Nα γιατί ο Ολυμπιακός διάλεξε την Μαρί Παράιμπα (vid, pics)

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε όπως αναμενόταν την απόκτηση της Μαρί Παράιμπα (Μαριάνα), που θα δώσει πολλά στην αμυντική ζώνη , αλλά και στην επιθετική , χάρη στην εκπληκτική τεχνική της.

Nα γιατί ο Ολυμπιακός διάλεξε την Μαρί Παράιμπα (vid, pics)

Η Μαριάνα είναι μια πλήρης παίκτρια, αφού διακρίνεται για την υποδοχή και την άμυνα της, αλλά και για το τζαμπ φλότινγκ σέρβις της, που αλλάζει κατεύθυνση και βεληνεκές κατά περίσταση και δυσκολεύει την αντίπαλη υποδοχή.

Η Βραζιλιάνα θα προσφέρει και στην επίθεση , αφού διαθέτει υψηλή τεχνική και στην ψηλή μπάλα με πολύ καλή προσέγγιση, ενώ λόγω της ενασχόλησης της με το μπιτς βόλεϊ έχει χτυπήματα άμμου και σημαδεύει τον κενό χώρο.

Παρότι δεν έχει μεγάλο άλμα, αλλά και ύψος (1.81) λόγω της καλής τεχνικής της περνάει την μπάλα με μαεστρία και διορθώνει τα τυχόν λάθη της πασαδόρου και σε αυτό το κομμάτι μπορεί να συγκριθεί με τη σπουδαία Λουκία Μποσέτι. Διαθέτει πολύ καλή προσέγγιση στη μπάλα και δεν πέφτει με δύναμη πάνω στο στημένο μπλοκ. Aν ήταν πιο ψηλή, δεν θα τη βλέπαμε ποτέ στην Ελλάδα...

Για την υποδοχή της δεν έχουμε να πούμε πολλά, είναι σπεσιαλίστας, καθώς παίρνει τη μπάλα και μέσα και έξω από το σώμα και αναμένεται μαζί με τη Σία Τοτσίδου να καλύψουν το κομμάτι της πρώτης μπαλιάς, προκειμένου να αφήσουν την ακραία-επιθετική που θα αποκτηθεί να "σκοτώνει" μαζί με το Χίπε στο φιλέ.

Δείτε τις επιθέσεις και τις υποδοχές της

Tα σερβίς της

Δεν είναι τυχαίο ότι στη Μόντσα έμπαινε ως υποδοχέας να καλύψει τα λάθη των άλλων ακραίων και ήταν 12η καλύτερη υποδοχέας του ιταλικού πρωταθλήματος.