H σπουδαία υποδοχέας, Μαρί Παράιμπα για τον Ολυμπιακό (pics, vid)

Δημοσιεύματα από τη Βραζιλία φέρνουν την άριστη υποδοχέα Μαρί Παράιμπα να συζητά με τον Ολυμπιακό.

H σπουδαία υποδοχέας, Μαρί Παράιμπα για τον Ολυμπιακό (pics, vid)

Ο Ολυμπιακός τηρεί σιγή ιχθύος, προφανώς για να μην ανοίξει τα χαρτιά του, όσον αφορά τις δύο ξένες ακραίες, δημοσιεύματα όμως από τη Βραζιλία τον φέρνουν να συζητά με τη σπουδαία Βραζιλιάνα υποδοχέα Μαρί Παραίμπα. Θεωρείται μετρ στην πρώτη μπαλιά , άριστη αμυντικός και θα δώσει λύση στην υποδοχή και στην πίσω ζώνη του Ολυμπιακού, αν αποκτηθεί.

Η Μαρί Παραίμπα είναι 35 χρονών(1.81) με πλούσιες εμπειρίες και συμμετοχές στη μεγάλη Βραζιλία, με την οποία κατέκτησε το Γκραν Πρι το 2016 και το ασημένιο μετάλλιο στους Παναμερικανικούς Αγώνες (2015) δίπλα στις σπουδαίες Κάστρο, Γκιμαράες, Φε Γκάραι, Καρβάλιο (φωτό), με προπονητή τον Ρομπέρτο Γκιμαράες. Πήρε επίσης το χρυσό στο πρωτάθλημα Νοτίου Αμερικής(2015) και στην Πανεπιστημιάδα (2011)

Το πλήρες όνομα της είναι Μαριάνα Αντράντε Κόστα, γεννήθηκε στις 30 Ιουνίου 1986 και έπαιξε στις μεγαλύτερες ομάδες της Βραζιλίας (Μπράια, Οσάσκο(πρωταθλήτρια), Μίνας, Μπαουρού), ενώ δύο χρονιές βρέθηκε στην Ευρώπη. Το 2019-20 στην ιταλική Μόντσα και το 2016 στην ελβετική Βολερό με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα και το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων. Tότε η Βολερό είχε το καλύτερο ρόστερ της όλων των εποχών με Μαμάντοβα, Ραμπατζίεβα.

Μάλιστα σε ηλικία 26 χρονών σταμάτησε το βόλεϊ για να ασχοληθεί με το μόντελινγκ, αλλά ευτυχώς επέστρεψε αρχικά στο μπιτς βόλεϊ και μετά στο βόλεϊ.

Ο Ολυμπιακός δεν ασχολείται πλέον με την αμερικανίδα Τέιλορ Όγκοστ, επειδή προφανώς βρήκε καλύτερη ακραία, την Παραίμπα και ψάχνει για μια ακόμη με έφεση στην επίθεση. Η Ρήγκαν Σκοτ πάντως πήγε στο πρωτάθλημα Πουέρτο Ρίκο.

Αν επιβεβαιωθεί η απόκτηση της Παραίμπα και ο Ολυμπιακός πάρει και μια ξένη ακραία με έφεση στην επίθεση, τότε θα μπει από θέση οδηγού στο πρωτάθλημα, που θα διεκδικήσουν οι ενισχυμένοι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ αν πάρει σπουδαίες ξένες παίκτριες.

Eίναι καταπληκτική σέρβις, δείτε το ρεσιτάλ της από το 5.21 και την περίοδο 2018-19 αναδείχθηκε κορυφαία σέρβερ.

Ολυμπιακός

Διαγώνιες: Σάσι Χίπε(Γερ), Φερενίκη Ζιώγα

Ακραίες: Μαρία Γενιτσαρίδου, Έλενα Μιλεντίγεβιτς

Κεντρικές: Κατερίνα Γιώτα, Ηλιόνα Κελεσίδου, Μελίνα Εμμανουηλίδου.

Λίμπερο: Ξένια Κακουράτου, Σία Τοτσίδου

Πασαδόροι: Στέλα Χριστοδούλου, Παναγιώτα Ξανθοπούλου

Προπονητής: Ζιλ Κουτίνιο (Κουβα)