Ο ρόλος των Μπραμπίλα, Άγκοστ, Λι Γιάε των ΠΑΟ, Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ ως τέταρτες ξένες!

Έληξαν το βράδυ της Τρίτης οι μεταγραφές στη Βόλεϊ Λιγκ γυναικών, αλλαγές πλέον δεν επιτρέπονται και οι τρεις διεκδικητές του τίτλου Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ συνεχίζουν με τέσσερις ξένες. Μπραμπίλα, Άγκοστ, Λι Γιάε οι τέταρτες ξένες. Και ολίγη από βόλεϊ ανδρών, Παναθηναϊκό, εθνική παίδων, ΠΑΟΚ.

Ο ρόλος των Μπραμπίλα, Άγκοστ, Λι Γιάε των ΠΑΟ, Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ ως τέταρτες ξένες!

Ο πρώτος που άλλαξε τα δεδομένα ήταν έστω κατά τύχη ο ΠΑΟΚ, αφού είχε ήδη αποκτήσει τη Γαλλίδα Φιντόν και την Ισπανίδα Κογιάρ και στη συνέχεια στην αναζήτηση πασαδόρου τού προέκυψε η Κορεάτισσα Λι Ντα που είχε τιμωρηθεί από την ομοσπονδία της. Τιμωρημένη ήταν και η αδελφή της, Λι Γιάε, και ήρθαν πακέτο. Η ακραία Κορεάτισσα έμεινε λίγο στη χώρα μας, έκανε αρθροσκόπηση στη Σεούλ και θα επανέλθει μετά από δυο μήνες, τέλος Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Παίζουν μόνο τρεις και ο Φενόλιο πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στις ακραίες Λι, Φιντόν και τη διαγώνια Κογιάρ.

Ο Ολυμπιακός ακολούθησε και απέκτησε από τον Αύγουστο την Αμερικανίδα ακραιοδιαγώνια Τέιλορ Άγκοστ που ήρθε τον Δεκέμβριο, έπαιξε λίγο με τον Αίαντα στον Εύοσμο και ετοιμάζεται να μπει στην εξάδα. Δίπλα της η Κουβανή ακραία Σάλας, η Γερμανίδα διαγώνια Χίπε και η Βραζιλιάνα διαγώνια Κόστα. Η Άγκοστ επιλέχθηκε γιατί η Σάλας και η Χίπε προέρχονταν από τραυματισμούς και η Αμερικάνα (στο στάδιο αποθεραπείας κι αυτή) ήταν εναλλακτική λύση.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τη διαγώνια Στεπανένκο, την κεντρική Κρος και την ακραία Γκρόθες, ενώ ο ανασφαλής Απόστολος Οικονόμου φόρτωσε την ομάδα με τρεις ακόμη ακραίες, τις Χαντάβα, Κωνσταντίνου, Καραγκούνη, με την τελευταία να τα σπάει μαζί του και να φεύγει γιατί δεν έπαιζε. Είχε καεί στον χυλό (τραυματισμοί στην ΑΕΚ στα πλέι οφ) και φυσάει και το γιαούρτι και έχει πλέον και την άπειρη Βραζιλιάνα Μπραμπίλα. Έπεισε τον χορηγό Αλαγιάννη να πάρει και 15η παίκτρια προκειμένου να υπάρχουν λύσεις, αν στα κρίσιμα ματς προσβληθεί κάποια βασική με κορονοϊό. Σωστή σκέψη, η ύπαρξη πολλών ισάξιων παικτριών μπορεί να προκάλεσε προβλήματα και γκρίνια, αλλά ως τώρα οι νίκες είναι βάλσαμο. Μόνο η Καραγκούνη δεν άντεξε και πήγε στις Αμαζόνες.

Η ΑΕΚ είναι η μοναδική του Βig-4 που δεν πήρε τέταρτη ξένη και τα χέρια του Κώστα Αρσενιάδη είναι δεμένα, αφού διαθέτει μόλις επτά καλές παίκτριες και παρόλο που έφτιαξε ανταγωνιστικό σύνολο με σκληρή δουλειά, δεν έχει ούτε μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση.

ΥΓ 1: Πάμε στους άνδρες. Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού στην Ουκρανία, αλλά ας τη βάλουμε στη σωστή διάσταση της. Η Όροντον δεν είναι η εθνική Ουκρανίας, έχει δυο βασικούς διεθνείς τον σπουδαίο κεντρικό Σέμενιουκ και τον διαγώνιο Βιέτσκι. Ο σταρ της Ουκρανίας Πλοτίνσκι παίζει στο εξωτερικό.

ΥΓ2: Ένας παίκτης όπως ο Κοκκινάκης είναι η βάση του ΠΑΟΚ. Κόλλησε κορωνοϊό, δεν έπαιξε με την ομάδα από τις Αζόρες και η υποδοχή του δικέφαλου κατέρρευσε. Με τον Κοκκινάκη στην επτάδα είναι ανοιχτή η ρεβάνς.

ΥΓ3: Κρατήστε το όνομα Δημήτρης Σουσουρίδης, που είναι στην εθνική παίδων. Αν έχει τα μυαλά στο κεφάλι θα είναι πασαδόρος της Εθνικής ανδρών για πολλά χρόνια. Στο πέμπτο σετ δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού στο δάκτυλο. Αρκεί να τον έχουν βασικό και στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης... Το ματς με τη Σερβία δεν το είδαμε, αλλά ούτε ένας αναπληρωματικός δεν μπορούσε να μπεί στο ματς να βοηθήσει (3-2 από 0-2); Αλλά είπαμε... Από τις μικρές Εθνικές θέλουμε να βγάζουμε παίκτες για την ανδρών και μετά έρχονται τα αποτελέσματα.