Τα πλάνα Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού-Επιστρέφουν Χίπε, Χριστοδούλου, Γιώτα-Ρόγκα, Παπαφωτίου

Στην ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού επιστρέφουν οι Χίπε, Χριστοδούλου, Γιώτα, στον Παναθηναϊκό η Ρόγκα και περιμένουν απάντηση της Παπαφωτίου.

Τα πλάνα Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού-Επιστρέφουν Χίπε, Χριστοδούλου, Γιώτα-Ρόγκα, Παπαφωτίου

Η αποδυνάμωση του Ολυμπιακού με την αποχώρηση των Χίπε, Χριστοδούλου, Γιώτα αλλά και των Κλάριτς, Χουντ επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο του, το Κύπελλο γυναικών. Ο πρωταθλητής όμως επιστρέφει δριμύτερος για τη νέα χρονιά. Το ταμείο του Ολυμπιακού είναι γεμάτο, καθώς φέτος περιορίστηκαν αισθητά τα έξοδα με τις παραπάνω συνθήκες και αναμένoνται εντυπωσιακές μεταγραφές και δυναμική απάντηση σε όλους όσοι έπαιξαν παιχνίδια πίσω από την πλάτη του συλλόγου.

Το πρώτο ευχάριστο νέο είναι η επιστροφή των Σάσι Χίπε, Στέλλας Χριστοδούλου, Κατερίνας Γιώτα, μια τριπλέτα που από μόνη της φέρνει τον Ολυμπιακό σε ρόλο φαβορί, αλλά στον Πειραιά δεν σταματούν εκεί. Θέλουν δύο σπουδαίες ακραίες με υποδοχή για να αντικαταστήσουν τις Κλάριτς, Χουντ, αλλά και λίμπερο αφού η Αρέτα Κονόμι σταμάτησε οριστικά το βόλεϊ για να γίνει μητέρα.

Όσον αφορά τις υπάρχουσες παίκτριες που προορίζονται για αναπληρωματικές, αναμένεται να ανανεώσουν η πασαδόρος Ξανθοπούλου, οι ακραίες Τοτσίδου, Μιλεντίγεβιτς και η κεντρική Κελεσίδη που προέρχεται από τραυματισμό.

ΠΑΟ καλεί Παπαφωτίου

Και οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού όμως θα ενισχυθούν και οι Παναθηναϊκός, ΑΟ Θήρας, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ θα κάνουν πρωταθλητισμό, με τον πρώτο να ανανεώνει με τον Απόστολο Οικονόμου, τον δεύτερο να συνεχίζει με τον Κώστα Παπαδόπουλο που είχε διετές συμβόλαιο και τον τρίτο να μένει με τον Τάκη Φλώρο. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ μάλιστα ερίζουν για τη Μεταξά, προκειμένου να έχουν προβάδισμα για την υπογραφή του συντρόφου της, Θανάση Πρωτοψάλτη.

Ο Παναθηναϊκός είναι αποφασισμένος να ρίξει πολλά λεφτά στο τμήμα, πιθανότατα μέσω Γιαννακόπουλου που δεν θέλει να φαίνεται, γι’ αυτό και απέκτησε διαγώνια με 60.000 ευρώ, ψάχνει για ακραία στο ίδιο ποσό, ενώ έκανε το κόλπο γκρόσο με πρόταση στη διεθνή πασαδόρο Αθηνά Παπαφωτίου. Σε αυτήν την περίπτωση θα κρατήσει κεντρική την Κουβανή Σάντσες Πέρες, ενώ είναι άγνωστο αν θα επιστρέψει η Σοφία Κοσμά, γιατί πρέπει να ανταγωνιστεί για μια θέση βασικής με την Εύα Χαντάβα, πράγμα δύσκολο και για τις δύο, μια και τη μια θέση θα την καπαρώσει η ξένη. Λίμπερο η Πένυ Ρόγκα, που επέστρεψε στο Μαρούσι.

Και η ΑΕΚ έχει μπει δυνατά στο παιχνίδι, έχει κάνει προτάσεις σε διεθνείς παίκτριες χωρίς να πάρει θετική απάντηση, γιατί οι κοπέλες ζητούν εγγυήσεις και δεν θέλουν να παίζουν σε σχολικό γυμναστήριο. Όλα δείχνουν ότι θα γίνει… πλειστηριασμός για Χατζηευστρατιάδου, Κωνσταντίνου, Κοσμά, Πολυνοπούλου. Τα έσοδα από τη φορολόγηση των τυχερών άνοιξε την όρεξη των κοριτσιών που εκμεταλλεύονται και το γεγονός ότι κάθε ομάδα δικαιούται μόλις τρεις ξένες παίκτριες.