Στην Ολυμπιάδα η Κωνσταντίνου, προς Αμαζόνες η Νομικού, Καραγκούνη για Βριλήσσια

Στην Ολυμπιάδα Νεαπόλεως με προπονητή τον Γιάννη Νικολάκη θα συνεχίσει την καριέρα της για δύο χρόνια η Κύπρια Μανωλίνα Κωνσταντίνου.

Στην Ολυμπιάδα η Κωνσταντίνου, προς Αμαζόνες η Νομικού, Καραγκούνη για Βριλήσσια

Τελικά η Μανωλίνα Κωνσταντίνου προτίμησε την Ολυμπιάδα Νεάπολης, όπου είναι προπονητής ο Γιάννης Νικολάκης, κι εκεί θα συνεχίσει την καριέρα της για τα δύο επόμενα χρόνια.

Η Κωνσταντίνου που ήταν εκ των κορυφαίων και μάλιστα ως διαγώνια του Παναθηναϊκού στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Μπράνκο Γκάιτς όμως προτίμησε να φτιάξει την ομάδα της επόμενης περιόδου, με δυο ξένες ακραίες (η Γκρόθες παρέμεινε) και οι Μανωλίνα Κωνσταντίνου, Εύα Χαντάβα δεν χωρούσαν στο πλάνο του. Βέβαια δεν γνωρίζουμε αν ήθελαν να μείνουν τα κορίτσια, αφού ο Σέρβος δεν είχε και την συμπεριφορά απέναντι τους, έβαζε τις φωνές σε κάθε λάθος και τις έβγαζε από το ματς (την Κωνσταντίνου στο 4-1 του πρώτου σετ στον πέμπτο τελικό).

Η Κωνσταντίνου απέρριψε πρόταση της ΑΕΚ και προτίμησε την πατρίδα της. Είχε να διαλέξει ανάμεσα σε δύο προτάσεις και προτίμησε την δευτεραθλήτρια Ολυμπιάδα Νεαπόλεως, από τον πρωταθλητή Απόλλωνα Λεμεσού, Οι προσφορές των Κυπρίων ήταν καλύτερες της «Ένωσης», αλλά αυτό που μέτρησε ήταν οι σπουδές της. Η Κωνσταντίνου έχει πάρει εδώ και 3 χρόνια το πτυχίο της και της δίνεται η δυνατότητα να κάνει μεταπτυχιακό στη χώρα της. Η Ολυμπιάδα ισχυροποιείται γιατί κλείνει μια βασική θέση με Κύπρια και μπορεί να καλύψει τις υπόλοιπες με ξένες.

Οι Αμαζόνες συνεχίζουν τις εντυπωσιακές μεταγραφές και μετά την Νάσια Φακοπουλίδου, πήραν και τις συμπαίκτριες της στο Αιγάλεω, Χριστίνα Νικολαίδου, Ερμίνα Γκέκοβιτς και την Άννα Μαρία Καλή που έπαιζε στον ΖΑΟΝ. Στην Νέα Ερυθραία αναμένεται να παίξει και η Μαρία Νομικού (30-3-1993, 1,90), που επιστρέφει στην ενεργό δράση. Η Νομικού ήταν στον Απολλώνιο, αλλά πέρυσι έγινε μητέρα και έγινε γενικός αρχηγός, ενώ έπαιξε δύο χρόνια στον Ολυμπιακό και έναν στον Παναθηναϊκό. Ξεκίνησε από τον Ηρακλή Κηφισιάς πήγε στην Ιταλία, σε Μόντοβι, Τρεντίνο, Μόντσα, Νοβάρα, Βίλα Κορτέζε.

Στα Βριλήσσια αναμένεται να συνεχίσει η Πένυ Καραγκούνη, που πέρυσι αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό και στις Αμαζόνες.