Volley League γυναικών: Η ΑΕΚ σφήνα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ αναμένεται να αποτελέσει τον τέταρτο πόλο της   Volley League γυναικών, με την απόκτηση των Κοσμά, Βεργίδου και 3 καλών ξένων βολεϊμπωλιστριών και να μπει σφήνα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ. Mεταγραφές Πανναξιακού, ΑΟ Θήρας, Αμαζόνων, Λαμίας.

 Volley League γυναικών: Η ΑΕΚ σφήνα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ

Σφήνα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ αναμένεται να μπει η ΑΕΚ, με την απόκτηση των διεθνών Σοφίας Κοσμά, Όλγας Βεργίδου, αλλά και 3 καλών ξένων, προκειμένου να γίνει ο τέταρτος πόλος της Volley League γυναικών.

Η ΑΕΚ λοιπόν με εισήγηση του Κώστα Αρσενιάδη απέκτησε τις διεθνείς Όλγα Βεργίδου, Σοφία Κοσμά, αλλά και τις Γκουντιμένκο, Διώτη, ενώ αναζητά 3 καλές ξένες(μία ακραία, μια διαγώνια, μια κεντρική) που θα ανεβάσουν τη δυναμική της.

Ευχάριστα είναι και τα νέα για την έδρα της, αφού έχει δύο επιλογές, τα Λιόσια, αν προλάβουν να τοποθετήσουν το παρκέ ή το γήπεδο(δίπλα στου χάντμπολ) στο ΟΑΚΑ, ενώ στα μακροπρόθεσμα σχέδια είναι η κατασκευή ιδιόκτητο γήπεδο χάντμπολ, βόλεϊ σε οικόπεδο που έχει ήδη βρεθεί.

Ο Πανναξιακός που θα ξεκινήσει με -7 βαθμούς(προσφεύγει στο ΑΣΕΑΔ) απέκτησε την ακραία Έλλη Μανάι, την πασαδόρο Εύη Φλιάκου και μιλά με την ακραία Νάσια Λιάγκη οι Αμαζόνες την κεντρική Ιωάννα Κασδοβασίλη και η Λαμία την πασαδόρο Έλενα Κουντουρά. Στον ΑΟ Θήρας θα συνεχίσει η πασαδόρος Λαμπρινή Κωνσταντινίδου.

Κινητικότητα και στις χαμηλότερες κατηγορίες με την Mαρία Θεοδωρακέα να ενισχύει τον Απόλλων Καλαμάτας, τις Σιδεράτου, Λάβδα, Τουλγαρίδου τον Απολλώνιο(ήθελαν και την Νομικού, αλλά θα πάει στην Κίνα με τον σύζυγο της, έμεινε στον πάγκο η Κάταλιν Κις)

Όσον αφορά το επόμενο πρωτάθλημα θα γίνει με έναν όμιλο των 14 ομάδων με στόχο την μεθεπόμενη περίοδο να γίνουν 12 ή 10, αν και η ΕΟΠΕ κακώς σκέφτεται για 13(να πέφτουν 3 να ανεβαίνουν 2 και ο τρίτος της Πρε Λιγκ να παίζει μπαράζ με τον τέταρτο από το τέλος της Α1 γυναικών). Ημερομηνία πρωταθλήματος 2 ή 9 Οκτωβρίου.

Όσον αφορά την ομάδα ανδρών θα πάρει κανονικά μέρος στην Πρε Λιγκ(θα επιτραπούν δύο ξένοι) και με ανταγωνιστική ομάδα και στόχο την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Το ρόστερ της ΑΕΚ

Πασαδόροι: Όλγα Βεργίδου, Mαρίνα Τσοχατζή

Λίμπερο: Μαριάννα Μπελιά, Eυδοξία Γεωργιάδου

Κεντρικές: Αγγελική Καβαδία, Ιωάννα Γκουντιμένκο, Ιωάννα Πατρινέλη

Ακραίες: Σοφία Κοσμά

Διαγώνιες: Παναγιώτα Διώτη

Προπονητής: Κώστας Αρσενιάδης