Ο Μαρινάκης αποφασίζει για το μέλλον των ομάδων βόλει του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ και επικεφαλής της ερυθρόλευκης οικογένειας Βαγγέλης Μαρινάκης θα συναντηθεί άμεσα  με τον  πρόεδρο του ερασιτέχνη Oλυμπιακού Μιχάλη Κουντούρη προκειμένου να κάνουν τον οικονομικό σχεδιασμό των ομάδων  βόλεϊ , και όχι μόνο,  της επόμενης περιόδου.

Ο Μαρινάκης αποφασίζει για το μέλλον των ομάδων βόλει του Ολυμπιακού

Όπως όλοι γνωρίζουν τα έσοδα του ερασιτέχνη έχουν άμεση συνάρτηση με αυτά της ΠΑΕ, τα διαρκείας, αλλά και τα μεμονωμένα εισιτήρια και ανάλογα με τις προσδοκίες χτίζονται οι ομάδες του ερασιτέχνη.

Στην ομάδα βολεί γυναικών ήδη έγιναν ήδη οι ανανεώσεις της Χίπε και του Κοβάτσεβιτς, απομένει η απόκτηση δεύτερης πασαδόρου με υποψήφια την Κωνσταντινίδου και η εύρεση δυο ξένων παικτριών που θα αντικαταστήσουν τις Νιέμερς, Πολ, που επέστρεψαν στις πατρίδες τους, με την πρώτη να σταματάει το βολεί και τη δεύτερη να συνεχίζει στην Στουτγάρδη. Στο ρόστερ υπάρχουν και για την επόμενη περίοδο οι Χριστοδούλου, Γιώτα, Λαμπρούση, Βλαχάκη, Κοκκινάκη, Ζακχαίου.

Στους άνδρες υπάρχει προφορική συμφωνία με τον Φερνάντο Μουνιόθ, ο Ντρζίζγκα αποχώρησε για την Λοκομοτίβ Νοβοσιμπίρσκ και θα αναζητηθεί νέος πασαδόρος. Όλοι οι υπόλοιποι θέλουν να μείνουν. Οι Αλεξίεφ, Οιβάνεν, Ραούβερντινικ, Μπέμε , αλλά και οι Έλληνες , ενώ οι Πετρέας, Ανδρέαδης, Τσέλιος, Δαρίδης έχουν συμβόλαιο και τον άλλο χρόνο. Δεν αποκλείεται όμως να αποκτηθεί και Έλληνας διεθνής, που μπορεί κάλλιστα να αγωνισθεί ως βασικός στον πρωταθλητή.

Εκτός από τις έμμεσες εισροές στον ερασιτέχνη, υπάρχουν και οι άμεσες, τα χρήματα που βάζει από την τσέπη του ο Βαγγέλης Μαρινάκης για τις μεταγραφές που κάνουν τη διαφορά. Στο βολεί γυναικών δεν υπάρχει ανησυχία ελλείψει ανταγωνισμού, λόγω της παρουσίας των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ στην Pre League. Υπάρχει όμως ο μεγάλος στόχος της διατήρησης του τρόπαιου στο Τσάλεντζ Καπ. Δεν θέλουν να το επιστρέψουν.

Στους άνδρες τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θέλει να επαναφέρει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή, ο Γιώργος Σαββίδης μέσω Φιλίποφ μπαίνει στην ΠΑΟΚ, ενώ έχουμε και επιστροφή της ΑΕΚ στην μεγάλη κατηγορία και για πρώτη φορά θα έχει έσοδα από τα εισιτήρια του ποδοσφαίρου, μετά από συμφωνία με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Το νέο πρωτάθλημα θα είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον των τελευταίων χρόνων.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξάλλου έχει αποδείξει ότι δεν φείδεται χρημάτων όταν κινδυνεύει η κυριαρχία των ομάδων βόλεϊ και θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι δεν θα επιτρέψει την αποδυνάμωση τους. Και σε συνεργασία με τον Μιχάλη Κουντούρη θα πράξουν τα δέοντα για να παραμείνουν οι ομάδες βολεί στην κορυφή της Ελλάδας με παράλληλο στόχο την ευρωπαϊκή διάκριση. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι όλοι και όλες οι αθλητές-τριες του Ολυμπιακού του αφιερώνουν τους τίτλους, γιατί χωρίς αυτόν θα ήταν δύσκολες οι συνεχείς επιτυχίες του ερασιτέχνη.