Γυρίζει το Φοίνικας-Ολυμπιακός 1-0;

Σίγουρα η ήττα 3-2 του Ολυμπιακού από τον Φοίνικα Σύρου ήταν ντροπιαστική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κρίθηκαν τα πάντα, αφού κι άλλες φορές ο πρωταθλητής βρέθηκε στα … σχοινιά, κατάφερε όμως να βγει νικητής.

Γυρίζει το Φοίνικας-Ολυμπιακός 1-0;

Γυρίζει το Φοίνικας-Ολυμπιακός 1-0; Εύκολα θα λέγαμε, αφού τόσο κακό Ολυμπιακό δεν θα ξαναδούμε, αρκεί να αλλάξουν δυο-τρία πράγματα που θα μεταμορφώσουν την ομάδα του Μουνιόθ. Οι λόγοι που ο Ολυμπιακός έχασε από τον Φοίνικα των Μήλη, Χριστόφα, Λινάρδου μπορεί να είναι δύο.

Είτε ο Ολυμπιακός υποτίμησε τον αντίπαλο του.

Είτε ο Μουνιόθ έκανε βαριές προπονήσεις… Σεπτεμβρίου στην ομάδα και δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους.

Ολυμπιακός-Φοίνικας Σύρου 2-3: Εκτός τόπου και χρόνου Μουνιόθ και ακραίοι...(pic, vid)

Ότι κι αν ισχύει ο Ολυμπιακός πρέπει να αλλάξει άρδην την εικόνα του. Πρώτα απ όλα να γίνει ΟΜΑΔΑ, γιατί στον πρώτο ημιτελικό θύμιζε ρεμπέτ ασκέρ, με τον Κοκκινάκη, τον Ανδρεάδη, τον Πετρέα, τον Τερβαπόρτι και τα άλλα παιδιά να ασχολούνται συνεχώς με τους διαιτητές και τον Μουνιόθ να μη μπορεί να τους επιβληθεί. Και τις περισσότερες φορές είχαν άδικο, αλλά και δίκιο να είχαν, η δουλειά τους είναι να παίζουν βόλεϊ. Όχι να ψάχνουν με το κερί αν σφύριξε σωστά ο διαιτητής, κι αν υπέδειξε σωστά ο επόπτης.

Πρέπει εξάλλου ο πάγκος του Ολυμπιακού να διαβάζει το παιχνίδι και να μην το αφήνει να κυλάει μόνο του, χωρίς απόπειρα αντίδρασης. Ο Μουνιόθ αυτό κάνει τρία χρόνια. Στήνει την ομάδα και απλά παρακολουθεί. Έτσι και στον πρώτο ημιτελικό, με δεδομένη την αδυναμία του Ασπιώτη να αγωνιστεί αυτή την εβδομάδα (αναρρώνει από επέμβαση σκωληκοειδίτιδας) απλά άλλαζε τον Ριζόπουλο με τον Χουσάι στην πίσω ζώνη και πέρα βρέχει. Α, έκανε και τη διπλή αλλαγή, αλλά αντί να βάλει για μπλοκ τον κορυφαίο μπλοκέρ Ανδρεάδη, προτίμησε τον άπειρο Παπαλεξίου.

Και ο Γκέργκι δεν μπορούσε να παίξει, αλλά όταν ο διαγώνιος σου, ο Φίνγκερ κάνει το χειρότερο παιχνίδι του, στίβεις το μυαλό σου για να βρεις μια λύση. Αυτό ξεχωρίζει τον καλό προπονητή από τον κακό. Μπορούσε κάλλιστα να ανακατέψει την τράπουλα, με τον Κουμεντάκη διαγώνιο και ακραίους τους Ριζόπουλο, Χουσάι, αφού το βάθος του ρόστερ, του δίνει πολλές επιλογές. Τον Κουμεντάκη εξάλλου τον αντιμετώπισε διαγώνιο ως προπονητής της Ισπανίας στο ματς με την Ελλάδα, όταν τραυματίσθηκε ο Ζουπάνι.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν μπορεί να γυρίσει τη σειρά των ημιτελικών και να πάρει το πρωτάθλημα, αρκεί να αλλάξουν δύο-τρία απλά πραγματάκια, κι αν δεν μπορεί ο Μουνιόθ(κακώς) να επιβληθεί στους παίκτες, ας το κάνει η διοίκηση γιατί η απείθαρχη και άναρχη εικόνα της Τρίτης δεν ταιριάζει στον Ολυμπιακό. Κι αν χαθεί αυτό το πρωτάθλημα η ντροπή θα βαραίνει τους παίκτες και τους προπονητές, γιατί δεν θα έχουν καμμία δικαιολογία…

Volley League: Για το 30ο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και η... Εθνική Δανίας

ΥΓ: Τα χάλια του Ολυμπιακού δεν μειώνουν την παλικαρίσια νίκη του Φοίνικα που έπαιξε χωρίς δυο ξένους. Η άμεση αντίδραση εξάλλου του γενικού διευθυντή Βασίλη Σαββίδη δείχνει ότι η ΟΝΕΧ είναι κοντά στην ομάδα. Κοντά και στα Ναυπηγεία Ελευσίνας με τη βοήθεια του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιτ, ενώ οι δυο κορβέτες που θα μπουν στο Νεώριο θα αποφέρουν 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Μιλάμε για μεγάλα ποσά από μια μεγάλη ελληνοαμερικανική εταιρεία που μπορεί να απογειώσει τον Φοίνικα.

Φοίνικας Σύρου: Συγχαρητήρια από τον Σαββίδη σε Ορφανό και Ρούσσο