Η Σοφία Κοσμά επιστρέφει στον Ολυμπιακό

Μετά από 7 χρόνια η Σοφία Κοσμά επιστρέφει στον Ολυμπιακό, στην ομάδα που δοξάστηκε και θα καλύψει τη θέση της λίμπερο.

Η Σοφία Κοσμά επιστρέφει στον Ολυμπιακό

Η Σοφία Κοσμά έπαιξε την περίοδο 2011-15 στον Ολυμπιακό και κατέκτησε 2 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα, ενώ στη συνέχεια πήγε στον Ηρακλή Κηφισιάς, ένα χρονικό διάστημα σταμάτησε το βόλεϊ και μετά έπαιξε στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Οι τραυματισμοί και τα χειρουργεία δεν της επέτρεψαν να διακριθεί στο επιθετικό κομμάτι, αλλά έκανε στροφή 180 μοιρών και θα παίξε λίμπερο.

Κόλπο γκρόσο για τον Ολυμπιακό, που κάλυψε τη θέση της λίμπερο με ελληνίδα και θα στραφεί στην αγορά του εξωτερικού για ξένη κεντρική που θα δυναμώσει και θα ψηλώσει το μπλοκ του.

Η Σοφία Κοσμά μίλησε και με τον Αμποντάντζα για να παίξει λίμπερο στην Εθνική, ο Ιταλός ήταν θετικός, αλλά τελικά η Αθηναία αθλήτρια έκανε πίσω γιατί δεν μπορούσε να είναι παρούσα στην Εθνική όλο τον Αύγουστο. Έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να κάνει προπόνηση με κορυφαίο προπονητή στη νέα θέση της και να είναι έτοιμη για τον Ολυμπιακό.

Η Κοσμά έχει όλα τα φόντα να γίνει ο θηλυκός Κοκκινάκης και να μεγαλουργήσει, αφού το ατού της είναι η υποδοχή και η άμυνα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πασαδόροι: Στέλλα Χριστοδούλου, Νεφέλη Χατζηγρηγορίου

Κεντρικές: Κατερίνα Γιώτα, Μελίνα Εμμανουηλίδου

Ακραίες: Βίλμα Σάλας (;), Μαρία Γενιτσαρίδη, Tζάιλ Γουίντερς (ΗΠΑ)

Λίμπερο: Μαρία Αντωνακάκη, Σοφία Κοσμά

Διαγώνιες:

Προπονητής: Λορέντσο Μιτσέλι (Ιταλία)