Ο Ολυμπιακός απαντά στον Παναθηναϊκό με Όγκοστ Τέιλορ, Βίλμα Σάλας (pic,vid)

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τις 3 ξένες του με την προσθήκη της Τσέχας κεντρικής Βερόνικα Τρίνκοβα(1.88, 25), πήρε την Χατζηευστρατιάδου, περιμένει τις Παπαφωτίου, Βεργίδου, ενώ ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για ηχηρές απαντήσεις με κρούση στις Όγκοστ, Σάλας...

Ο Ολυμπιακός απαντά  στον Παναθηναϊκό με Όγκοστ Τέιλορ, Βίλμα Σάλας (pic,vid)

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τις 3 ξένες του με την προσθήκη της Τσέχας κεντρικής Βερόνικα Τρίνκοβα(1.88, 25) και ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για ηχηρές απαντήσεις που θα τον βάλουν σε θέση οδηγού στο νέο πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών.

Το “τριφύλλι” λοιπόν δεν κράτησε την κουβανή Σάντσες και από τη στιγμή που συμφώνησε με την Τσέχα, είναι πασιφανές ότι θα πάει με ελληνίδα πασαδόρο. Γι αυτό και περιμένει την απάντηση του Αθηνάς Παπαφωτίου, ενώ σε περίπτωση που δεν επιστρέψει η πρώην διεθνής στην Ελλάδα έχει έτοιμη την διεθνή Ολγα Βεργίδου. Πριν από λίγο έκλεισε και την διεθνή κεντρική Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου.

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε την Λίτσα Μερτέκη περιμένει ως την ερχόμενη Τετάρτη την απάντηση της Σέρβας Κούμπουρα και θα κρατήσει όλες τις βασικές Ελληνίδες, αλλά θα αναζητήσει ξένη πασαδόρο που θα κάνει τη διαφορά. Προβληματισμός επικρατεί για τη θέση της ξένης ακραίας, αφού ναι μεν είναι ευχαριστημένοι με τον Μόνι Πότοκαρ, αλλά μετά τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού και τις αναμενόμενες του Ολυμπιακού πρέπει να κοιτάξουν σε πιο ψηλό ράφι αν θέλουν να ανταγωνιστούν τους “αιώνιες”

Στασιμότητα στον ΑΟ Θήρας που έκαναν όμως την έκπληξη και για πρώτη φορά θα έχουν τεχνικό διευθυντή τον Βασίλη Καλιμάνη, ενώ η Σοφία Κοσμά είναι στα υπόψην, αν και την διεκδικούν και η ΑΕΚ και η Θέτιδα Βούλας.

Λεζάντα: Όγκοστ Τέιλορ

Ο Ολυμπιακός εξάλλου αφού είδε τις κινήσεις του Παναθηναϊκού ετοιμάζει τις απαντήσεις του με δυο σπουδαίες ξένες ακραίες, μια επιθετική και μια υποδοχέα που θα κάνουν τη διαφορά. Πρώτος στόχος η σπουδαία Αμερικανίδα Όγκοστ Τέιλορ (1.90, 31/5/1996), που έπαιξε πέρυσι στον Άρη και φέτος στη γερμανική Σβέριν ως δεύτερη διαγώνια, πίσω από την σπουδαία συμπατριώτισα της Χάιλει Σπέλμαν(2.02). Όταν χρειάστηκε όμως έπαιξε με επιτυχία και κέρδιζε διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Ολυμπιακός τα έχει βρει στο οικονομικό κομμάτι, η Όγκοστ (αγαπημένο νούμερο το 7) όμως ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό στον αστράγαλο και περιμένει ιατρική βεβαίωση ότι δεν θα χρειαστεί χειρουργείο και θα είναι έτοιμη την Αύγουστο.

Ο πρωταθλητής κοιτάει όμως και πιο ψηλά για τη δεύτερη ακραία, προτάθηκε η κουβανή Βίλμα Σάλας (1.91, 1991) που μίλησε τηλεφωνικά και με τον συμπατριώτη της τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού Ζιλ Κουτίνιο. Η τιμή της είναι απαγορευτική, αλλά ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν ότι μπορεί να φέρει οποιονδήποτε βολειμπωλίστα-τρια για να μείνει ο Ολυμπιακός στην κορυφή. Αρκεί να θέλει η σπουδαία Κουβανή να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Λεζάντα: Βιλμα Σάλας

Αν βρεθούν μαζί στον Πειραιά οι Όγκοστ, Σάλας μαζί με τις Χριστοδούλου, Χίπε, Γιώτα, Εμμανουηλίδου, ο Ολυμπιακός θα είναι το ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση του νταμπλ, παρά την ενίσχυση του Παναθηναϊκού. Και στον ερασιτέχνη περιμένουν πολλά από τους οπαδούς που πρέπει να γεμίσουν το “Καραισκάκη” στη φιέστα της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Τα ρόστερ

Ολυμπιακός

Διαγώνιες: Σάσι Χίπε(Γερ)

Ακραίες: Όγκουστ Τέιλορ(ΗΠΑ;), Μαρία Γενιτσαρίδου, Έλενα Μιλεντίγεβιτς

Κεντρικές: Κατερίνα Γιώτα, Ηλιόνα Κελεσίδου, Μελίνα Εμμανουηλίδου.

Λίμπερο: Ξένια Κακουράτου, Σία Τοτσίδου

Πασαδόροι: Στέλα Χριστοδούλου, Παναγιώτα Ξανθοπούλου

Προπονητής: Ζιλ Κουτίνιο (Κουβα)

Παναθηναϊκός

Διαγώνιες: Μαργαρίτα Στεπανένκο(Αζερ), Mαρία Τσιτσιγιάννη

Ακραίες: Μάρεθ Γκροθούες(Ολλ), Μανωλίνα Κωνσταντίνου, Εύα Χαντάβα

Πασαδόροι: Αθηνά Παπαφωτίου, Όλγα Βεργίδου, Πηνελόπη Παπαστεργίου

Λίμπερο: Πένυ Ρόγκα, Ξηντάρα Εβίτα

Κεντρικές: Ναταλία Μεταξά, Βερόνικα Τρίνκοβα(Τσεχq), Έμιλυ Κωνσταντέλου, Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου

Προπονητής: Απόστολος Οικονόμου