Ολυμπιακός: Πρόβλημα τα φιλικά για την ομάδα βόλεϊ γυναικών

Ο Ολυμπιακός στο βόλεϊ γυναικών ξεκινά την προετοιμασία του στις 2 Αυγούστου και αναζητά αντιπάλους για τη διεξαγωγή φιλικών αγώνων.

Ολυμπιακός: Πρόβλημα τα φιλικά για την ομάδα βόλεϊ γυναικών

Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών και ο Ολυμπιακός αναζητά αντιπάλους για τα φιλικά ματς, αφού οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες αρχίζουν προετοιμασία μετά τον Δεκαπενταύγουστο και τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι προβληματικά.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Αστερίξ στις 21 Σεπτεμβρίου και για αυτό θα ξεκινήσει νωρίς νωρίς την προετοιμασία του στις 2 Αυγούστου, χωρίς τις διεθνείς που θα προπονούνται για το Ευρωβόλεϊ. Οι Κατερίνα Γιώτα, Στέλλα Χριστοδούλου, Παναγιώτα Ξανθοπούλου και Μελίνα Εμμανουηλίδου έχουν κληθεί στην Εθνική για το μεγάλο ραντεβού της Βουλγαρίας στις 18 Αυγούστου. Λογικά οι δύο τελευταίες θα αποκλειστούν και θα ενταχθούν στην προετοιμασία, ενώ οι δύο πρώτες θα μείνουν τουλάχιστον ως το τέλος του μήνα στο Ευρωβόλεϊ.

Στον Πειραιά βρίσκεται εδώ και δύο εβδομάδες η Κουβανή Σάλας που συνεχίζει την αποθεραπεία, ενώ την Τετάρτη αναμένεται στην Ελλάδα και η Γερμανίδα Χίπε. Η σταρ του Ολυμπιακού Μαρία Παράιμπα αναμένεται στις 2 Αυγούστου, αφού ξεπέρασε τεράστια γραφειοκρατικά προβλήματα για να βγάλει βίζα. Ταξίδεψε 1.000 χιλιόμετρα για να βρει ελληνική πρεσβεία που είχε μηχάνημα έκδοσης.

Ο Κουβανός προπονητής Κουτίνιο θα έρθει στις 28 Ιουλίου και μαζί με τον μάνατζερ Νίκο Κατσιούρα θα κάνουν τα πλάνα για τη δύσκολη χρονιά και θα αναζητήσουν αντιπάλους για φιλικά ματς, κάτι που φαντάζει δύσκολο, μιας και το Ευρωβόλεϊ αναβάλλει όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα για τον Οκτώβριο.

Το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 21 Σεπτεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη» και ο επαναληπτικός στις 28-29 Σεπτεμβρίου στο Βέλγιο. Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει τη Μιχάσνκα Μινσκ από τη Λευκορωσία (5-7/10 εντός, 12-14/10 εκτός) στον δεύτερο προκριματικό γύρο και η ομάδα που θα προκριθεί θα τεθεί αντιμέτωπη με τον νικητή του ζευγαριού Ζοκ (Σερβία) - Μπρσκο (Βοσνία).

Το πρωτάθλημα Ελλάδας ξεκινάει στις 9 Οκτωβρίου, η μοναδική ομάδα που ενδιαφέρθηκε για φιλικό ματς είναι η αδύναμη Λαμία και ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να πάει στα ευρωπαϊκά ματς που θα κρίνουν την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς δυνατά ματς.