Με 4 ξένες ο ΠΑΟΚ, απέκτησε τις δίδυμες Κορεάτισες Λη (vid)

Με 4 ξένες θα αγωνισθεί ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών και στην Ευρώπη, αφού μαζί με τον Κορεάτισα πασαδόρο Λι Ντα Γιάνγκ πήρε και την αδελφή της, την ακραία Λι Γιάε.

Με 4 ξένες ο ΠΑΟΚ, απέκτησε τις δίδυμες Κορεάτισες Λη (vid)

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν ξεκινάει πλέον από τη θέση του φαβορί μαζί με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, με αουτσάϊντερ την ΑΕΚ, αφού θα έχει 4 σπουδαίες ξένες, αν και στην Ελλάδα θα χρησιμοποιεί μόνο τις τρεις. Μαζί με τις κορεάτισες έχει την Ισπανίδα διαγώνια Κογιάρ, αλλά και τη γαλλίδα Φιντόν, κι αν στην Ευρώπη δεν υπάρχει πρόβλημα στην Ελλάδα ο Τάκης Φλώρος θα έχει πονοκέφαλο στην Ελλάδα, καθώς πρέπει να αφήνει έξω μια από τις Λι Γιάε, Ζιλιέ Φιντόν, με την πρώτη να διακρίνεται στην επίθεση και την δεύτερη στην υποδοχή.

Με δεδομένο οτι θα παίζουν οι Λι Ντα Γιάνγκ, Κογιάρ, στην Ευρώπη θα μένει έξω η Λίτσα Μερτέκη και στην Ελλάδα μια από τις προαναφερθείσες. Κι αυτό θα είναι πρόβλημα καθώς δύσκολα θα σπάσει το κορεάτικο δίδυμο των δίδυμων αδελφών και η αρχηγός της Γαλλίας Φιντόν πρέπει να έχει ρόλο κομπάρσου. Συν τοις άλλοις αχρηστεύτηκε η ταλαντούχος Κυπαρίσση, αφού θα είναι τέταρτη ακραία και κακώς δεν δόθηκε σε άλλη ομάδα για να πάρει παιχνίδια.

Βέβαια ο Τάκης Φλώρος γνωρίζει τις παραπάνω δυσκολίες, αλλά είναι έμπειρος και μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματα, αφού τα πήγε πολυ καλά σε χειρότερες καταστάσεις, ιδιαίτερα στην Εθνική.

Στην ομάδα γυναικών προωθήθηκαν πάντως 5 αθλήτριες από τις νεάνιδες, όπου κάνει καλή δουλειά ο Γιάννης Χαριτωνίδης.

ΠΑΟΚ

Πασαδόροι: Λι Ντα Γιανκ (Κορ), Ηλιοπούλου Ελισσάβετ

Ακραίες:Λίτσα Μερτέκη Μαρία Κλέκπου, Κυπαρίσση Σταματία. Λια Γιάε(Κορ), Ζυλιέ Φιντόν (Γαλ)

Κεντρικές: Πολυνοπούλου Ιωάννα, Άννα Καλαντάτζε, Τσιόγκα Ανδρομάχη, Τερζόγλου Κική

Διαγώνιες: Mιλάγκρος Κογιάρ (Ισπ)

Λίμπερο: Ξανθοπούλου Μαρτίνα

Προπονητής: Τάκης Φλώρος