Τα τρομερά κορίτσια του Αιγάλεω! (pics)

Η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Αιγάλεω θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία! - Το «ΦΩΣ» μίλησε με τους συντελεστές της επιτυχίας 

Τα τρομερά κορίτσια του Αιγάλεω! (pics)

Στο Αιγάλεω πλέον δεν έχουν να χαίρονται μόνο για το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Το νέο καμάρι της περιοχής είναι η ομάδα βόλεϊ γυναικών του «Σίτι» που πέτυχε φέτος ιστορική άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, κερδίζοντας στα μπαράζ με 2-1 νίκες και με τεράστια ανατροπή στο τελευταίο παιχνίδι τον Απόλλωνα Καλαμάτας. Η οικογένεια Βλάχου έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην επιτυχία του βόλεϊ του Αιγάλεω και ειδικότερα ο πρόεδρος Παντελής Βλάχος. Το «ΦΩΣ» μίλησε με τους συντελεστές της ιστορικής ανόδου του «Σίτι».

Παντελής Βλάχος: Για μένα δεν ήταν έκπληξη

Επικεφαλής του τμήματος βόλεϊ λοιπόν ο Παντελής Βλάχος, που είδε την προσπάθειά του να ανταμείβεται.

Συγχαρητήρια για την ιστορική άνοδο. Το περιμένατε;

Ευχαριστούμε. Ναι, εγώ προσωπικά το περίμενα, γιατί ο σχεδιασμός της ομάδας στην αρχή της χρονιάς έγινε για να ανέβει η ομάδα στη Βόλεϊ Λιγκ. Επομένως, για μένα δεν ήταν έκπληξη.

Πόσα χρόνια είσαστε στο τμήμα; Πώς και αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το βόλεϊ γυναικών;

13 χρόνια είμαι στο τμήμα βόλεϊ. Παρακολουθούσα πολλά χρόνια γυναικείο βόλεϊ, αφού έπαιζε η γυναίκα μου και αργότερα και η κόρη μου. Το αγάπησα πολύ. Διάφορες συγκυρίες με έκαναν να αναλάβω το τμήμα που τότε ήταν έτοιμο για διάλυση. Δεν μπορούσε η τότε διοίκηση να το συντηρήσει. Η πρώτη σκέψη που έκανα ήταν ότι έπρεπε να κάνω κάτι άμεσα για να σώσω την ομάδα της πόλης μας. Με αρκετή δουλειά φτάσαμε στο σημείο να πανηγυρίζουμε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία!

Μάθαμε ότι είναι και η κόρη σας στην ομάδα. Πώς είναι; Την αντιμετωπίζετε όπως όλες τις υπόλοιπες;

Nαι, η κόρη μου είναι από τις ακαδημίες του συλλόγου. Εδώ ξεκίνησε και είχαμε κοινό στόχο. Έχει αγωνιστεί στις εθνικές ομάδες Κορασίδων και Νεανίδων και πλέον είναι και η αρχηγός της ομάδας μας. Είναι πολύ ωραίο να συνεργάζεσαι με το παιδί σου και να παρακολουθείς από κοντά την εξέλιξή της. Μπορώ να πω ότι πολλές φορές την αδικώ σε σχέση με τις υπόλοιπες αθλήτριες. Ξέρω όμως ότι με συγχωρεί για αυτό.

Αγγελική Αντωνιάδη: Αγαπάμε αυτό που κάνουμε

Προπονήτρια της ομάδας η Αγγελική Αντωνιάδη και σύζυγος του Παντελή Βλάχου. Παλιά αθλήτρια, μίλησε για τα μυστικά της επιτυχίας.

Αν και πέρασε κάποιος καιρός, τα συναισθήματα ακόμη είναι έντονα;

Μπορεί να πέρασε αρκετός καιρός, τα συναισθήματα όμως της συγκίνησης, της χαράς, της δικαίωσης είναι πράγματι ακόμη πολύ έντονα. Όλη τη χρονιά ζήσαμε πολλές όμορφες στιγμές. Το αποκορύφωμα ήταν στον τελικό, όπου εκεί ζήσαμε την απόλυτη ευτυχία. Στιγμές που έχουν χαραχθεί για πάντα στην καρδιά και στο μυαλό μας. Συναντάμε ανθρώπους που ήταν στο γήπεδο εκείνη τη μέρα και μας μιλούν με βουρκωμένα μάτια για τις στιγμές που έζησαν. Εμείς οι Αιγαλεώτες αγαπάμε πολύ την πόλη μας και σε κάθε σημαντικό γεγονός γινόμαστε μια αγκαλιά και το ζούμε στο έπακρο.

Ποια τα μυστικά της επιτυχίας;

Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχουν μυστικά επιτυχίας. Με έναν καλό προγραμματισμό, με κοινό στόχο διοίκησης, προπονητικού τιμ και αθλητριών και σκληρή δουλειά γίνεται το όνειρο πραγματικότητα. Το θέλαμε πολύ όλοι. Η ομάδα του Αιγάλεω έχει κάτι που το έλεγα από την αρχή της χρονιάς όταν ήμασταν αήττητες, της αρέσουν τα δύσκολα, και μας έκανε εντύπωση που κυλούσε το πρωτάθλημα άνετα. Στο τέλος δικαιωθήκαμε. Όλα έγιναν όπως έπρεπε για να χαρεί ο κόσμος την άνοδο. Από τα αναπτυξιακά μέχρι τη γυναικεία ομάδα όλες οι αθλήτριες έχουν το μέταλλο του νικητή. Αν μπορούμε να δώσουμε μια συνταγή επιτυχίας, θα έλεγα ότι αν αγαπάμε αυτό που κάνουμε, αν καταθέτουμε ψυχή, αν βγάζουμε πάθος μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έρχεται το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Πόσα χρόνια είστε στην ομάδα ως προπονήτρια;

Είμαι 14 χρόνια στην ομάδα ως προπονήτρια. Στην αρχή ανέλαβα την ομάδα των παγκορασίδων, την επόμενη χρονιά την ομάδα των κορασίδων και αργότερα ως β’ προπονήτρια στη γυναικεία ομάδα. Μετά την παραίτηση του α’ προπονητή η διοίκηση μού ζήτησε να αναλάβω τη θέση της α’προπονήτριας. Τότε η ομάδα αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική κατηγορία. Τη θυμάμαι με πολλή αγάπη αλλά και συγχρόνως θυμάμαι το πόσο άγχος είχα εκείνη τη χρονιά. Η ομάδα πάντα ήταν ανταγωνιστική και πάντα είχε στόχο την άνοδο στην επόμενη κατηγορία. Αυτό για μένα ήταν μεγάλο βάρος, αφού δεν είχα την απαραίτητη εμπειρία. Εδώ να πω ότι είχα κοντά μου ως άξια συνεργάτιδα στην αρχή ως αθλήτρια και αργότερα ως βοηθό μου τη φίλη μου Έφη Ιωάννου που έδωσε και την ψυχή της για να φτάσει σήμερα η ομάδα στη Βόλεϊ Λιγκ. Η προσφορά της ανεκτίμητη και την ευχαριστώ πολύ για όλα.

Ήσασταν παλιά αθλήτρια του Αιγάλεω. Σωστά; Πόσα χρόνια υπήρξατε αθλήτρια του Αιγάλεω και σε ποιες άλλες ομάδες έχετε παίξει;

Ήμουν στην ομάδα του Αιγάλεω από παιδί. Αγωνίστηκα για μια 20ετία. Ήμουν για πολλά χρόνια αρχηγός και φορούσα τη φανέλα με το νούμερο 1, όπως τώρα ακολουθεί τα βήματά μου η κόρη μου, η Κατερίνα Βλάχου. Το 2002 αποχώρησα από τον σύλλογο για προσωπικούς λόγους και αγωνίστηκα στον Πήγασο Παγκρατίου, στον ΓΣ Ηλιούπολης και στην Αρτέμιδα Κορυδαλλού όπου με έπεισε ο αείμνηστος Στάθης Σαραντέας να υπογράψω στην ομάδα του, ενώ ήθελα να σταματήσω.

Και τώρα οι στόχοι στην Α1;

Ο στόχος μας για τη Βόλεϊ Λιγκ είναι ένας. Η παραμονή μας. Θέλουμε όσο μπορούμε να χαρούμε την πρώτη μας χρονιά στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία. Γνωρίζουμε όλες τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις. Χτίζουμε μια ομάδα αξιόλογη και πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστώ για τη συνέντευξη.

Κατερίνα Βλάχου: Ένα όνειρο χρόνων επιτεύχθηκε

Αρχηγός του «Σίτι» η Κατερίνα Βλάχου, γέννημα θρέμμα του Αιγάλεω και έχοντας ζήσει όλη τη διαδρομή της ομάδας από τα χαμηλά στα ψηλά!

Ποια στοιχεία οδήγησαν το Αιγάλεω στην Α1;

Σίγουρα υπήρξαν πολλοί παράγοντες που μας οδήγησαν σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα. Μεμονωμένα, πιστεύω ήταν η τρομερή θέληση που είχαμε όλη τη χρόνια, η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλαμε μέρα με τη μέρα στο γήπεδο, η πολύ σκληρή δουλειά και το ομαδικό κλίμα που είχαμε όλη τη χρονιά μεταξύ μας. Επιτεύχθηκε ένα όνειρο χρόνων επειδή είχαμε το προπονητικό τιμ και τη διοίκηση κοντά μας καθημερινά και το πιο βασικό είχαμε τον κόσμο μας κοντά μας, που δεν σταμάτησε να πιστεύει σε εμάς. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους γυμναστές μου που με βοήθησαν, το Training House με τον Νίκο Γλεντή και τον Ανέστη Παπούλια.

Πού αφιερώνεις την άνοδο;

Για αρχή θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δικούς μου ανθρώπους που είναι πάντα κοντά μου και με στηρίζουν καθημερινά στις χαρές και στις λύπες. Νιώθω τυχερή που τους έχω, γιατί για εμένα είναι η κινητήριος δύναμή μου. Αυτήν την άνοδο την αφιερώνω πρώτα σε έναν άνθρωπο που δεν είναι κοντά μας, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, τον Θεόδωρο Αναστασιάδη, που ήταν πάντα κοντά στην ομάδα αλλά και σε εμένα από πάρα πολύ μικρή ηλικία. Στους γονείς μου που με στηρίζουν σε όλα μου τα βήματα και πιστεύουν σε εμένα ως αθλήτρια αλλά κυρίως ως άνθρωπο, στον σύντροφό μου ο οποίος είναι και εκείνος στον χώρο του αθλητισμού και μπόρεσε να καταλάβει την ψυχολογική αλλά και τη σωματική πίεση όλης της χρονιάς και είναι εκεί για εμένα πάντα. Και, κλείνοντας, στη φίλη-αδελφή μου που στηρίζει όλες τις επιλογές της ζωής μου, γηπεδικά και μη. Σας ευχαριστώ όλους και όσους δεν ανέφερα που με στηρίζετε και με αγαπάτε καθημερινά όπως είμαι.

Τελικά στην Ελληνίδα όντως ταιριάζει το βόλεϊ;

Και βέβαια ταιριάζει στην Ελληνίδα το βόλεϊ. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τις άλλες χώρες. Δεν είναι τυχαίο που πολλές Ελληνίδες αθλήτριες διαπρέπουν στο εξωτερικό. Πιστεύω στις Ελληνίδες αθλήτριες, πιστεύω στον ελληνικό αθλητισμό, για αυτό και δεν έφυγα από την Ελλάδα όταν μου έγιναν προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού.

Τασούλα Βλάχου: Δεν έχασα ποτέ την ελπίδα μου

Υπεύθυνη ακαδημιών βόλεϊ και γενική γραμματέας του Ερασιτέχνη Αιγάλεω ΑΟ η Τασούλα Βλάχου, αδελφή του προέδρου.

Μπράβο για την άνοδο. Το πιστεύατε στην αρχή της χρονιάς;

Από την αρχή ο στόχος της ομάδας μας ήταν η άνοδος. Μετά τους πρώτους αγώνες άρχισα να το πιστεύω περισσότερο, γιατί έβλεπα ότι η ομάδα μπορούσε να τα καταφέρει. Η κόουτς έστησε πολύ καλά την ομάδα, έπεσε πολλή δουλειά από την πρώτη μέρα και παιχνίδι με παιχνίδι έβλεπα ότι μπορούσε η ομάδα να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Δεν έχασα ούτε στιγμή ακόμα και στο τελευταίο παιχνίδι την ελπίδα μου γιατί ήξερα την ικανότητα των αθλητριών.

Πείτε μας για το τμήμα βόλεϊ. Υπάρχει και ανδρικό; Πόσα παιδιά είναι στις τάξεις του συλλόγου;

Στον σύλλογό μας συμμετέχουν μόνο κορίτσια ηλικίας 5 ετών και άνω και ο σκοπός του συλλόγου μας είναι στο άμεσο μέλλον να δημιουργήσει και τμήμα για αγόρια. Κάθε χρόνο αυξάνονται όλο και περισσότερο οι αθλήτριές μας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται περισσότερα τμήματα και να καλύπτονται όλες οι ηλικίες. Ως σύλλογος ρίχνουμε μεγάλο βάρος στα αναπτυξιακά μας τμήματα τα οποία έχουν πολλές επιτυχίες τα τελευταία 10 χρόνια με πρωταθλήματα ΕΣΠΕΔΑ και συμμετοχές σε πανελλήνια πρωταθλήματα. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Μαριαλένα Λύρα: Βγάλαμε ψυχή

Υπαρχηγός της ομάδας η Μαριαλένα Λύρα. Το λίμπερο του «Σίτι».

Ποια στοιχεία οδήγησαν το Αιγάλεω στην Α1;

Τα στοιχεία που οδήγησαν το Αιγάλεω στην Α1 ήταν η σκληρή δουλειά μέσα στο γήπεδο, η υπομονή, ο χαρακτήρας που δείξαμε στα δύσκολα και κυρίως η ψυχή που βγάλαμε, ειδικά στον τελευταίο τελικό, και καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι.

Πού αφιερώνετε την άνοδο;

Προσωπικά, θέλω να αφιερώσω την άνοδο στις συμπαίκτριές μου, που, ενώ περάσαμε μια δύσκολη χρονιά, καταφέραμε να τα βγάλουμε πέρα, σε όλο το προπονητικό τιμ και κυρίως στην οικογένειά μου και τους κοντινούς μου ανθρώπους που είναι δίπλα μου και με στηρίζουν σε κάθε μου βήμα.

Τελικά στην Ελληνίδα όντως ταιριάζει το βόλεϊ;

Στην Ελληνίδα σίγουρα ταιριάζει το βόλεϊ. Το υλικό και το ταλέντο που υπάρχει σε αυτήν τη χώρα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από χώρες παγκόσμιας κλάσης όπως π.χ. η Ιταλία, η Ρωσία κ.λπ. Το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη για δουλειά από αθλητές και προπονητές και οι επιτυχίες θα έρθουν.

Απόστολος Μιχαλόπουλος: Συγκινητική η συμβολή του κόσμου

Τέλος, στο «ΦΩΣ» μίλησε και ο Απόστολος Μιχαλόπουλος, αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη Αιγάλεω ΑΟ και υπεύθυνος επικοινωνίας του τμήματος βόλεϊ.

Το βόλεϊ έκλεψε τη δόξα φέτος από το μπάσκετ. Το πιστεύατε;

Η ομάδα βόλεϊ του συλλόγου μας φέτος σχεδιάστηκε για να ανέβει κατηγορία. Μπήκαν εξαρχής γερές βάσεις. Ο πρόεδρος Παντελής Βλάχος είδε τους κόπους και τις θυσίες τόσων χρόνων επιτέλους να πιάνουν τόπο. Ένα μεγάλο του όνειρο έγινε πραγματικότητα και σίγουρα ήταν κάτι που αξίζαμε όλοι όσοι είμαστε γύρω από την ομάδα. Αθλήτριες και τεχνικό επιτελείο. Όλοι φέτος δώσαμε το 100%. Όσο για το μπάσκετ, είχε και αυτό μια καλή χρονιά, που όμως μας άφησε μια πικρή γεύση στο τέλος, αφού χάσαμε την άνοδο στις λεπτομέρειες.

Ο κόσμος είδαμε πως αγκάλιασε την ομάδα.

Ο κόσμος του Αιγάλεω ήταν, είναι και θα είναι πάντα δίπλα σε όλα τα τμήματα της ομάδας. Ωστόσο, η συμβολή του και η παρουσία του φέτος στο βόλεϊ ήταν συγκινητικές. Μας έδωσε ιδιαίτερη ώθηση, ειδικά στα τελευταία κρίσιμα παιχνίδια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, λοιπόν, και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά, στην Α1 πλέον. Τους θέλουμε δίπλα μας σε κάθε ματς.