Θα το κάνουν όπως οι γυναίκες. Οι θρυλικές ανατροπές από 0-2!

H ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού θα γράψει την Τετάρτη(5.30μμ) ιστορία, αν κερδίσει την ΑΕΚ και κατακτήσει το πρωτάθλημα, αφού βρέθηκε να χάνει 0-2 στους τελικούς και θα κάνει την πλήρη ανατροπή με 3-2 νίκες.

Θα το κάνουν όπως οι γυναίκες. Οι θρυλικές ανατροπές από 0-2!

Πρώτη μεγάλη ανατροπή από ομάδα του ερασιτέχνη έγινε από το βόλεϊ γυναικών, που πήγε στους τελικούς το 2013, μεταφέροντας τις δύο ήττες από την ΑΕΚ στην κανονική περίοδο. Κινδύνευσε μάλιστα να μη πάει καν στους τελικούς, αφού στους ημιτελικούς έχανε 0-2 και 20-24 από την Ηρακλή Κηφισιάς και έκανε ανατροπή για το 3-2.

Στον πρώτο τελικό, κέρδισε στην κατάμεστη Νέα Φιλαδέλφεια 3-1 και έφερε τη σειρά στο Ρέντη, όπου νίκησε πάλι 3-1, ενώ στο τρίτο και τελευταίο ματς κέρδισε πάλι 3-1, αν και έχανε 24-23 στο τρίτο σετ με το σκορ να είναι στο 1-1 σετ. Με κορυφαία την αρχηγό Δήμητρα Γιακουμή(2 μπλοκ, 1 επίθεση) έκανε το 24-26, κέρδισε 3-1 και πήρε τον παρθενικό τίτλο της ομάδας με δυο νίκες στην έδρα του αντιπάλου της. Ήταν το ματς που οπαδός της ΑΕΚ κλώτσησε την Αρετή Τέζα, που πριν από λίγο μεταγράφηκε στην ΑΕΚ.

Mετά το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός έκανε νταμπλ, το πρώτο της ιστορίας του στη Σαντορίνη,

Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού επέστρεψε πέρσι από την…κόλαση του 0-2 στη σειρά των τελικών με τη Βουλιαγμένη στον…παράδεισο του 3-2 και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι «ερυθρόλευκες» λίγες μόλις ημέρες μετά την ήττα από την Κίνεφ Κίρισι στον τελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, υποδέχονται το ΝΟΒ της Αλεξίας Καμμένου στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος. Η Βουλιαγμένη στις 3 Μαΐου 2017 επικρατεί 10-9 στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» και κάνει μπρέικ με το…καλημέρα. Δυο ημέρες μετά, στο κολυμβητήριο του Λαιμού η ομάδα της Βουλιαγμένης κερδίζει με 7-6 και βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο!

Ο Ολυμπιακός του Χάρη Παυλίδη που μέχρι εκείνα τα ματς δεν είχε ήττα στο ελληνικό πρωτάθλημα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο αλλά επέστρεψε. Κερδίζει στον Πειραιά 11-9 και μειώνει τη σειρά σε 2-1 και πάει στο Λαιμό για να τα παίξει όλα για όλα. Ύστερα από έναν συγκλονιστικό αγώνα, επικρατεί 9-8 και ισοφαρίζει σε 2-2 και στέλνει τη σειρά των τελικών στον Πειραιά σε πέμπτο ματς. Στις 13/5/2016, οι «ερυθρόλευκες» με τον κόσμο στο πλευρό τους δεν…παίζονται και κατακτούν τον τίτλο κερδίζοντας εύκολα αυτή τη φορά με 13-8 την ομάδα της Βουλιαγμένης.