Φλώρος: «Μας απογείωσε η Λι Ντα Γεόνγκ, ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός»

Για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού και την απόδοση της Λι Ντα Γεόνγκ μίλησε ο προπονητής της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Τάκης Φλώρος.

Φλώρος: «Μας απογείωσε η Λι Ντα Γεόνγκ, ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός»

Στο Metropolis 95.5 μίλησε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Τάκης Φλώρος.

«Δεν ήταν και ό,τι καλύτερο αυτό το πρόγραμμα, αλλά η συγκομιδή ήταν καλή. Μόνο ο ΠΑΟΚ είχε απανωτά ντέρμπι στο ξεκίνημα. Η έκπληξη ήταν ότι μετακινηθήκαμε στο Παλατάκι. Ήταν δύσκολη απόφαση, αλλά στο τέλος όλοι ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι. Οι αδερφές Λι ήρθαν Δευτέρα στην προπόνηση, κάναμε τακτική και αμέσως είδα στην προπόνηση ότι η ομάδα απογειώθηκε με την πασαδόρο. Είναι πασαδόρος με όλη την σημασία της λέξης» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Την Λι Ντα Γεονγκ την έχω περάσει από... μαγνητική. Την έχω δει πολλές φορές και στην εθνική και στο πρωτάθλημα της Κορέας και την κατατάσσω πολύ ψηλά παγκοσμίως. Ο Ολυμπιακός, πάντως, δεν είχε καλή απόδοση. Δεν το περίμενα. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και η δική μας απόδοση. Λειτουργήσαμε καλά και τακτικά και ατομικά. Κάναμε έναν σχεδιασμό γι' αυτή την περίοδο και μας βγήκε».

Για την μη χρησιμοποίηση της ακραίας Κορεάτισσας τόνισε: «Ο επιθετικός παίκτης παίζει περισσότερο με τις φυσικές ικανότητες, θέλει μεγαλύτερα άλματα. Επειδή είχε ένταση το παιχνίδι φοβήθηκα μήπως παρασυρθεί γι' αυτό δεν χρησιμοποιήθηκε».

Για το πως πείσθηκαν να έρθουν στην Ελλάδα σημείωσε: «Μιλάμε ότι κανονικά παίρνουν 500.000. Αυτές είχαν ένα θέμα εκεί, δεν μπορούσαν να παίξουν. Υποθέτω ότι πήγαν σε μία χώρα απλά για να συμμετέχουν σε ένα πρωτάθλημα. Η ακραία είναι 4η στο οικονομικό ranking στην Κορέα και η πασαδόρος 6η. Έγινε μεγάλη προσπάθεια για να έρθουν. Το συζητήσαμε και είπαμε ότι είναι ρίσκο, γιατί καθυστερούσαν, αλλά είπαμε ότι αξίζει τον κόπο».