Κεντρική η Χίπε, στη Ρουμανία η Ελίζαμπεθ Χουντ

Στο ιταλικό, στο τουρκικό, στο γαλλικό και στο ουγγρικό πρωτάθλημα στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον μας, αφού το ελληνικό βρίσκεται σε αδικαιολόγητη παύση και στη γειτονική χώρα είχαμε την κόντρα Σασί Χίπε - Κατερίνας Ζακχαίου. Στη ρουμανική Άλμπα η Ελίζαμπεθ Χουντ.

Κεντρική η Χίπε, στη Ρουμανία η Ελίζαμπεθ Χουντ

Οι δυο πρώην συμπαίκτριες στον Ολυμπιακό βρέθηκαν αντιμέτωπες στο ιταλικό πρωτάθλημα και μάλιστα στις ίδιες θέσεις, καθώς η Γερμανίδα από διαγώνια μετατέθηκε σε ακραία. Η Κατερίνα Ζακχαίου με 16 πόντους βοήθησε την ομάδα της Κούνεο να επικρατήσει εκτός έδρας με ανατροπή-θρίλερ 2-3 (25-17, 20-25, 25-20, 23-25, 7-15), κόντρα στην Μπρέσια της Σασί Χίπε(νο 13) για την 21η αγωνιστική της Λίγκας γυναικών και πρώτη αγωνιστική του 2021. Εκτός από την εξαιρετική Κύπρια κεντρική, είχαμε την Όλγα Στράντζαλη, η οποία αγωνίστηκε ως αλλαγή στα τρία πρώτα σετ και πέτυχε έναν πόντο.

Από την ηττημένη Μπρέσια η Νικολέτι πέτυχε 25 πόντους, ενώ η Χίπε στο ντεμπούτο της τελείωσε το ματς με 15 πόντους (9/14 επ., 1 άσος, 5 μπλοκ). Με αυτό το διπλό η Κούνεο έφτασε τους 19 βαθμούς, ενώ η Μπρέσια παρέμεινε με 10 βαθμούς στην προτελευταία θέση της κατάταξης.

Μετά τις Χίπε, Κλάριτς ομάδα στο εξωτερικό βρήκε και η τρίτη ξένη του Ολυμπιακού, η αμερικανίδα Ελίζαμπεθ Σκοτ Χουντ, που θα συνεχίσει την καριέρα της στη ρουμανική Άλμπα Μπλάι που είναι δεύτερη στη βαθμολογία.