Να γιατί ο ΠΑΟΚ κέρδισε 3-0 τον Ολυμπιακό

Μη βιαστείτε για συμπεράσματα όσον αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με γνώμονα το ματς ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-0.

Να γιατί ο ΠΑΟΚ κέρδισε 3-0 τον Ολυμπιακό

Μη βιαστείτε για συμπεράσματα όσον αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με γνώμονα το ματς ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-0, γιατί, όσο καλά κι αν παίζει η Λι, η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων δεν είναι τόσο μεγάλη.

Το πρόβλημα ήταν η λάθος προσέγγιση του ματς από τους Κουτίνιο (κυρίως), Σάλας, Κόστα, που πίστευαν ότι ήρθαν μόνο για το Τσάμπιονς Λιγκ και το πρωτάθλημα το είχαν για αγώνες προετοιμασίας, αλλά βρέθηκαν προ δυσάρεστης έκπληξης.

Στο φετινό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός δεν έχει αντιπάλους τους ΑΟ Θήρας, Πανναξιακό όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ και αν τους υποτιμήσει θα γνωρίσει κι άλλες βαριές ήττες.

Ο ΠΑΟΚ με την ποδοσφαιρική ορολογία πήρε τις αδελφές Λι που είναι ο Ριβάλντο και ο Τζιοβάνι στον χώρο του βόλεϊ και πήραμε μια γεύση της πασαδόρου στο ματς της Πυλαίας, όπου έπαιξε με διαβολεμένες ταχύτητες και δίδαξε στις Ελληνίδες πασαδόρους το σύγχρονο βόλεϊ.

Οι αδελφές Λι έπαιρναν στην Κορέα 650.000 και 500.000 ευρώ, όταν στην Ελλάδα η πιο ακριβή παίκτρια φτάνει τις 50.000. Με τόσα χρήματα ήρθαν και στην Ελλάδα. Λόγω της τιμωρίας τους ήθελαν απλά να παίξουν βόλεϊ και ο ΠΑΟΚ άρπαξε την ευκαιρία.

Οι αδελφές θα μείνουν ως το τέλος στην Ελλάδα και του χρόνου θα πάνε 100% στην Τουρκία ή στην Ιταλία ή στην Πολωνία. Τα φετινά συμβόλαιά τους δεν έχουν μπάι άουτ και θα τελειώσουν στον ΠΑΟΚ.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ έπαιξε με ενθουσιασμό και η Λι έκανε τις επιθετικές να μοιάζουν με διαστημικές, ενώ η Στέλλα Χριστοδούλου έκανε κακό παιχνίδι, προφανώς επηρεασμένη από το απίστευτο ματς της συναδέλφου της.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν δεν έχασε το πρωτάθλημα, ένα κακό ματς έκανε, και παραμένει το φαβορί αν συνέλθουν οι παίκτριές του και ετοιμάζει καλύτερα την ομάδα του στο ψυχολογικό κομμάτι ο Κουτίνιο.

Ο ΠΑΟΚ θα είναι καλύτερος με την προσθήκη της ακραίας Λι Γιάε, αλλά οι αντίπαλοι προπονητές θα προσαρμόσουν την τακτική τους στο παιχνίδι της Λι Ντα και δεν θα υπάρχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Θα βγάλει πάντως λεφτά, αφού το ματς της Πυλαίας το παρακολούθησαν χιλιάδες Ασιάτες με 5 ευρώ και δεν αποκλείεται να έρχονται Κορεάτες με τσάρτερ για να θαυμάσουν τις Λι στα ντέρμπι, προς ενίσχυση του τουρισμού της Θεσσαλονίκης.

Τη νίκη της ημέρας την έκανε και ο Αίας Ευόσμου χάρη στην τακτική του Παπαδημητρίου αλλά και το πάθος των παικτριών του. Η νεανική ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε άνω κάτω την ουρά και άλλαξε τα δεδομένα.