Η Αργεντίνα Γιας στην ΑΕΚ, η Κενυάτισσα Τσούμπα στον Άρη

Η Αργεντίνα ακραία Γιας είναι η παίκτρια που πήρε το χρίσμα από τον Κώστα Αρσενιάδη για την ΑΕΚ, ενώ ο Γιάννης Γιαννάκης έκανε το κόλπο γκρόσο και έφερε στον Άρη την κορυφαία αφρικανή παίκτρια, Τσούμπα.

Η Αργεντίνα Γιας στην ΑΕΚ, η Κενυάτισσα Τσούμπα στον Άρη

Η Αργεντίνα ακραία Yamila Nizetich (Yas) είναι η παίκτρια που πήρε το χρίσμα από τον Κώστα Αρσενιάδη, ενώ ο Γιάννης Γιαννάκης έκανε το κόλπο γκρόσο και έφερε στον Άρη την κορυφαία αφρικανή παίκτρια, Τσούμπα.

Η 33χρονη Yas με ύψος 183, έπαιζε στη Νοβάρα, ενώ έχει αγωνιστεί και στις Delta Despar Trentino, Béziers Volley, Bosca San Bernardo Cuneο. Στην Τουρκία έπαιξε στις Seramiksan SK, Nilüfer Belediyespor, Beşiktaş.

ΑΕΚ

Πασαδόροι: Λαμπρινή Κωνσταντινίδου, Eιρήνη Αναγνώστου

Κεντρικές: Βασιλική Διάλλα

Διαγώνιες: Ζιζέλ Σίλβα

Ακραίες: Γιας (Αργεντινή)

Λίμπερο: Μαριαλένα Αρτακιανού, Eβίτα Ξηντάρα

Προπονητής: Κώστας Αρσενιάδης

Στην ΑΕΚ αναζητούν και ελληνίδα ακραία με την Εύα Χαντάβα να είναι ο νούμερο ένα στόχος και ακολουθούν Βλαχάκη και Σπανού. Ατού της Γιάς το σερβίς, τομέας, όπου πήρε τον τίτλο της πολυτιμότερης παίκτριας σε πολλές διοργανώσεις με τις ομάδες της και την Εθνική Αργεντινής.

Σπουδαία μεταγραφή στον Άρη με την Sharon Chepchumba, που ήταν παίκτρια της Kenya Commercial Bank, με την οποία το Champion League Αφρικής και η Chumba (το παρατσούκλι της) αναδείχθηκε MVP!

Είναι διαγώνια με ύψος 1.83, και είναι νέα περίπτωση Μερκάδο που ήρθε για τον Άρη, διακρίθηκε στο πρωτάθλημα και πήγε φέτος στον ΑΟ Θήρας με τριπλάσια λεφτά, ενώ η Εβανς που πήγε σε Γαλλική ομάδα με διπλάσια χρήματα. Κακώς ο Άρης δεν υπογράφει με τις ξένες διετή συμβόλαια, προκειμένου να τις πουλάει την επόμενη περίοδο σε άλλες ομάδες.

ΑΡΗΣ

Πασαδόροι: Τάνη Ευγγελία

Κεντρικές: Βανέσα Σίλβα(Βραζιλία), Νίκη Απλάδα

Διαγώνιες: Τσούμπα(Κένυα)

Ακραίες:

Λίμπερο: Λίνα Θεοδοσίου

Προπονητής: Γιάννης Τσαϊρέλης