Γιατί κέρδισε ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό, αναγκαία η επιστροφή της Κονόμι

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε 3-1 τον Ολυμπιακό, χάρη στην άψογη Παπαφωτίου και την κακή Κακουράτου, γι αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να επιστρέψει η κορυφαία λίμπερο Αρέτα Κονόμι.

Γιατί κέρδισε ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό, αναγκαία η επιστροφή της Κονόμι

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν κέρδισε στο πρώτο ντέρμπι αιωνίων για τους παρακάτω λόγους:

1. Η Αθηνά Παπαφωτίου ήταν η κορυφαία του αγώνα, μοίρασε άριστα το παιχνίδι, τάισε τις δύο κεντρικές της και τις έχρισε σκόρερ με 15 πόντους έκαστη, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που δεν έπαιξε κέντρο, αν και μπορούσε περισσότερο, παρά την χαλασμένη υποδοχή του.

Aποτελέσματα σε ευρωπαϊκά κύπελλα και Volley League γυναικών (βαθμολογία)

2. Η Ξένια Κακουράτου δεν άντεξε στην πίεση του ντέρμπι, υπήρχαν φάσεις που την έκρυβαν οι Σάλας, Κόστα γιατί δεν την εμπιστευόταν και έκανε τραγικό λάθος στο 23-22 του τέταρτου σετ. Τότε ο Παναθηναϊκός πέρασε με λόμπα τη μπάλα και η λίμπερο του Ολυμπιακού έβγαλε χαμηλά με μανσέτα την πάσα στη Χριστοδούλου, που αναγκάσθηκε να γονατίσει και με τη σειρά της έπαιξε χαμηλά την Κόστα, με αποτέλεσμα να καρφώσει στο φιλέ.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 3-1: Με ...τραγική υποδοχή και αιχμή τη Χαντάβα

3. Χάρη στην ανορθόδοξη αλλαγή του Οικονομου, που του βγήκε βέβαια σε καλό εκ του αποτελέσματος. Άλλαξε την καλύτερη σέρβερ του Χατζηευστρατιάδου με την Κωνσταντίνου για την άμυνα και γύρισε το δεύτερο σετ με το σερβίς της από το 19-22, σε 23-22. Το ίδιο έκανε και στο επόμενο σετ με την Καραγκούνη που πήρε άσο.

4. Στην αποφασιστικότητα της Χαντάβα, που τελείωσε όλες τις κρίσιμες επιθέσεις.

5. Στα πολλά λάθη του Ολυμπιακού που έδωσε 17 πόντους, έναντι 9 του Παναθηναϊκού.

Ο Ολυμπιακός ήταν βελτιωμένος σε σχέση με περασμένα ματς, αλλά πρέπει να δουλέψει σκληρά ο Παρίζι, ιδιαίτερα με τα λίμπερο. Να ανεβάσει την Κακουράτου ή να δοκιμάσει Τοτσίδου, Μιλεντίγεβιτς ή στην καλύτερη περίπτωση, να επιστρέψει η κορυφαία λίμπερο όλων των εποχών(μετά την Μπάμπουλι) η Αρέτα Κονόμι, που σταμάτησε το βόλεϊ σε ηλικία μόλις 32 χρονών. Είχε ξαναγυρίσει πριν από δύο χρόνια, παρότι είχε ανακοινώσει ότι αποχωρεί.

Κρίμα για το ματς που έκανε η Κόστα. Με την είσοδο της άλλαξε η εικόνα του Ολυμπιακού, ενώ έχει περιθώρια βελτίωσης η Σάλας που επιστρέφει αγώνα με τον αγώνα. Το σερβίς εξάλλου του Ολυμπιακού ορθώς σημάδευε τις ευάλωτες Ρόγκα(33), Χαντάβα(29) και άφησε έξω την Γκροθούες(μόλις 7 υποδοχές), πληγώθηκε όμως από τη δική του υποδοχή...