Γιατί έχασε ο Ολυμπιακός στα φιλικά ματς με τη Θέτιδα

Οι δυο ήττες από τη Θέτιδα Βούλας, μπορεί να έγιναν σε φιλικά ματς, αλλά πρέπει να προβληματίσουν τον Ολυμπιακό και σίγουρα δεν αποτελεί άλλοθι η απουσία της Στέλλας Χριστοδούλου.

Γιατί έχασε ο Ολυμπιακός στα φιλικά ματς με τη Θέτιδα

Η αρχηγός του Ολυμπιακού αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, αναμένεται να ξεκινήσει προπονήσεις την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ τώρα γυμνάζεται ατομικά και σιγά-σιγά θα ενταχθεί στην ομάδα, προκειμένου να προλάβει την έναρξη του πρωταθλήματος, στις 10 Οκτωβρίου.

Από εκεί και πέρα όπως διαπιστώσαμε στο ματς με τη Θέτιδα, το πρόβλημα δεν ήταν στην πάσα, αλλά στο μπλοκ-άμυνα και στην υποδοχή. Η απουσία της Χριστοδούλου αποδυναμώνει το μπλοκ του Ολυμπιακού, καθώς είναι καλύτερη της Ξανθοπούλου, αλλά αυτό που πρέπει να προβληματίσει περισσότερο είναι το μπλοκ-άμυνα, τομέας όπου ο Ολυμπιακός ήταν άριστος και έπαιρνε πολλούς πόντους από κόντρα επιθέσεις. Στο παιχνίδι με τη Θέτιδα, η Μανωλίνα Κωνσταντίνου έκανε ότι ήθελε, ιδιαίτερα στο τέλος του τρίτου σετ και ο Ολυμπιακός δεν έβγαζε άμυνες.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι η απουσία των Λαμπρούση, Ζακχαίου, αφού η Κελεσίδη είναι καλή στην επίθεση και η Αργυρίου καλή στο μπλοκ, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να αντικατασταθούν επάξια οι απούσες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι η υποδοχή, αφού Κονόμι και Χουντ προσπαθούν να καλύψουν την Κλάριτς που είναι ακραιοδιαγώνια, με αποτέλεσμα να αποσυντονίζονται και η αντίπαλη ομάδα να κερδίζει απανωτούς πόντους από το σερβίς.

Και η Τοτσίδου που κλήθηκε να αντικαταστήσει την Αμερικάνα τα έκανε θάλασσα, ενώ η Κροάτισα δεν είναι καλή και στην επίθεση, τομέας που διακρινόταν στο παρελθόν. Ο Ολυμπιακός εξάλλου ήταν η ομάδα που ανέτρεπε διαφορές, ενώ στα ως τώρα ματς όχι μόνο δεν κάνει ανατροπές, αλλά χάνει και τις διαφορές που παίρνει, όπως το 23-21 του τρίτου σετ με τη Θέτιδα.

Τα φιλικά όμως γίνονται για να αποκαλύπτονται οι αδυναμίες μιας ομάδας και είναι καλύτερο για τον Ολυμπιακό να χάνει στα φιλικά ματς και να διορθώνει τα λάθη του , προκειμένου να είναι έτοιμος στα επίσημα παιχνίδια. Γι αυτό και η μεταμόρφωση στο χθεσινό φιλικό με τον Πανναξιακό.

Ολυμπιακός: Φιλική νίκη με θετική εμφάνιση στη Νάξο!