Σάλος στην Κορέα με τη μεταγραφή της Λι Γιανγκ στον ΠΑΟΚ, λόγω μπούλινγκ με μαχαίρι

Σάλος στα social media  της Κορέας με τη μετακίνηση της Λι Γιανγκ στον ΠΑΟΚ, λόγω του μπούλινγκ με μαχαίρι, σε αρκετούς συμμαθητές τους. Ο Τούρκος μάνατζερ της πάντως δεν ανησυχεί για το αίσιο τέλος της μεταγραφής

Σάλος στην Κορέα με τη μεταγραφή της Λι Γιανγκ στον ΠΑΟΚ, λόγω  μπούλινγκ με μαχαίρι

Στο "The Korea Times" υπάρχει άρθρο με τίτλο "Ασκείται έντονη κριτική μετά τη μετακίνηση της στην ελληνική ομάδα μετά το σκάνδαλο εκφοβισμού"

Ανάμεσα στα άλλα έγραψαν "Η δημόσια κριτική αυξάνεται και οι χρήστες του διαδικτύου αναφέρουν ότι είναι ανεύθυνη για να ξεφύγει από το σκάνδαλο και να συνεχίσει να απολαμβάνει τα προνόμια του αθλητή, χωρίς καν να ζητήσει συγγνώμη πλήρως από τα θύματα.

Πριν από περίπου τέσσερις μήνες οι δίδυμες αστέρες των Heungkuk Life Insurance Pink Spiders μπλέχτηκαν σε ένα σκάνδαλο. Ένας ανώνυμος χρήστης του διαδικτύου στο πλαίσιο του #Me too τις κατηγόρησε για εκφοβισμό. Το υποτιθέμενο θύμα αποκάλυψε περισσότερους από 20 περιστατικά εκφοβισμού στο σχολείο, με την απειλή μαχαιριού έως κλοπή χρημάτων από τις δύο αθλήτριες"

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για τις κορυφαίες βολεϊμπωλίστριες της Κορέας, που οδήγησαν την Εθνική στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, αλλά δεν παίξουν λόγω τιμωρίας. Όπως μάλιστα δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής "θα είναι μεγάλο πλήγμα η απουσία τους, αλλά πάνω απ όλα η ηθική".

Οι δύο κοπέλλες παραδέχτηκαν αρχικά τα αδικήματά τους, δημοσιεύοντας ένα χειρόγραφο μήνυμα με δημόσια συγγνώμη στους λογαριασμούς τους στο Instagram. Οι Heungkuk Life Insurance Pink Spiders μάλιστα τις τιμώρησαν επ 'αόριστον στις 15 Φεβρουαρίου. Και η Ομοσπονδία Βόλεϊ της Κορέας τις απέκλεισε επ' αόριστον από την εθνική ομάδα.

Ωστόσο, οι δύο παίκτριες , διέγραψαν ξαφνικά τη γραπτή συγγνώμη τους και δήλωσαν ότι θα προβούν νομικά εναντίον του θύματος που έκανε τις καταγγελίες, καθώς ορισμένες από τις κατηγορίες δεν ήταν αληθείς.

Είπαν ότι ήθελαν να συναντήσουν το θύμα αυτοπροσώπως για να ζητήσουν συγγνώμη και, στη συνέχεια, προσπάθησαν να διαψεύσουν τις κατηγορίες ως αναληθείς, αλλά αυτό ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε καθώς το φερόμενο θύμα δεν απάντησε.

Μετά την είδηση ​​της μετακίνησης της Λη Γιανγκ στην ελληνική ομάδα, δέχθηκαν μηνύματα του στιυλ «Αναζητάτε να πάτε σε ένα πρωτάθλημα, εκτός Κορέας, χωρίς αυτοκριτική; Είναι ντροπή».


Όσον αφορά τη μεταγραφή ο κορεάτικος σύλλογος της Λι Γιάνγκ, επισήμανε ότι δεν γνωρίζει το παραμικρό και θα επικοινωνήσει με την αθλήτρια, ενώ ακόμη κι αν δεν υπάρξει πρόβλημα με το κλαμπ, πρέπει να ανάψει το πράσινο φως και η ΚVA και να δώσει το ITC. Ωστόσο, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο εκφοβισμού, η κορεάτικη ομοσπονδία ανέφερε "η ITC δεν θα δίνεται σε παίκτες-τριες που έχουν προκαλέσει διαμάχες στην Κορέα για θέματα όπως η βία, η σεξουαλική παρενόχληση και ο εθισμός στον τζόγο".

Ο Τούρκος μάνατζερ της πάντως ήταν καθησυχαστικός στην επικοινωνία μας "δεν υπάρχει πρόβλημα, η παίκτρια υπέγραψε στον ΠΑΟΚ, ο σύλλογος της δεν έχει πρόβλημα, σύντομα θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή"

Photo: Yonhap