της Dresner SC και κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας. Πρόπερσι έπαιξε στον ΠΑΟΚ και κατέκτησε το Κύπελλο. Στον τελικό, όπου ο ΠΑΟΚ κέρδισε 3-0 τον ΑΟ Θήρας ήταν πρώτη σκόρερ με 18 πόντους (17/36 επ, 1 άσσος).

Η αθλήτρια, το 2010, φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Εθνικής Σερβίας με τα νέα κορίτσια, ενώ δύο χρόνια μετά, το 2012, αποτέλεσε μέλος της εθνικής ομάδας της Σερβίας που έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών και το 2013, της ομάδας που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ21.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πασαδόροι: Στέλλα Χριστοδούλου, Νεφέλη Χατζηγρηγορίου

Κεντρικές: Κατερίνα Γιώτα, Μελίνα Εμμανουηλίδου, Φρέιερ Όλμπρεχτ (Βέλγιο), Aγγελίνα Συριστρατίδη

Ακραίες: Βίλμα Σάλας, Μαρία Γενιτσαρίδη, Tζάιλ Γουίντερς (ΗΠΑ)

Λίμπερο: Μαρία Αντωνακάκη, Σοφία Κοσμά

Διαγώνιες: Mίλιτσα Κούμπουρα (Σερβία), Μαρία Τσιτσιγιάννη

Προπονητής: Λορέντσο Μιτσέλι (Ιταλία)